![]() |
#1 |
![]() Türkan Saylan’ın vefatı bile bazıları için yeterli olmadı. Yahudi tüccar misali cenazesinden de son damlasına kadar sineğin yağını çıkarma hesabı içindeki zihniyet ah-vah ediyor. Herkesi herkesin sevmesi gibi bir zorunluluk mu var ? Türkan Saylan bir kesim tarafından tabulaştırılmış bir eğitimciydi. Saylan Hıristiyan misyonerliği yaptığı, yabancı bir takım vakıflarla irtibatlı olduğu iddialarıyla da devletin resmi raporlarına yansımış bir isimdi aynı zamanda. Velhasılı göçtü bu dünyadan. Saylan son dönemde memlekette oluşan kamplaşmanın cephelerinden birinin amansız savunduğu, arkasında olduğu bir isimdi. Semboldü. Türkiye onu Ak Parti hükümetine muhalif tavrı, muhafazakar insanları rencide eden duruşu ve açıklamalarıyla hatırlayacak. Ama gelin görün ki Türkan Saylan’ın cenazesi Ak Parti hükümetinin samimiyet testine dönüştürülmek isteniyor. Niçin bu büyük eğitimcinin cenazesinde hükümeti temsilen kimse yokmuş ? Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu niçin cenazeye katılmamış ? Ne yazık ki bu sorular Türkan Saylan’ın cenazesini şova çevirmek isteyip de emellerine ulaşamayanların sorabileceği cinsten sorular. Hükümeti temsilen birileri cenazeye katılmalıydı. Niçin ? Protesto edilmek, yuhalanmak, küfür yemek için mi ? Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu cenazeye katılmalıydı. Niçin ? Topluluğun içindeki çağdaş kadınların saldırılarına, sözlü tacizlerine, el kol hareketlerine maruz kalmak için mi ? Bu soruları kamuoyu gündemine getirenlere en güzel ve anlamlı cevabı yine Nimet Çubukçu verdi. Ne dedi bakan ? Çok net. ‘Acaba hükümetten birini görmek isterler miydi’ diye sordu. Acaba Türkan Saylan hayatta olsaydı kendi cenazesinde hükümetten birini görmek ister miydi ? Acaba Saylan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’yu kendi için organize edilen törende görmek ister miydi ? Acaba Türkan Saylan hayattayken katıldığı ve hükümet üyelerinin de bulunduğu törenlerde onlara nasıl davrandı ? Ellerini sıkmadığını, yüzlerine bakmadığını kameralar defalarca kaydetti. Şimdi hükümetten birilerinin ve Milli Eğitim Bakanının cenazeye katılmasını beklemek niye ? Katılmadıkları için hayıflanmak niye ? Sanki suç işlemişler gibi muamele etmek niye ? Tek bir cevabı olabilir. Birileri bu cenazeden bir şeyler bekliyordu da hesapları ellerinde mi patladı acaba ? Birileri hükümet üyelerinin katılmaları halinde düşecekleri zor durumu görmekten keyif alacaktı da beklentileri kursaklarında mı kaldı ? Saylan’ın cenazesinde hükümetin protesto edilmemesini düşünmek saflık olur. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Saygun’un bile ne hale getirildiğini düşünsenize. Güldürmeyin adamı. Türkan Saylan’a uğurlar olsun. Müslüman aynı delikten iki kere ısırılmaz. Danıştay saldırısı sonrası Kocatepe’deki cenazeyi kimse unutmadı. ABDULLAH ABDÜLKADİROĞLU
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|