![]() |
#1 |
![]() Rize'nin İyidere ilçesindeki Büyükçiftlik ve Çiftlik köylerinde 1962 yılında çıkan kavganın ardından kahvehanelerde kağıt oyunu oynanması ve içki satılması yasaklandı. Aradan 47 yıl geçmesine karşın bu kuralları bozmayan köylüler durumdan memnun. Büyükçiftlik köyü muhtarı Hüseyin Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde 1960'lı yıllardan önce 10'un üzerinde kahvehane bulunduğunu, bunların çoğunda da kağıt oyunları oynandığını söyledi. O dönemlerde köylerinde kağıt oyunları nedeniyle zaman zaman tartışmalar ve kavgalar yaşandığını, bu durumun da köy halkını rahatsız ettiğini ifade eden Uzun, ''yaz aylarında köylerimizin nüfusu 10 bine yaklaşıyor. Son olarak 1962 yılında, jandarmanın kağıt oyunları oynanan bir kahvehanede yaptığı arama sırasında kavga çıktı. Oldukça büyüyen kavga, köylüleri rahatsız etti'' dedi. Bu kavga üzerine iki köyün muhtarı ve ileri gelenlerinin bir araya gelerek köylerdeki kahvehanelerde kağıt oyunları oynanması ve içki satılmasının yasaklanmasına karar verdiklerini anlatan Uzun, ''o günden bu yana köylerimizdeki kahvehanelerde kağıt oyunları oynanmıyor. Köylerde içki satılması da yasak. Kahvehanelerimiz sadece çay içmek ve sohbet etmek için kullanılıyor. Aradan 47 yıl geçmesine rağmen bu kural bozulmadı. Çünkü hepimiz bu durumdan memnunuz'' diye konuştu. -''KÖYLERİMİZDE HUZUR HAKİM''- Uzun, köylerinde 7 kahvehane bulunduğunu, eskiden kahvehane olan bazı iş yerlerinin de internet kafeye dönüştürüldüğünü kaydederek, ''ayrıca bilardo salonumuz da var, ama kağıt oyunları oynanan bir iş yerinin açılmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla izin vermeyiz. Zaten böyle bir şeyi de kimse istemiyor. Çünkü köylerimizde artık huzur hakim. Dolayısıyla herkes bu durumdan memnun'' dedi. AA ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Örnek olmalı...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bizim köyde de oynanmıyor yasak değil sanırım ama oynamıyorlar...
![]() Eskiden vardı ama ben hatırlarım... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ne güzel örnek bir köy
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() emekliliği aldıktan sonra tasınmak lazım
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bizim köyde kahvehane bile yok..
![]() Doğal olarak bizim köyün kahvehanesinde de yasak yani içilmiyor ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bizim memleket Edirne
su gibi içki içiliyor kumar da oynanıyor :D dedikodu da diz boyu :D ama ben ilgilenmiyorum bi kere bile gitmiyorum kahveye içkiyi zaten ağzıma bile koymadım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ne kadar gerici yobaz örümcek kafalı kişiler var demi arkadaşlar kavga etmemek için birbirini kırmamak için içki içimi ve satılışını yasaklıyorlar keşke bu köy kadar başka yörelerimizdede bilinç bu kadar üstdüzeye çıkabilse
mutlu oldum Allah razı olsun bu uygulamayı çıkarandan ve devam ettirenlerden |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() devrim önce köy kahvelerinden başlayacak... sonra bütün köy sonra bütün kasaba sonra bütün şehir ve bütün dünya... :D:D:D:D:D:D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Türklerede böylesi yakışır örnek bir islam devleti böyle olmalı inşallah heryere yayılır..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|