AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-17-2008, 14:01   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart 'Biz operasyondayken, iddianame hazırlanmış'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Adurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı ididanamenin mesnetsiz ifadeler içerdiğini belirtti.


Bakan Yazıcı, "Türkiye, Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik çok önemli önce hava saldırısı, ardından kara operasyonunu icra ederken, birileri oturmuş, bu faaliyetlerin arkasında siyasi irade olarak duranlar hakkında ididaneme hazırlıyormuş, bu üzüntü vericidir. Bunu milletimiz takdir edecektir" dedi.

Yazıcı, ididanemede siyasi yasak istenilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de konuya dahil edilmesini 'aymazlık' olarak değerlendirdi.

Vakıfbank Güneş Sigorta bayan voleybol takımının Avrupa Challenge Kupası'ndaki final maçını izlemek için Bursa'ya gelen Yazıcı, partisine açılan kapatma davasını yorumladı. İddianemenin gayet mesnetsiz, kurguya dayalı olduğunu belirten Yazıcı; "Türkiye büyük bir ülke, gelişimni hızlandırmış bir ülke. Demokrasi çıtasını yükseltmis bir ülke. Türkiye son 4-5 yıldır güvenli istikrara kavuşmuştur. Bunda milletimizin tercihlerinin katsı var. Ama milletten yetkiyi almış iktidarın yaptığı uyglamalarla milletin gündemiyle kendisini birleştirmesi çıtanın yükseltilmesinde önemli katkı sağlamıştır. Böyle zamanda üstelik elbette ki hukuk devletiyiz bir takım islemler yapıldı, yapılacaktır. Yasama, yürütme ve yargı var. Yaptığınız eylemler kurguladığınız faaliyetlerin, yaptığınız işlemleri oturttuğunuz zeminin hukuk normlarına uygun düşmesi gerekir. İdidanemeyi çok fazlya derirnlemesine irdelemek istemiyorum. Gazetelerde yeralan ididanamelerde 'bu da böyle olur mu' denilebilecek somut hiçbir şey yok. Türkiye güvenlik açısından çok önemli mesafeler katemiştir. özellikle teröre yönelik çok önemli icraatları gerçekleştirdik, devam ediyor. Şu noktada üzülüyorum; Kuzey Irak'a terör örgütüne yönelik önce hava saldırısı, ardından kara operasyonu icra ederken, birileri oturmuş, bu faaliyetlerin arkasında siyasi irade olarak duranlarla ilgili demekki ozamanda ididaname hazırlıyormuş. İşte bu bize üzüntü överiyor. Bunu milletimiz takdir edecektir" diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı ididanemede kendisine yönelik yapılan değrelehdirmeleri de eleştiren Yazıcı, kendisinin sadece Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği bir kararı hukukçu kimliğiyle değrelendirdiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Yazıcı; "İdidanemede benimle ilgili konuda şunu söylemek istiyorum; AİHM'nin vermiş olduğu bir kararla ilgili olarak ben hukukçu kimliğimle 'Parlamenter demokrasilerde heyetler ayrılığı vardır. Yasama, yürütme, yargı vardır. Parlamenter demokrasilerde kural koyma yetki ve görevi yasama organına aittir. Mahkemeler somut olayı yargılar o olaya ilişkin hüküm teşhis eder. Dolayısıyla konunun öznesi kimse karar onla ilgilidir. AİHM dahil hiç bir mahkemenin kural koyma yetkisi yoktur, çünkü parlamenter demokrasinin gereği budur.' ben bunu demişim. Bunu dediğim için bu iddianameyi düzenleyen savcının mantığına göre laikliğe aykıra eylemde bulunmuşum. Bunu dediğim için parti kapatmasına neden olan olaylardan birini icra etmişim. Bunu sizin takdirinize bırakıyorum" dedi.

Kapatma davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de siyaset yapma yasağının istenmesine de tepki veren Yazıcı; şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanını buraya katmasını çok büyük aymazlık olarak görüyorum. Böyle birşey olamaz. Türkiye bunları aşacaktır. Yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin çözülmesi gereken çok sorunu var. Parlamenterler olarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz, programlarımızda herhangi bir değişiklik de yok. Milletin verdiği yetkiyi millete hizmet için kullanacağız. Huzur ortamını kimsenin bozma hakkı yoktur. Böylesi zamanlarda gereksiz işlemler yapanların elbette ki muhasebe yapmaları gerekir, Türkiye artık bunu sorgulaması gerekir."

habervaktim

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi