10-04-2011, 14:45 | #1 |
Birileri düğmeye bastı
Birileri düğmeye bastı
Gaziantep'teki çeşitli ilköğretim okullarında eğitim gören bazı kız öğrenciler, derslere başörtüsü ile girmek istedi. Öğrenci velileri, okul idaresine baskı yaparken, çocuklarına da zorlayıcı tavır sergiledikleri öne sürüldü. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu, Vali Aksu İlköğretim Okulu, Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu, Latife Özmimar İlköğretim Okulu ve 24 Kasım İlk Öğretim Okulu’nda 6., 7. ve 8. sınıflarda öğrenim gören çok sayıda kız öğrenci hafta içerisinde okula başörtüsü ile geldi. Bu şekilde derse girmek isteyen öğrenciler, okul yöneticileri tarafından uyarıldı ve ilgili yönetmelik kendilerine anlatıldı. Bunun üzerine öğrenci velileri duruma müdahale ederek, öğrencilerin bu şekilde derse alınması için okul yönetimlerine baskı yaptı. Okul idaresi, öğrencileri rehber öğretmenlerle görüştürürken, velilerin öğrencileri zorlayıcı bir tavır sergiledikleri öne sürüldü. Öğrencilerin başörtüsü ile öğrenim görmek istedikleri okulların müdürleri, durumu tutanakla tespit ederek, konuyu ilçe emniyet ve milli eğitim müdürlüklerine iletti. Konuyla ilgili inceleme sürüyor. TOPLANTI ŞANLIURFA’DA UYGULAMA GAZİANTEP’TE Şanlıurfa’da, okullarda yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce 4 Eylül 2011 günü Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve ilçelerindeki Mustazaf-Der ile bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle kurulan 'İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu' tarafından çarşaf giydirilmiş çocukların da katıldığı basın açıklamasında, velilere yeni ders yılında kız öğrencileri okula tesettürlü gönderilmesi çağrısı yapılmıştı. Açıklamada, ayrıca tesettüre girmesi istenen kadınların dikkat etmesi istenen 7 maddelik uyarı listesi de sıralanmıştı. Basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Mustazaf-Der Başkanı Mehmet Kışlar, yeni eğitim yılında çocukların okullara başörtülü gönderilmesi için velilere çağrı yapmıştı. Kışlar şöyle konuşmuştu: "Daha geçen sene sırf tesettürlü oldukları için okula alınmayan ve sınıfta bırakılan Hilvanlı küçük bacılarımızın eğitim hakkını elinden alanlar yarın Allah'ın huzurunda nasıl hesap verecekler? Okumak onların da hakkı değil mi? Hani kız ve erkek eşitliği vardı? Tesettür; İslami bir emir ve insani haktır. Bu hakkın kişilerin elinden alınması veya engellenmesi insan haklarına, hukuka ve inanç özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir." Yeni ders yılında çocukların okula tesettürlü gönderilmesi yönünde velilere de çağrı yapan Kışlar, "Bu eğitim ve öğretim dönemi itibarı ile ilköğretim ve ortaöğretimdeki kız çocuklarımızı ebeveyn olarak tesettürlü bir şekilde okullara gönderelim. Bunun önünde yasal hiçbir engelin bulunmadığını bilelim, onlarla birlikte okula gidelim ve bu soruna sahip çıkalım" TESETTÜR GİYİNİN, MAKYAJDAN UZAK DURUN Çocuklara küçük yaşta tesettürün sevdirilmesi ve 'tesettürün cennete girmenin anahtarı' olduğunun anlatılmasını isteyen Kışlar, toplumun içine düştüğü ahlaki çöküntüden kurtulması için kadınların dikkat etmesi gerektiğini savunduğu 7 maddeyi şöyle sıralamıştı: "Tesettür için seçilen giysi dikkat çekici olmamalıdır. Giyilen elbise vücut hatlarını belli etmemelidir. Kadının giysisi erkeklerin giysisine benzememelidir. Eğitim ve kariyer gibi nedenler öne sürülerek tesettür terk edilmemelidir. Tesettür İslami kimliğin alametidir, kadın dışarıda örtüsüne ve hareketlerine dikkat etmelidir. Tesettürlü bir bayan makyajdan uzak durmalıdır. Günlük işlerinde bedeni muhafaza edecek şekilde giyinilmelidir." 01 Ekim 2011 Nizip Denge
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|