AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-08-2010, 23:30   #1
Kullanıcı Adı
novek
Standart Bizi Zorla Komünist Yaptılar!
Bizi Zorla Komünist Yaptılar!

Geçenlerde bir tekel işçisiyle yapılan röportajda işçinin verdiği beyanattı bu; �bizi zorla komünist yaptılar�. Videoyu izleyince gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. Ne demek zorla komünist olmak? Zorla katil olmak, zorla hırsız olmak, zorla suç işlemek gibi bir şey mi bu, anlamadım.

Abi komünist olmayı kötü bir şey zannediyormuş herhalde. Ömrü boyunca zenginin cebine çalışmak kutsal bir şey bizim işçimiz için işte. Komünistlik vatan hainliği, millet düşmanlığı olarak anlatılmış onlara. En doğru yol patrona itaat etmek, sabah onun için uyanmak, akşam onun için yatmak�

Hakları alınınca, yani haklar alınmasından kastım, artık yaşayamaz duruma gelince kendi yaşamını düşünüyor bizim işçimiz. Aslında hep kendini düşünüyorda, yanlış düşünüyor. Kendi kurtuluşunun bir sınıf dayanışmasından bağımsız olabileceğini sanıyor. �Bir yerden bir piyango vursada köşeyi dönsem� mantığı emekçinin elindeki oyuncak gibi. Bu mantıkla köle gibi yaşayıp gidiyor işçiler. Yaşamlarını milyonda bir insana vuracak bir şansa bağlıyorlar. Sadece kendi yaşamlarını? Hayır elbette, ailelerinin, çocuklarının yaşantılarınıda hiç uğrana bir şey için heba ediyorlar. Oysa kendi gibi eziyet çeken, yaşamak için emeğini satmak zorunda olan başkalarıyla dayanışma içinde olsa daha da güçlenecek aslında sesi. Ama o da haklı, bir sürü işçi var yarısı Kürt, bir kısmı Ermeni, diğer bir kısmı Alevi, Rum, gayri müslim falan. Yakışır mı bir Türk işçisine bu tarihi düşmanlarla işbirliği yapmak! Arkalarında kapı gibi Türk işadamları dururken olur mu öyle şey! Vatan haini değil ki bu adamlar, Türk işçisi! Ama yinede o kadar saf değil işçilerde, bakıyorlar ki başka kurtuluş yok, komünist oluyorlar hemen. Ama zorla! Ermeni de oluyor, Alevi de ama ne yapsınlar artık bıçak kemiğe dayanmış, komünist olmaktan başka hal çare yok. Yani feragat ediyorlar büyük patronların cebine çalışma sevabından!

E patronlar biliyor komünizmin onlar için nasıl bir bela olduğunu. Onu makbul bir şey olarak anlatır mı adamcağızlar işçiye? Tabi ki anlatmazlar. Komünist adam ahlaksız adamdır, vatan sevgisi yoktur içinde, din düşmanıdır, millet kavramını kabul etmez, kötü adamdır komünist adam. İşçi duyuyor bunları �yav eşitlik iyi hoş da komünist olmak ayıp be kardeşim� diyor içinden. Onun için bu �zorla komünist olmak� sözü çıkıyor ortaya. �Biz hakkımızı istemiyoruz aslında, ömür boyu patronlara çalışırız ama onlarda bizi iyice köle yerine koydu ZORLA KOMÜNİST YAPTILAR� demek istiyor o işçi kardeşimiz. Mecburen Ermenisiyle, Rumuyla, Alevisiyle, Kürtüyle, gayrimüslümüyle el ele verdik diyor zavallı işçi vatandaşımız. Yoksa komünist falan olacağı yok ha! Yanlış anlaşılmasın sakın. Adamın bir suçu bir günahı yok, şartlar zorlamış onu komünist olmaya, vatan hainliği yaptırmaya. Patronuna, ağasına, beyine çok bağlıdır benim emekçim aman ha yanlış anlamayın onu. Ekmeğini almayın sakın, zorla komünist yapmayın adamları!

Video; http://www.youtube.com/watch?v=lBWOCWvyde0

novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-09-2010, 01:01   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Abi komünist olmayı kötü bir şey zannediyormuş herhalde
Komunist olmak kötü bir şey tabi, iyi bir şey mi?

İnanan bir insan için, inançlara değer veren bir insan için komunist olmak kötüdür be sayın novek.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:10   #3
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Komunist olmak kötü bir şey tabi, iyi bir şey mi?

İnanan bir insan için, inançlara değer veren bir insan için komunist olmak kötüdür be sayın novek.
asıl inançlı birinin faizci kapitalist duzene karşı çıkması gerekir.
Alt 07-09-2010, 01:17   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sana sonuna kadar katılıyorum...
Ama anti kapitalist olmak için komünist olmaya gerek yok..
Senin en baba komünist liderinden daha fazla anti kapitalistimdir...
Ama en az o kadarda komünizmden nefret ederim...
Alt 07-09-2010, 01:19   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğru, bizdre eğriye eğri doğruya doğru sayın novek.

İnançlı biri faizci kapitalist sisteme de karşı çıkar komunist sisteme de.

Al birini vur ötekine yani.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 02:12   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kutumu açmıştım ama neyse sildim,komonuzmi palovla benzetirim,komoustleri ise malum...
Şu her konuda dile getirilen 'faiz' lafı devam ederse konu kapatılacaktır.Her konuda 'faiz faiz faiz' demek mide bulandırmaya başladı.Kısır tartışmaların sonu getirilmesi lazım aksi halde getirilir elbet tarafımca..
.
Alt 07-09-2010, 06:55   #7
Kullanıcı Adı
xhidayet
Hakkını arayanlar kominist oluyorsa ben de ala kominst bu memlektte bulunmaz herhalde. Son 5 yıldır yılmadan inatla çalmadığım kapı kalmadı..
Ama bana en büyük destek Rab'bim di..İdeolojım, sendikam ve ağzı salyalı para babaları değil..;)

Kominizm farkılı bir şey hak aramak, farklı..
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 11:54   #8
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
xhidayet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hakkını arayanlar kominist oluyorsa ben de ala kominst bu memlektte bulunmaz herhalde. Son 5 yıldır yılmadan inatla çalmadığım kapı kalmadı..
Ama bana en büyük destek Rab'bim di..İdeolojım, sendikam ve ağzı salyalı para babaları değil..;)

Kominizm farkılı bir şey hak aramak, farklı..
senin hakkını araman yani işçi maaşının yukselmesi demek patronun gelirinin dusmesi demektir yada tam tersi.

Konu novek tarafından (07-09-2010 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir..
Alt 07-09-2010, 11:59   #9
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
senin hakkını araman yani işçi maaşının yukselmesi demek aptronun gelirinin dusmesi demektir yada tam tersi.
Biraz derinlemesine açıklar mısınız ?
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 12:06   #10
Kullanıcı Adı
depare
Hakkını aramak için işçilerin birlik olup bütünlük içinde kendilerini ezen üç kuruş paraya çalışmaya mahkum eden patronlarına vesair karşı çıkıp kendilerini savunup hakları olanı almalarını her zaman desteklerim..

Hatta hakkını almak için uğraş vermedikleri için uyuz olurum ama sırf ideolojilerini aşılamak için,işçiyi,halkı piyon olarak kullanan Komünizm ve diğer sömürü, anarşi ve Din düşmanı sistemlerini zerre kadar sevmem..

İşçilerin hakalarını almaları için birlik olmalarını desteklemek için inan Din düşmanı ideolojilere ihtiyacın yok..

Bunlar her zaman insanların duygularını sömürmek için işçi,kardeşlik,barış vesair diye bağırırlar

80'li yıllar da ve daha öncesin de fakir,yoksul bir sürü genci Komünizm hülyalarına kaptıranlar sırça köşkler de keyif çatıyordu..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)