AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-02-2011, 18:48   #1
Kullanıcı Adı
serdary
Post Bu işyerinde namaz yasak(Canbebe)
“Türkiye'nin en büyük çocuk bezi firması olmakla” övünen Amerikalı Ontex Grubu'na ait Can Bebe'de bir mescit bulunmadığı gibi her nerde olursa olsun çalışanların namaz kılmalarına izin verilmediği ortaya çıktı.

“Anlamasınlar diye, elimi yüzümü lavaboda, ayaklarımı tuvalette yıkayarak abdest alıyordum…”

Bu sözler, Can Bebe adlı çocuk bezini üreten firmada çalışmış bir isme ait. Yani eski bir Can Bebe personeli. Sonra başka bir iş bulunca Can Bebe'den ayrılmış A.B. B'nin Can Bebe'den ayrılmasının nedeni insanın tüylerini diken diken ediyor. Şöyle: “Can Bebe'de namaz kılmak yasak.”

Evet, “Türkiye'nin en büyük çocuk bezi firması olmakla” övünen Amerikalı Ontex Grubu'na ait Can Bebe'de bir mescit bulunmadığı gibi her nerde olursa olsun çalışanların namaz kılmalarına izin verilmiyor. Cuma namazına gitmeleri bile yasaklanan çalışanların, aksi halde işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Namazlarını kıyıda köşede kılan personelin ise sürekli kovulma korkusu yaşadığı ifade ediliyor.

YAŞAYAN ANLATIYOR

İstanbul Yenibosna adresinde faaliyet gösteren ve 500'ün üzerinde personeli bulunan Can Bebe'nin eski bir personeli olan A.B. yaşadıklarını Akit'e şöyle anlattı: “Can Bebe'de 9 ay çalıştım, ne biçim bir ortam öyle. Burada vakit ve Cuma namazlarını kılmak kesinlikle yasak. Namazımı gizli saklı, kıyıda köşede kıldım ve sürekli kovulma korkusu yaşadım. Anlamasınlar diye, elimi yüzümü lavaboda, ayaklarımı tuvalette yıkayarak abdest alıyordum. Biri görüp şikayet eder diye. 9 ay bu şekilde adeta işkence gibi geldi bana. Sonra başka bir iş bulup ayrıldım buradan da kurtuldum. Burada başörtülü personel alımı da yasak. Bir tane başörtülü bayan çalışan yok. Müslüman bir memlekette ne acı değil mi? İnsanların hastasının ve bebeğinin dışkısı değerli, namazı değersiz bu kurumun gözü önünde.”

İŞYERİ YALANLAMIYOR

Can Bebe'yi 0 (212) 411 09 00 numaralı telefonundan arayarak yetkililerle görüşmek istedik. Görüştüğümüz Marka Yöneticisi Nurdan Dinç ile İnsan Kaynakları Müdürü Aylin Sepici Can Bebe'de namaz kılmanın yasak olup olmadığı konusunda “Vardır veya yoktur diye bir şey söyleyemeyiz” demekle yetindiler. Bu konuda yazılı bir açıklama gönderebileceklerini söylemekle birlikte, şu ana kadar yapılmış bir açıklama bulunmuyor.
Fatih Akkaya / Yeni Akit

Kaynak

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-02-2011, 18:52   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
allah razı olsun akitten...
Boykot listesindeki yerini alıyor böylece...
Alt 08-02-2011, 18:53   #3
Kullanıcı Adı
serdary
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
allah razı olsun akitten...
Boykot listesindeki yerini alıyor böylece...
tüm ontex ürünleri..
Alt 08-02-2011, 19:56   #4
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Tuvalet ihtiyacına izin veriyorlar mı? Veriyor olmaları lazım.

Namaz da bir ihtiyaç ve bir vazife. Ona neden vermiyorlar? Gereksiz mi, anlamsız mu buluyorlar? Kazandıkları herşey namazı emreden ALLAH'ın emaneti. Geç olmadan anlayabilecekler mi acaba?
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2011, 00:13   #5
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
AdaletinKılıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuvalet ihtiyacına izin veriyorlar mı? Veriyor olmaları lazım.

Namaz da bir ihtiyaç ve bir vazife. Ona neden vermiyorlar? Gereksiz mi, anlamsız mu buluyorlar? Kazandıkları herşey namazı emreden ALLAH'ın emaneti. Geç olmadan anlayabilecekler mi acaba?

belkide onada izin vermiyorlar kendinizi bağlayan evde temizlenirsiniz diyor olabilirler.
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2011, 00:17   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
gereken tepki gösterilirse en kisa zamanda geri adim atarlar.. bir mescit yapmak ve namaza izin vermek o isyerine kaybettirmez ama bunlari yapmazlarda onlara birseylerin kaybettirecegini hissetirmek gerekir!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2011, 08:28   #7
Kullanıcı Adı
AdaletinKılıcı
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gereken tepki gösterilirse en kisa zamanda geri adim atarlar.. bir mescit yapmak ve namaza izin vermek o isyerine kaybettirmez ama bunlari yapmazlarda onlara birseylerin kaybettirecegini hissetirmek gerekir!
Organize ve adil bir karşılık lazım...
AdaletinKılıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-15-2011, 14:27   #8
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Bunlara inat evlat sayısını artırır farklı marka alırım. Kahbe zihniyet değişmez.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)