AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-31-2012, 01:48   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart Bu caminin hedefi dünya cemaati !
Bu caminin hedefi dünya cemaati
30 Ocak 2012 / 23:01
Kılıç Ali Paşa Camii’nin imamı Selman Okumuş, dünya cemaatine hitap ettiklerini söyledi

Tuğba Tekerek'in haberi:

İngilizce hutbe okunan Kılıç Ali Paşa Camii’nin imamı Selman Okumuş, dünya cemaatine hitap ettiklerini, imamlar için yurtdışında dil eğitiminin de gündemde olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen cuma namazını kıldığı Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camii’nde İngilizce hutbe okuyan imam Selman Okumuş, “Biz bu camide dünya cemaatine hitap ediyoruz, o yüzden ortak dil olan İngilizceyi kullanıyoruz” dedi. Okumuş, imamların dil öğrenmesi için yurtdışına gönderilmesinin gündemde olduğunu da sözlerine ekledi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra hem İngilizce İşletme, hem de Din Eğitimi alanında yüksek lisans yapan Okumuş, Taraf ’ın sorularını yanıtladı. Okumuş Başbakan’ın Kılıç Ali Paşa Camii’ne gelmesinin önceden planlanmamış olduğunu belirtirken girizgahı Arapça olan, Türkçe devam eden hutbeyi, 1.5 yıldır özet olarak İngilizce okuduklarını anlattı.

Dünyaya hitap eden cami

Okumuş bu uygulamanın nedenine ilişkin olarak “Bu cami, dünya insanının cemaat olduğu, dünyaya hitap eden insanların, işadamlarının misafirlerinin geldiği bir cami. Hutbenin tamamı Türkçe olursa, bu insanlar baştan sona dinliyor ama bir kelime bile anlamadan cumayı tamamlıyor. Bu üzücü bir şey. Biz hutbenin ardından “Müsaade ederseniz onlara da özet yapalım” diyoruz ve hutbeyi bir de kısaca İngilizce okuyoruz” dedi.
Taraf

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-31-2012, 01:50   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
ben bu arkadasi nereden taniyorum, bilmiyorum ama selman okumus ismi bana cok tanidik geliyor..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2012, 01:53   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
eskiden fatih camiindeydi...
vurmuşlardı bu arkadaşı...
ayrıca ramazanda starda program yapmıştı bu camiide böyle bu ortada etrafında beyaz başörtülü bir yığın kadın
Alt 01-31-2012, 01:53   #4
Kullanıcı Adı
EZEL
Konu forumda mevcut daha doğrusu buna benzeri mevcut )
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-31-2012, 02:04   #5
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
özür diliyorum görmedim ...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)