![]() |
#1 |
![]() Fatih Sultan Mehmet Bizans'ı fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezerken, bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar. "Bu halin nedir, niye buraya hapsedildin?" diye sorar. Papaz şu yanıtı verir:
"Arz edeyim sultanım. Kuşatma başladığında imparator beni huzuruna çağırdı ve İstanbul'un düşüp düşmeyeceğini sordu. Ben de, ilmime dayanarak bunun son muhasara olduğunu, şehrin elimizden çıkacağını söyledim. Çok kızdı, bana eziyet edip buraya attırdı." Bunun üzerine Padişah bir an düşünür ve sorar: "Peki bu şehir bir gün olur bizim de elimizden çıkar mı?" Papazın yanıtı düşündürücüdür: "Ne zaman ki içinizde fesat artar, ahaliniz kendi menfaatlerine teslim olur, mülklerini yabancılara satanlar çoğalır, yabancıdan medet umanlar artar, şehir sizden çıkar." Fatih oracıkta diz çöküp ellerini açar ve şöyle dua eder: "Ya Rabb! Böylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim."
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() paylasım ıcın saol
bu konulara olan duyarlılıgınız benı mutlu edıyor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() allah razı olsun..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() inş. çıkmaz elimizden gerçi maneviyat.....
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() :'(
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() mülklerini yabancılara satanlar çoğalır,
Bu ifadeyle ilgili bi kaynak verebilimisin bana? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
ben bu şekilde öğrendim bu şekilde'de paylaştım.. Eğer yalnışsa doğrusunu biliyorsanız buyrun paylaşın bizlerde doğrusunu öğrenelim.. Netice'de insanız hatamız kusurlarımız olabilir.. ;) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI SAĞOL KARDEŞİM.
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|