![]() |
#1 |
![]() Bir Facebook Grubundan Aktarılan Protesto!
Şahıs olarak kişileri fikirleriyle değerlendirmeyi bırakalı yıllar oldu. Bir insanı kendime yakın bulma şartım sadece vicdanlı olup olmaması konusundadır. ![]() Bu bağlamda uzun zamandır Antalya Altın Portakal Film Festivaline juri olarak davet edilen önceki ismi Emir Kusturitsa olan sonradan ismini Nemanya Kusturitsa olarak değiştiren Boşnak asıllı halkının düşmanı yönetmeni insani ve vicdani olarak hiçbir yere sığdıramıyorum. Bu kişi; "Bosna Savaşı sırasında ırzına geçilen Boşnak kadınlara hitaben 'Meseleyi lüzûmundan fazla abartıyorsunuz' diyen, 250 bin insanın hayatına mâlolan soykırımın çözümü olarak '500 yıl önce zaten hepimiz Sırp'tık, yeniden Sırp ve Hıristiyan olalım, olsun bitsin' önerisini getiren, bir çok kereler 'Boşnak bir anne-babadan doğdum, fakat kendimi kültürel açıdan Sırplara daha yakın hissediyorum' açıklamasını yapan, Temmuz-1995'de yalnızca iki gün içinde 10 bin Müslüman erkeğin şehit edildiği Srebrenitza katliamının kurbanlarını anmak üzere o tarihten beri düzenlenen hiç bir törene katılmayan, CIA ajanları tarafından öldürülene kadar Sırp milis kuvvetleri komutanı Arkan (yanı sıra da Lahey Savaş Suçları Mahkemesi'nce yargılanırken hapiste ölen Sırbistan Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç) ile çok yakın dost olan, 15 yılı aşkın bir süredir anavatanında değil de Belgrad'da yaşayan ve orada bir tür 'prens' muamelesi gören abidevî (!) sinemacı Emir Kusturica. Şahsi olarak bu şahsın katılımından dolayı sadece bu yıl değil bu komite düzenlediği sürece bu film festivalini izlemeyeceğim. Bu festivale bu yıl katılmış olan tüm filmleri ve sanatçıları protesto edeceğim. Çünkü bu bir vicdan meselesidir. Beni asıl üzen ise bu protestonun çok cılız kalması. Cılız da olsa gelen protestolara Antalya Belediye başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın yılışık yılışık pozlarla dalga geçercesine sessiz kalması. Festivalin başlamasına 1 hafta kaldı. Bu konuda vicdanı rahat olmayanların seslerini duyurmaları için son anlar. Paylaşın, mail atın, telefon açın ama ne yapıyorsanız insanlık için olduğunu bilin. Şikayet ve Protesto için ; Antalya Belediye Başkanı : Mustafa AKAYDIN [email protected] Tel: (0242) 249 50 02 Faks: (0242) 249 50 15
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() hocam kimi, kime sikayet ediyoruz..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bosna katliamını yapan zihniyetin inanç katlimamı yapan zihniyet ile ortak mekan bulması zor olmamıştır. Şikayetlerde bulunalım inşaAllah.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Siz de haklısınız...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bosna savaşında bu şahsında evi bombalanır sırplar tarafından bir kanala canlı bağlanır ve şöyle der ...abartıldığı gibi değil..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kendini sırp görebilir doğaldır,veya kızıl derili de görebilir ama bu asla soykırımı,tecavüzleri,ölümleri hoş hoş görmesi için sebeb değil.
Almanların hasat zamanını kutlayıp karı kızla dans eden sübyancı akaydın,evine konuk edebilir bu sünnetsizi. İçki de içerlerse tamamdır.Tecavüzü de hoş görüyor bu adam o zaman tam tencere kapak ilişkisi kurulur. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() O zaman bunun varsa eşi,ablası,kız kardeşi vs.. ırzına geçseler bunun için pek abartılacak bir durum yok..!
Beyin özürlü susak..! Bu susağı Akaydın kırmızı halıyla karşılar muhakkak.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() antalya bld başkanından farkı yok
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Antalya'nın hocası Akaydın, bence de bu adamı kırmızı halıyla karşılar. Hoca şaşırmış. Cemaati (Antalyalılar) neyler bilemem.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Hoca yellenince cemaati ishal tutarmış mazallah (8
|
|
![]() |
![]() |
![]() |