![]() |
#1 |
![]() Demokratik Açılım sürecini baltalamak için başlatılan sokak çatışmaları, ardından Tokat Reşadiye'deki hain saldırı sonucu 7 askerimiz şehit olması, İETT otobüsüne düzenlenen molotofkokteyli saldırıda yaralanan 17 yaşındaki Serap Eser adlı gencecik kızın da hayata tutunamaması ve siyasilerin yapmış olduğu açıklamalar “Açılım bitti mi?” sorusunu gündeme taşıdı.
Konuyla ilgili olarak AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdoğ, Habervaktim'e konuştu. Arzu Erdoğral'ın sorularını yanıtlayan Bozdağ, muhalefetin tutumunu da eleştirdi. Bozdağ'ın Açılım Bitti mi? Sorusuna yanıtı da oldukça netti. Demokratik Açılım'da amaç, terörün istismar ettiği Türkiye'de, demokrasinin, hukuk devletinin standartlarını güçlendirmek ve herkesin kendini eşit ve özgür vatandaş hissetmesini sağlamak" diyen Bozdağ, ayrıca bu konuyu istismar ederek ülkenin huzurunu bozan teröre de fırsat vermemeyi hedeflediklerini söyledi. Süreci baltalamak için her yolu deneyenlerin olduğunu belirten Bozdağ, devam eden süreçten rahatsız olan yabancı ülkeler var. Eroin ticareti, ,insan ticareti, petrol kaçakçılığı yapanlar ve bu yolla rant elde edenler, bu yolla beslenenler var. İşte ABD'de PKK uyuşturucu baronu ilan edildi. Şimdi bu rant çevreleri açılımım sağlıklı bir şekilde yürümesinden rahatsız oluyorlar. PKK'ın tasfiyesini istemiyorlar. Bunu bahane ederek yandaşları eylem yapıyor. Ne için? Açılı mı baltalamak için… Ne dedirtmek istiyorlar? Bakın açılım olunca ne oldu? Karışıklık oldu dedirtmek için yapıyorlar. Tokat'ta 7 tane gencimizin ocağına ateş düşürdüler. PKK ülkemizin 25 yılını heba etti. Ama bizler verilmek istenen bu düzmece imajın aksine “Şehitler olmasın, güvenlik sorunları bitsin” diye bu açılımın gerçekleşmesini istiyoruz. Öte yandan bu ortamı fırsat bilip açılım bitti diyenlerde var. DTP sürecin işlemesini istemiyor. Bu şekilde bir rant elde edemeyeceğini düşünüyor. MHP ve CHP'de açılım bitti diyor. Biz isterdik ki milletimizin yararına olacak bir süreç için herkes önerisini söylesin. Eksik neyse söylesin. Bu süreç en iyi şekilde nasıl işler görüş bildirsin. DTP, CHP ve MHP süreç bitti diye konuşuyorsa, ortaya çıkan fotoğrafı doğru okumak gerekiyor. Sonuç itibariyle herkes iyi bilsin biz bu projeyi sabırla devam ettireceğiz. Terör örgütü gerçekleştirdiği provokasyonlarla bize geri adım attıramaz. Ülkemizin yararı için “Demokratik Açılım” devam edecek. habervaktim.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() açılım tüm hızıyla devam edecek ama bu kadar tepki neden bunu anlamakta güçlük çekiyorum.
halkımızı kim provake ediyor ? şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar ? her şehit olayında halkımızın milliyetçi duygularını kabartıp AK parti düşmanlığı yaratmaya çalışıyorlar. artık yeter. bütün yolları denedik bu terör bitmedi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|