AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-31-2010, 23:15   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Bu Nasıl Örtünmek Bacım ?

Örtünmeyi gerçekten kendi tercihi ile abartmadan, çarpıtmadan, uyguladığı belli olan kadın ve kızlarımıza saygı duymak gerekir. Sade ama temiz ve şık bir kıyafetleri, vakur ve kendinden emin dengeli ve kontollü davranışları ile bunlar zaten saygın bir konumda toplumda yer ediniyorlar.

Fakat bir de örtünmenin gerçek anlamını anlamadan örtünenler de var...
Kendi tercihleri ile değil de bir başka dede, baba, anne ağabey gibi bir aile büyüğünün zoru ile öertündükleri belli olanlar var...

Nasıl mı ? İşte bir örnek:
Başı örtülü, altında tüm vücut hatlarını meydana çıkaran dar bir bluz ve dar bir pantolon ve dikkat çkici bir makyaj...

Bir örnek daha:
Başı türbanla örtülü. Çok şık, çok can alıcılı renkleri olan tesettür kıyafeti. Ve bunu tamamlayan koyu ve keskin bir makyaj. 50 - 100 metre öteden dikkatleri çekiyor. Podyumdan inmiş, tesettür defilesi mankeni gibi. Kadın ve erkeklerin tüm dikkatleri üzerinde. Herkes bakıyor... Dönüp bir daha bakıyor...

Bir diğer örnek:
Bir genç hanım veya kız. Özensiz, tesettür kıyafeti olup olmadığı belli belirsiz bir kıyafet. Ama başında türban...Bir delikanlı ile el ele. Davranışlrında örtünme kontrolünden eser yok. Laubali ve sınırsız. Başındaki örtü ile tutarsız...

Veya aynı türden bir hanım kızımız daha. Ulusal bir televizyon kanalımızın bir eğlene programında. Ama başında türban. Hoppidi, hoppidi göbek atıyor....
Kadını örtünmesindeki amaç bilindiği gibi kadını kem gözlerden ve dikkatlerden uzaklaştırmak.
Yukarıdaki gibi giyinen ve davranan genç hanımlara ve kızlarımıza şöyle demek geliyor içimden.
Allah'ın emrine dayanarak, bilinçle ve kendi isteğinizl mi örtünüyorsunuz ?
Yoksa babanızın ağabeyiniz gibi bir büyüğünüzün emriyle mi ? Yaptığınızın bilincinde misiniz ?

BU NASIL ÖRTÜNMEK BACIM ?

SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-31-2010, 23:19   #2
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Baskidan degil, bilinçsizlikten kaynaklanan bir davranis biçimi. Eger baskidan kaynaklansaydi, baskiyi uygulayan sahis bu sekilde giyinmelerine de izin vermezdi Ne idügü belirsiz din bilimcilerin ve medya'nin yozlastirma çabalarinin ürünüdür bu bayanlarimiz...
Alt 03-31-2010, 23:29   #3
Kullanıcı Adı
SSS
Alıntı:
Minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Baskidan degil, bilinçsizlikten kaynaklanan bir davranis biçimi. Eger baskidan kaynaklansaydi, baskiyi uygulayan sahis bu sekilde giyinmelerine de izin vermezdi Ne idügü belirsiz din bilimcilerin ve medya'nin yozlastirma çabalarinin ürünüdür bu bayanlarimiz...

Doğru teşhis............................................ ......
Alt 04-01-2010, 01:01   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Konuyu açan abimize teşekkür ederim, bu sefer çok güzel bir konuya değinmiş. Bunun birinci nedeni ailedir, aile sadece başörtüyü tak diyor, daha sonra ne namazına nede niyazına karışmıyor yada o örtüyü neden taktığını neyi simgelediğini anlatamıyor, sonrada ortaya böyle vahim durumlar çıkıyor. Abinin anlattığı kızları dışarda gördüğümde ben utanır hale geliyorum....Allah rahmetiyle ıslah eylesin....
Vesselam...
Alt 04-01-2010, 01:19   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
örtünmeyi sadece saclari örtmek olarak algilarsak yukarida sayilan örneklerle karsilasmamiz kacinilmazdir..
Ama sunu acik ve net ifade ediyorum.. edebiyle o tesettürü tasiyanlardan Rabbim razi olsun niye diye sorarsaniz küfrün kol gezdigi bir zamanda, her türlü baskiya, dislamaya, hor görmeye, ikinci sinif insan görülme pahasina inandigi degerler ugruna örtünmek asla kolay birsey degildir..
Kaba bir tabirle biz erkeklere kari bosamak kolay oldugu icin buradan elestirimizi yapiyor, onlara örtünme dersi veriyoruz ancak olaya birazda empati yaparak yaklasirsak acaba biz o bayanlarin yerinde olsaydik nasil hareket ederdik!..
Buradan yukaridaki kepazelikleri mesrulastirdigim anlami cikmasin aksine ben sözde degil özde örtünülmesi taraftariyim yani örtünüyorsan hakkini vereceksin yada hic örtünmeyeceksin ki senin gibiler yüzünden inanclari ugruna bir cok sey feda eden o asil insanlara laf gelmesin!..
Tabiki bizler sahabler gibi olamayiz, tabiki her örtülü bayan Bir Hz Ayse anamiz gibi olamaz ama onlara imrenmek, o ugurda mücadele vermek bile cok mübarek olsa gerek..
Bu vesileyle lütfen ama lütfen yasin yaninda kuruyu yakmayalim, kas yaparken, göz cikarmayalim evet yanlislari elestirelim ancak bunu kol kirilir, yen icinde kalir sekilde birilerine malzeme verecek sekilde degil bizlere yakisan sekilde yapalim..
Elestirecegiz diye kutsal degerleri gözardi etmeyelim ve özellikle biz erkekler elestirirken biraz empati kuralim ve ona göre hareket edelim..
Bizler malesef her konuda yanlis yapariz ancak gerek evlilik noktasinda, gerek kardeslerimiz noktasinda tamamen asalet unsuru bayanlar arariz!..
Ister istemez buda bana bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu lafini hatirlatir... O halde örtünmeyi sadece bayanlara indirgemeden erkeklerde dinimizdeki ölcüler uyarinca hareket etmeye calismali diye düsünüyorum!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2010, 01:24   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
örtünmeyi sadece saclari örtmek olarak algilarsak yukarida sayilan örneklerle karsilasmamiz kacinilmazdir..
Ama sunu acik ve net ifade ediyorum.. edebiyle o tesettürü tasiyanlardan Rabbim razi olsun niye diye sorarsaniz küfrün kol gezdigi bir zamanda, her türlü baskiya, dislamaya, hor görmeye, ikinci sinif insan görülme pahasina inandigi degerler ugruna örtünmek asla kolay birsey degildir..
Kaba bir tabirle biz erkeklere kari bosamak kolay oldugu icin buradan elestirimizi yapiyor, onlara örtünme dersi veriyoruz ancak olaya birazda empati yaparak yaklasirsak acaba biz o bayanlarin yerinde olsaydik nasil hareket ederdik!..
Buradan yukaridaki kepazelikleri mesrulastirdigim anlami cikmasin aksine ben sözde degil özde örtünülmesi taraftariyim yani örtünüyorsan hakkini vereceksin yada hic örtünmeyeceksin ki senin gibiler yüzünden inanclari ugruna bir cok sey feda eden o asil insanlara laf gelmesin!..
Tabiki bizler sahabler gibi olamayiz, tabiki her örtülü bayan Bir Hz Ayse anamiz gibi olamaz ama onlara imrenmek, o ugurda mücadele vermek bile cok mübarek olsa gerek..
Bu vesileyle lütfen ama lütfen yasin yaninda kuruyu yakmayalim, kas yaparken, göz cikarmayalim evet yanlislari elestirelim ancak bunu kol kirilir, yen icinde kalir sekilde birilerine malzeme verecek sekilde degil bizlere yakisan sekilde yapalim..
Elestirecegiz diye kutsal degerleri gözardi etmeyelim ve özellikle biz erkekler elestirirken biraz empati kuralim ve ona göre hareket edelim..
Bizler malesef her konuda yanlis yapariz ancak gerek evlilik noktasinda, gerek kardeslerimiz noktasinda tamamen asalet unsuru bayanlar arariz!..
Ister istemez buda bana bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu lafini hatirlatir... O halde örtünmeyi sadece bayanlara indirgemeden erkeklerde dinimizdeki ölcüler uyarinca hareket etmeye calismali diye düsünüyorum!..
Dediklerini elbet ki katılıyorum, burda örnek verilen hakkıyla taşıyanların dışındakiler. Benim annem ve ablam kapalı inanıoyrum ki çoğumuzunda böyle, örnek verilen kapalılar yüzünden hakkıyla bu dini vecibeyi yerine getirenlerde suizan altında kalıyor.
Vesselam...
Alt 04-01-2010, 08:49   #7
Kullanıcı Adı
SSS
[QUOTE=unnamed;[SIZE=1]725953]Konuyu açan abimize teşekkür ederim, bu sefer çok güzel bir konuya değinmiş. Bunun birinci nedeni ailedir, aile sadece başörtüyü tak diyor, daha sonra ne namazına nede niyazına karışmıyor yada o örtüyü neden taktığını neyi simgelediğini anlatamıyor, sonrada ortaya böyle vahim durumlar çıkıyor. Abinin anlattığı kızları dışarda gördüğümde ben utanır hale geliyorum....Allah rahmetiyle ıslah eylesin....[/SIZE]
Vesselam...[/QUOTE]

Alt 04-01-2010, 15:02   #8
Kullanıcı Adı
ALmi´
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Teşekkür ediyorum.

İmam Hatip Mezunu olduğumdan o saydığınız türden kızları malesef görmüşlüğüm var. İşte bu sebepten zoraki başörtü takılmasına şiddetle karşı olanlardanım ben de.
İçinden gelmedi ise o bayan arkada, köşede bir yerde belki de açacaktır başını , ilk halinden eser kalmayacaktır sonradan. Böyle olursa hem o bayan hem de onun başını zorla kapatan insanlar istemeden de olsa günahın en büyüğünü yapmış olacaklardır.

Bu yüzden zorla kapatmak yerine. Başörtünün dinimizdeki yerini, konumunu anlatarak, sevdirerek kişinin kendi rızası ile kapanması daha makul olandır.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2010, 16:50   #9
Kullanıcı Adı
SSS
Alıntı:
ParadiSe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Teşekkür ediyorum.

İmam Hatip Mezunu olduğumdan o saydığınız türden kızları malesef görmüşlüğüm var. İşte bu sebepten zoraki başörtü takılmasına şiddetle karşı olanlardanım ben de.
İçinden gelmedi ise o bayan arkada, köşede bir yerde belki de açacaktır başını , ilk halinden eser kalmayacaktır sonradan. Böyle olursa hem o bayan hem de onun başını zorla kapatan insanlar istemeden de olsa günahın en büyüğünü yapmış olacaklardır.

Bu yüzden zorla kapatmak yerine. Başörtünün dinimizdeki yerini, konumunu anlatarak, sevdirerek kişinin kendi rızası ile kapanması daha makul olandır.

Her şey bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Bir de örtünmeyi yalnızca saça indirgemekten. Örtünme bir bütündür.
Selamlar.......................................... ....................
Alt 04-01-2010, 17:06   #10
Kullanıcı Adı
çalıkuşu
kimi ailelerde vardır yha başını örtde nereni açarsan aç.hem aile hem kapanan kızlar bilinçizce örtüyor başlarını.
yazdığınız şekilde giyinenler artık o kadar çokki görenlerde tesettürü böyle algılamaya başlıyor.bizler pürtesettürmüyüz üzülerek söylüyorumki hayır ama gayretlerimiz o yönde.
eğerki örtünme zorla yapılıyorsa bi yerlerden patlak verecektir ama eğer ruha işlemişse bazı kesilmelrden sonra tekrardan vuku bulacaktır.
artık bazı şeylerin önemini yitirdiği bu dünyada bazı dönemler fetret devriyaşarız ama sonunda nedamet içinde doğruyu buluruz.
rabbim bizleride öyle giyinenleride hidayete erdirsin inşallah
çalıkuşu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)