05-07-2009, 11:33 | #1 |
Bu da benim köşe yazım. (toplum çürüyor)
Son mardin olayından sonra basınımızda bir TOPLUM ÇÜRÜYOR türünden yazılar çıkmaya başladı.
Toplum çürüyor evet katılıyorum. peki bu toplum niye çürüyor? Sadece toplum çürüyor diyerek işin içinden çıkabilirmiyiz? toplum niye çürüyor, bunun panzeri nedir bunu tartışmamız gerekmez mi? bence öncelikle toplumun çürümesinin sebeplerinden en başta geleni. Cehalet...cehalet...cehalet. Okumak, üniversiteyi bitirmek insandaki cehaleti almaz. Cehalet ayrı bir şeydir. CEhalet kalpden sökülüp atılmalıdır, beyinden sökülüp atılmalıdır. Önce insana saygı, insan hayatına saygı öğretilmeli ve hazmedilmelidir. hiç bir sebeple hiç kimse ferdi olarak bir başkasına ceza veremez, bunu insanların kalbine, beynine yerleştirmeliyiz. Can emniyeti kutsaldır, Mal emniyeti kutsaldır, Namus emniyeti kutsaldır, Akıl emniyeti kutsaldır, Din ve Vicdan Emniyeti kutsaldır. İnsanlarımıza, çoluğumuza, çocuğumuza bu kutsalları iyi öğretmeliyiz, kimsenin bu kutsalllara dokunma hakkının olmadığını öğretmeliyiz, bunu iyice kalplerine yerleştirmeliyiz. İnsanları maneviyattan uzaklaştırmaya çalışırsak, insanlara piyangolarla, totolarla, televizyonlardaki saçma sapan yarışmalarla, helal haram hiç mühim değil nasıl kazanırsan kazan diyerek para hırsını yerleştirirsek sonuç bu olur. İnsanları irticaaaaa diye bas bas bağırarak dine inanmanın, dinin emirlerini yerine getirmenin sanki kötü bir şeymiş gibi köşeye sıkıştırmaya kalkarsanız sonuç bu olur. Genç kızların sadece ve sadece başları örtülü diye eğitim haklarını ellerinden alırsanız sonuç bu olur. Sırf ben rant elde edemeyceğim diye inanan insanların yüksek makamlara gelmesinden rahatsız olursanız sonuç bu olur. İnsan hayatına kasteden, insan öldürenleri, katilleri tutup hapse atarsanız, burda 3-5 sene hapis yatırırsanız, sonra da af çıkartıp bunları ortalığa salarsanız sonuç bu olur. Avrupanın baskısıyla idamı kaldırırsanız sonuç bu olur. İnsanlar: ben birisini öldürürsem devlet de beni öldürür, idam eder hissini kalplerinde hissetmezlerle sonuç bu olur. Bütün insanların yanına birer polis,jandarma dikemezsiniz. Ama bütün insanların kalbine bir Allah korkusu yerleştirebilirsiniz. Ben şunu yaparsam Allah benim cezamı verir, bu dünyada kimse görmesede, görmeden yapsamda, mutlaka ve mutlaka beni gören birisi var, burda olmazsa ahirette yaptığım bu kötülüğün cezasını çekerim düşüncesi yerleşirse bütün bunlardan kurtulabiliriz. Saygı ve sevgilerimle.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-07-2009, 17:55 | #2 |
Kendi yazılarımızı Forum Köşe Yazarlığı bu başlık altında topluyoruz.
Taşındı. |
|
05-07-2009, 18:08 | #3 | |
Alıntı:
Bu başlığı gördüm de, acaba forumda köşe yazarlığı verilen arkadaşlar için mi diye düşündüğüm için diğer yere yazmıştım. Teşekkürler. |
||
05-07-2009, 18:29 | #4 |
Hayır, hepimiz için açılmış bi başlık..
-- Paylaşım için de teşekkürler. Yüreğinize sağlık. İnsanlar: ben birisini öldürürsem devlet de beni öldürür, idam eder hissini kalplerinde hissetmezlerle sonuç bu olur. Bütün insanların yanına birer polis,jandarma dikemezsiniz. Ama bütün insanların kalbine bir Allah korkusu yerleştirebilirsiniz. |
|
05-07-2009, 18:36 | #5 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|