AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-24-2009, 14:18   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Exclamation Bu tuzağa düşmeyin !

İŞTE DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ



Bu tuzağa düşmeyin !
Akla hayale gelmedik yöntemlerle masum insanları acımadan dolandıranlar şimdi de elektrik abonelerine dadandı.

Daha inandırıcı görünmek için teknolojiden yararlanan, şüphe çekmemek için resmi görevlilerin hemen ardından harekete geçen dolandırıcılar, ellerinde telsiz ve sahte kimlik kartıyla planlı bir şekilde elektrik abonelerini dolandırıyor.

Sayaç okuyan resmi görevlileri takip eden dolandırıcılar, görevliler ayrılır ayrılmaz yaşlı bayanlardan gözlerine kestirdikleri aboneleri, "Biz elektrik kurumunun teknik servisinden geliyoruz. Şirket özelleşti. Sayaç okuyan arkadaşlar elektrik saatinizde mühür olmadığını bildirdiler. Hakkınızda işlem yapacağız." diyerek 700 TL'lik ceza kesmek zorunda olduklarını belirtiyor. Bu arada telsizle kurumla görüşür gibi yaparak daha da inandırıcı olmaya çalışan dolandırıcılar, eğer hemen peşin para verdikleri taktirde 300 TL'ye mühür takacaklarını söylüyor. Aboneler de cezanın tamamı yerine yarısını ödemek için razı olarak peşin ödeme yapıyor. Dolandırıcılar parayı aldıktan sonra sayaca üzerinde elektrik kurumunun adı yazılı plastik bir obje taktıktan sonra "Fatura evinize gönderilecek" diyerek evden uzaklaşıyor.

Sakarya'da bu yolla son bir hafta içerisinde çok sayıda abonenin dolandırıldığı belirtiliyor. Bu şekilde dolandırılanlardan birisi de Sakarya Yenigün Mahallesi'nde oturan 79 yaşındaki işçi emeklisi R.A. oldu. Dolandırıldığı için kendisine kızan, açık kimliğinin yazılmasını istemeyen R.A. "Bu yaşıma kadar hiç dolandırılmamıştım. Ancak bu dolandırıcılar çok inandırıcıydı. Şüphelenmedim değil ama ellerinde telsiz ve kimlik kartı vardı, en önemlisi bir ekiptiler. Sayaç okuyan görevlilerin hemen arkasından gelmeleri de şüphelerimi azalttı. O sırada yanımda para yoktu. Komşudan borç alıp 300 TL ödedim. Sonra tanıdığım bir elektrikçiyle görüştüm. O zaman dolandırıldığımı anladım. Polise gidip şikayetçi oldum. 3 torun 5 kişilik bir nüfusa bakıyorum. Aldığım maaş belli. Benim için 300 TL iyi bir para. Torunlarımın okul harçlığını epey bir süre karşılardı. Haram olsun. Allah onları ıslah etsin" diye konuştu.

ŞİRKETİN ÖZELLEŞMESİNİ BİLE KULLANIYORLAR

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Genel Müdürü Yunus Bekircan, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde dolandırıcılık konusunda şikayetler aldıklarını söyledi. Bekircan, dolandırıcıların kurumun özelleştirilmesini bile fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını belirterek abonelere şu uyarıda bulundu:

"Bu çeteler genelde yalnız, yaşlı ve kadınları seçiyorlar. Teknolojiyi de kullanarak inandırıcı olmaya çalışıyorlar. Şirketin özelleşmesini de fırsat biliyorlar. Aynı şekilde bize bağlı Bolu, Düzce'de de bu yöntemi kullanabilirler. Abonelerimiz böyle durumda 'Durun SEDAŞ'ı bir arayım' demeleri bile yeter. Abonelerimiz bu tür olaylarda şüphelenmeleri durumunda kurumun 0 264 27510 60 telefonunu arayabilirler."

CİHAN

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi