![]() |
#1 |
![]() Boykot ve Tekfir Kampanyası
![]() Es-Selam'u Aleyküm Sevgili hocam son 2-3 ay içerisinde ve özellikle şu sıralar Cübbeli Ahmet hoca tarafından başlatılan aşırı derecede hakkınızda tekfir ve Hilal Tv' ye karşı hummalı bir boykot eylemi var.Eleştiri konularında bende Cübbeli Ahmet hoca ve diger ulema ile hem fikirim fakat tekfir ve boykot konusundaki uygulamaya karşıyım.Dün Cübbeli Ahmet Hoca Esenlerde sohbet verdi.Fakat hocam dünki sohbette çok acayip birşeyler oldu.Bunun ben İlahi bir ikaz olarak görüyorum.Sohbet baştan sona kadar ses sistemindeki sorunla devam etti.Halbuki şu ana kadar degişik hocalar tarafından yüzlerce sohbet yapıldı burda hiçbir sorun yaşanmadı.Dün abartmıyorum 30-40 kere sohbette duraklama-devam etme hali yaşandı.Sohbet boyunca yarım veya 1 dakika ara ile sorun yaşandı, mikrofon ve kabloyu değiştirdiler 1-2 dakika sonra bundada aynı sorunlar yaşandı ,2-3 kişi ne kadar uğraştılarsada bir türlü tamir edemediler ve sohbet bitene kadar böyle sürdü gitti.Kısa ve uzun duraksamalar oldu.Hocaefendinin ses tellerinde sorun olduğu için ve Cemaatte kalabalık olduğu için çıplak seslede sohbet veremedi.Sohbetin sonunda Hocaefendi hoparlör sorunu nedeni ile geniş kapsamlı olarak Mustafa İslamoğlunu anlatamadım dedi.Bugün başka bir hoca tarafından aynı yerde sohbet oldu ne ilginçtir ki en ufacık bir sorun bile yaşanmadı. İlahi ikazdan bizde nasibimizi aldık nasılmı peki anlatayım o zaman.Bende sohbet sonunda Hocaefendinin haklı olduğunu arkadaşlarıma tasdik edici sözler söyledim eve geldim hanımada sohbeti ballandırarak anlattım.Gece teheccüd namazına kalkmak için yatmıştım.Gece uyandım fakat tekrar uyuya kalmışım.Sabah namazına bile kalkamadık hatta öglen 12.00 de kıldık.Demek ki bir müslüman alimin böyle tekfir edilmesine kılımız bile kımıldamadığı ve sohbette biraz nefsimize hitab ettiği için galiba Allah Teala bizede kızdı sanırım. Dünki sohbeti baştan sona kadar ses cihazına kaydettim.Mahkemeye hakaret davası açmamak ve aleyhte kullanmamak üzere verebilirm. Hocam sizi çok seviyorum fakat bir o kadarda kızıyorum bazende atıp tutuyorum hakkınızı helal edermisiniz.Bana Sultanahmet kitap fuarında Güngörendeki yeni yere geleceğim sözünü vermiştiniz bunu hatırlatıyorum.Neyse lafı fazla uzatıpta vaktinizi almıyım. Allaha Emanet Olun *** Aleyküm selam ve rahmetullah Aziz Müslüman, Bize açılan boykot ve tekfir kampanyası ilk değil. Sanırım bu sonuncu dalga ama son olacağa da benzemiyor. Gazzali merhumun, bu yolda tekfire uğramayanın ihlasından şüphe ederim gibi bir sözünü okumuştum. El-Hak doğruymuş. Cübbeli Ahmet Hoca ile hiçbir tanışmışlığımız olmadı. Nasip değilmiş. Kendilerini tanımam. Fakat geriden iyi bilirim. Zira o bir müslüman ve o tasavvuf terbiyesi almış bir insan. Nefis tezkiyesi ve ruh tasfiyesinden geçmiş olması lazım. İyi insanların bazen dilleri kendilerine ihanet ederler. Ahmet Hoca'nin dili bize karşı kampanya düzenlerken, tadlil ve tekfir ederken, iftira ve bühtan atarken, Allahu a'lem kendisine ihanet ediyor. Dediğim gibi, yoksa kendisi iyi bir insan olsa gerektir. Size gelince... Hakkımı helal etmemi istiyorsunuz. Ben size olan hakkımı ananızın ak sütü gibi helal ediyorum. Fakat bir husus var ki önemli: Müslüman'ın tekfiri, tadlili, iftira ve gıybet sadece KUL HAKKI'na girmez. ALLAH HAKKI'na da girer. Zira mü'mini tekfir Allah'ın yasakladığı bir haramdır. İftira atmak haramdır. Karalamak, tahkir, tezyif ve gıybet de haramdır. Bir haramı işlemek Allah hakkına tecavüzdür. Bunları yapan insan sadece kuldan helallik istemeyecek Allah'tan da af dilenecek ve istiğfar edecek. Bir de, eğer bu günahlar bir başka müminin ve müminlerin yanında yapılmış onlar da etkilenmişlerse, aynı yol ve yöntemlerle o etkilenen insanlara yanlış yapıldığının ilanı şarttır ki günahın tevbesi tam olsun ve sonuçları izale olsun. Rabbim bizlere kendi nefislerimizin kurduğu tuzaklardan korusun ve birbirimizi sevme liyakati lutfetsin. Hocaefendiyi görürseniz selamlarımı ve kendisine kalbindeki bu yükten kurtulması için duacı olduğumu iletiniz. Vesselam, veddua. 08 Mart 2009 / 12:23 mustafaislamoglu.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
boykot ve tekfir, kampanya, mustafa islamoğlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|