![]() |
#1 |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Batının ilmini, sanatını almakta bir yarışa girmeliyiz” dedi. Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Şûra Salonunda düzenlenen “2007-2008 Öğretim Yılında Yurt dışında Eğitime Gönderilecek 1000 Öğrencinin Yönlendirme Programı”na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’yi 4 ana sütun üzerinde yürütme anlayışına sahip olduklarını belirterek, bunlardan birincisinin eğitim olduğunu vurguladı. “İyi bir eğitim olmadan hiçbir şey olmaz” diyen Başbakan Erdoğan; eğitimin, ilerlemenin ve çağdaşlaşmanın temelini teşkil ettiğini söyledi.
Türkiye Gazetesi... biz ne mi yaptık, cumhuriyetin ilk yıllarında parti balo çılgınlığında avrupalı oluyoruz, dedik................ daha sonraki yıllarda adnan menderes gibi demokrasi aşığı bir adamın canına kıydık, daha sonra kenan paşa beyin darbesi ile avrupalı oluyoruz dedik.......çok daha sonra türban-başörtüsü ikileminde kendimizi kaybedip kamusal alanda türban yasak dedik, avrupalı oluyoruz ya............... yani biz avrupadan birşey almadık, ama çok şey verdik, gençlerimizi verdik... tarihimizi verdik... biz bizi verdik........ hiçbirşey karşılığında....................
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Avrupalı deyimini kullanmak yanlış bana göre.Avrupalı olmak değil, Avrupa 'nın İlim, bilim, sanatı almak olmalıydı amacımız.Ama her türlü rezilliği , baş ağırtan , vukuat olacak olayı başımıza sardık.Başbakanımızın ve sizinde dediğiniz gibi özümüzden kaybettirecek herşeye "evet " dedik bu körolası "Avrupalı " olmak deyimi yüzünden.İnşaAllah daha maddi ve manevi kayıba sebep olmadan bilinçli, bilgili bir gençlik ile bunun önüne geçeriz.Yoksa kayıbımız daha çok olaacak Allah korusun.Örnek almak ayrı şeydir, benliğini bu uğurda feda etmek ayrı şey...Özümüzden olmadan muasır medeniyetler seviyesine yükselmektir önemli olan...
Ayrıca yurt dışına eğitime gidecek olan gençleri iyi bilinçlendirmek lazım.Eğitimlerinin içine Avrupa 'nın her türlü pisliğini maarifetmiş gibi katıp ,"muasır medeniyetler seviyesine gelmenin ilk şartı buymuş" havasında gelmemeleri için. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() avrupaya giden aydınlarımızı nefsine hakim insanlardan seçebilseydik muhtemelen ahlaksızlıklarını değil ilmini sanatını almış olurduk
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|