![]() |
#1 |
![]() Türkiye'de ilk kez GPS'li el terminali kullanılarak 81 il, 159 ilçe ve 130 köyde yüz yüze yapılan kapsamlı anket;
![]() Türkiye'de ilk kez GPS'li el terminali kullanılarak 81 il, 159 ilçe ve 130 köyde yüz yüze görüşme yöntemiyle kapsamlı bir anket gerçekleştirildi. Ankette AK Parti'nin oyu yüzde 48, CHP'nin oyu yüzde 28, MHP'nin oyu ise yüzde 15 olarak çıktı. Başlarken... Türkiye'de ilk kez GPS'li el terminali kullanılarak 81 il, 159 ilçe ve 130 köyde yüz yüze görüşme yöntemiyle kapsamlı bir anket gerçekleştirildi. 15-21 Şubat tarihleri arasında Türkiye'yi coğrafi olarak ve seçmen nüfusu bakımından temsil eden 4 bin kişi üzerinde yapılan kamuoyu yoklaması, 12 Haziran seçimleri yaklaşırken, toplumun siyasi haritasının doğru okunması bakımından önem taşıyor. GPS teknolojisi kullanılarak yapılan ve sonuçların anında merkeze iletilebildiği araştırmanın arkasında her ikisi de lisanlarını Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden almış iki kardeş var. New York Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selçuk Şirin ile Okan Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Çağdaş Şirin'in kurdukları İKSara, ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim kampanyasında da kullanılan deneysel koşullama yöntemi ile olması muhtemel siyasi oluşumlara da seçmenin vereceği tepkileri ölçüyor. Amaç, siyasetçilerin sonuçları önceden görerek, yeni siyasi açılımlar geliştirmeleri. Bugün ilk bölümünü sunacağımız kamuoyu araştırmasının sonuçlarına yarın da devam edeceğiz. ![]() ![]() ![]() ![]() YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.. Şenay YILDIZ - AKŞAM SAMANYOLU HABER
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ak partinin burdaki oyu az geldi bana.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bana da inandırıcı bir anket gibi geldi. Her ne kadar genel olarak bu tür anketlere inanmasam bile.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ak partinin oy oranı %48 gibi düşünüyorum burada az çıkmış
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Çoğu ankette kararsızlar dağıtılarak oy oranları açıklanır..Bu ankette kararsızlar dağıtılmadan AK Parti'nin %44 oy oranı görünüyor..Kararsızlar dağıtılınca %46-47'ye yükselirse bu oran isabetli bir sonuç gibi görünüyor..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|