AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 02-02-2011, 12:14   #1
Kullanıcı Adı
muzaffergulen
Standart Bu kanun hangi ensesi kalın için çıkartıldı?
"Yurt dışında yaşayıp, dövizle askerlik kapsamından çıkartılanlar veya bu hizmetten yararlanma şartlarını kaybedenler, 10 bin avro ödemeleri ve temel askerlik eğitimini yapmaları halinde, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak."

Yetkili birisi lütfen bunun açıklamasını yapsın. Benim anladığım, bedelli askerlikten faydalanmak amacı ile yurtdışında çalışıyo görünen fakat bunun gerçek olmadığı anlaşıldığı için bedelli askerlik hakkı elinden alınanlara kıyak yapılıyor.

Adını Adaletten alan bir partinin yetkilileri bu adaletsizliği nasıl izah edebilecek?

muzaffergulen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2011, 19:13   #2
Kullanıcı Adı
yusufurkan
bence doğru kanun..nihayetinde bu vatandaşlar askerlik yapmayacaklar ancak böyle bir fırsatla gelip yapabilirler..
yusufurkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2011, 19:25   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
zorunlu askerlik değil düzenli ordu şart...
binlerce insan sırf angaryada çalışıyor...
Alt 02-02-2011, 19:33   #4
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
yapmak istemeyen ve parası olan her chp li zaten askerlik yapmıyor...

bari iktidarımızda biraz faydalansın ...

ne var bunda...

iş derler ,iş yapmazlar, ekmek derler,pasta yemekden ekmek fiyatı bilmezler,özgürlük derler,her haltı yer özgürlükler kısıtlarlar,ceplerinde marlboro cigara,ellerinde alkol sürtenler den asker olarak ne beklenir zaten...

aslında asker alımındada bu tür ne olduğu belirsiz kadınsı haraketler sergileyen kominist ,faşist,chp li ayırt edilmeli, uygun tecrit le askerlik yaptırılmalıdır...
.
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2011, 00:52   #5
Kullanıcı Adı
EvrenBilimci
Alıntı:
akobalı-akkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yapmak istemeyen ve parası olan her chp li zaten askerlik yapmıyor...

bari iktidarımızda biraz faydalansın ...

ne var bunda...

iş derler ,iş yapmazlar, ekmek derler,pasta yemekden ekmek fiyatı bilmezler,özgürlük derler,her haltı yer özgürlükler kısıtlarlar,ceplerinde marlboro cigara,ellerinde alkol sürtenler den asker olarak ne beklenir zaten...

aslında asker alımındada bu tür ne olduğu belirsiz kadınsı haraketler sergileyen kominist ,faşist,chp li ayırt edilmeli, uygun tecrit le askerlik yaptırılmalıdır...
.
Mantıgını degıstırınde konusun O chp lide vatan hainidir o zaman ve burda birazda askerlikten bız yırtalım dıyen sende vatan hainisin bunun başka hiçbir açıklaması yok.
Şimdi söle bana bu konunun chp le alakası nedir.
Evet konuya gelınce adını adaletten alan bir parti Adalet ama ne adalet kendi adamlarına adaletsiz adalet. Birde Allah kitap derler açıp Kuran okumamış insanlar burda birilerini savunuyor hemde Allahın kitabıyla açsınlarda kuranda adaletin önemini bi ögrenseler ama ne gezer bu Din düşmanlarında.
Birde kalkmış osmanlı padişahının resmını koymuş ben inanıyorumkı o padişah bu yazdıgını görse seni ülkeden vatanhaini diye sürer asmaya bile uğraşmazdı çünkü değmezdin.

Şimdi kalkıp bi akp li bana sert çıkacak çıkanlara şimdiden söyluyom askerlıkten birazda biz yırtalım diyenın yanındamısınız ?
O diyen sıf akp li diyemı ?
O zaman yarın mahkemede yalancı şahitlikte yaparsınız ( Beni eleştriceklere söylüyorum)

Konu EvrenBilimci tarafından (02-03-2011 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir..
EvrenBilimci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2011, 00:56   #6
Kullanıcı Adı
Beritan
Bu cevabı burdaki kimse veremez
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2011, 20:58   #7
Kullanıcı Adı
münih
Exclamation
Alıntı:
muzaffergulen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Yurt dışında yaşayıp, dövizle askerlik kapsamından çıkartılanlar veya bu hizmetten yararlanma şartlarını kaybedenler, 10 bin avro ödemeleri ve temel askerlik eğitimini yapmaları halinde, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak."
Alıntı:
muzaffergulen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yetkili birisi lütfen bunun açıklamasını yapsın. Benim anladığım, bedelli askerlikten faydalanmak amacı ile yurtdışında çalışıyo görünen fakat bunun gerçek olmadığı anlaşıldığı için bedelli askerlik hakkı elinden alınanlara kıyak yapılıyor.

Adını Adaletten alan bir partinin yetkilileri bu adaletsizliği nasıl izah edebilecek?
muzaffer kardeş niye kızıyorsunuz? Düşmankığın niye? Yurt dışı farklı bir durum. Asker sayısı yeterli geliyor ki yurt dışındaki kişilerin askerliğine gerek duyulmuyor.

Yurt dışındaki işçileri tam askere alsan işlerini kaybediyor, işyerlerinin kaybolmaması için bedelli uygulaması uygulanıyor.

bedelli uygulamasını devletimiz kaldırsa zaten burdakiler, avrupadakiler yabancı vatandaş oluyor. Devletimiz bildiği için bu uygulamakla, devletimizin karı oluyor.

Yurt dışındaki işçileri normal askere alsan bu işlerini kaybeen işçilere kim iş verecek? Tabi bu yasayı savunma değil, neden yurt dışına özel bedelli askerlik yasası uygulanıyor onu analtmaya çalışıyorum.

Devletimiz isterse bu yasayı kaldırabilir aam çok işçilerimiz 8 yılı aşkın avrupa devletlerinin birinde çalışırsaalr suçları da yoksa o devletin kimliklerini alırlar. Devletimiz o gelecek dövizden de olur.

Kaldıırsa yasayı kimse karşı çıkamaz, çıksada yasa çıkar.

Konu münih tarafından (02-03-2011 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir..
münih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2011, 03:29   #8
Kullanıcı Adı
muzaffergulen
Alıntı:
münih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

muzaffer kardeş niye kızıyorsunuz? Düşmankığın niye? Yurt dışı farklı bir durum. Asker sayısı yeterli geliyor ki yurt dışındaki kişilerin askerliğine gerek duyulmuyor.

Yurt dışındaki işçileri tam askere alsan işlerini kaybediyor, işyerlerinin kaybolmaması için bedelli uygulaması uygulanıyor.

bedelli uygulamasını devletimiz kaldırsa zaten burdakiler, avrupadakiler yabancı vatandaş oluyor. Devletimiz bildiği için bu uygulamakla, devletimizin karı oluyor.

Yurt dışındaki işçileri normal askere alsan bu işlerini kaybeen işçilere kim iş verecek? Tabi bu yasayı savunma değil, neden yurt dışına özel bedelli askerlik yasası uygulanıyor onu analtmaya çalışıyorum.

Devletimiz isterse bu yasayı kaldırabilir aam çok işçilerimiz 8 yılı aşkın avrupa devletlerinin birinde çalışırsaalr suçları da yoksa o devletin kimliklerini alırlar. Devletimiz o gelecek dövizden de olur.

Kaldıırsa yasayı kimse karşı çıkamaz, çıksada yasa çıkar.
Arkadaşım, amacım düşmanca bir tavır sergilemekten ziyade yapılan yanlışı ortaya koymaktı. İnsanın sevdiğinin yanlışını düzeltmeye çalışmasından daha doğal birşey olmadığını düşünüyorum.

Çıkartılan yasayı ve beni rahatsız eden tarafını yukarıda yazdım. Sanırım çok iyi irdelemedin.

Gerçekten yurtdışında çalışanlara benim lafım yok. Onlar zaten her halükarda dövizli askerlikten faydalanabiliyorlar. Çıkartılan yasa, bir şekilde yurtdışında çalışmaya gitmiş fakat 3 yıl içinde 1080 gün çalışması gerekirken (yılın en az 6 ayı yurtdışında bulunması gerekirken) 6 aydan daha fazla Türkiyede yaşamış ve dövizli askerlik hakkını kaybetmiş insanlara af niteliğinde.
Dövizli askerlik kanunu suistimal ediliyor ve hükümetimiz buna göz yumuyor, üstüne üstlük suistimal edenlere dövizli askerlik hakkı tanınıyor.
Bunu önlemenin tek yolu 3 yılı 8 yıla çıkarmak ve Türkiyede kalma süresini 3 aya indirmektir. Bu şekilde yurtdışında gerçekten yaşayan vatandaşlarımız dövizli askerlikten faydalanabilir.
Yurtdışındaki işçileri askere alsalar işlerini kaybederler demişsin. Yurdunda yaşayıp askere gitmek için işini kaybedenlere ne diyeceksin? O halde yurtiçinde çalışanlara da dövizli askerlik hakkı tanınsın. Belki bu şekilde birazcık da olsa adalet yerini bulur...
muzaffergulen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2011, 22:41   #9
Kullanıcı Adı
münih
Exclamation
Anlaşıldı. Muzaffer kardeşim. Teşekkür ederim. Türkiyede de bedelli askerlik adaletli uygulanmalı. Türkiyede devlet memurları askere gitseelr dahi işini kaybetmiyor herhalde uygulamalar değişmedi ise.
Yurt içinde de bir yasa ile askere gidenler gelince aynı işine devam edebilir, edebilmeli.
Bedelli askerlik yasasını kötüye kullana olursa araştırıp kötüye kullananlar tespit edilmeli.
münih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)