![]() |
#1 |
![]() Bundan tam 7 yıl önce İsrailin bir cinayetinne daha tanık olmuştuk
Rachel Corrie’nin İsrail buldozeri altında kalan bedeni İsrail’in işlediği bir katliama şahit olmuştu. Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie, Filistin’deki işgale karşı duruşunu göstermek, işgali dünyaya duyurmak için 6 yıl önce Filistin’e ayak basmıştı. Washington’un Olimpya kasabasında bir üniversite öğrencisiyken, işgal ve soykırıma “dur” demek için Filistin'e giden Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie, bir Filistinlinin evini yıkmasını engellemeye çalıştığı sırada, İsrail buldozerinin altında ezilerek yaşamını yitirmişti. Görgü tanıklarına göre 23 yaşındaki Corrie, Gazze kentinde Filistinli bir doktorun evini yıkmaya çalışan İsrail ordusuna ait buldozeri engellemeye çalışırken düşünce, buldozer önce genç kadının üstünden geçti, sonra geri giderek onu tamamen ezdi. İsrail ordusu bu olayın bir kaza olduğunu söyledi her zaman olduğu gibi. İsrail Ordu Sözcüsü Jacop Dallal, barış eylemcilerinin sorumsuz tavırlarıyla insanların hayatlarını tehlikeye attıklarını söylemişti. Uluslararası Dayanışma Hareketi adlı bir uluslararası barış eylemcisi grubun üyesi olan Corrie, daha önce ülkesine gönderdiği bir elektronik posta mesajında, 14 Şubat’ta yine Filistinlilerin evini yıkmaya çalışan bir İsrail buldozerine karşı yaptıkları eylem sırasında buldozerin kendilerini nasıl zorla geriye ittiğini ve uluslararası barış eylemcilerinin içine sığındıkları evin duvarını nasıl yıktığını anlatmıştı. Corrie, 1979 yılında ABD'nin Washington eyaletine bağlı Olympia kentinde doğdu ve büyüdü. Evergreen Devlet Koleji'nde eğitiminin son dönemine gelen Corrie, mezun olduktan sonra yazar ve aktris olmak istiyordu. “Benim ailemden hiç kimse, memleketimde, bir ana caddenin sonundaki bir kuleden bir roketatar tarafından, arabamızla giderken vurulmadı. Bir evim var. Gidip okyanusu görme hakkım var” diyerek, Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmişti. Corrie’nin gündeminde Filistin vardı. Kendi derdini, sıkıntılarını bir kenara bırakıp, Filistinlilerin dertlerini annesine aktaran Corrie “Şu anda İsrail ordusu Gazze’ye giden yolu kazdı, ve ana kontrol noktalarının ikisi de kapandı. Bu, üniversiteye gidip yeni dönem kaydını yaptırmak isteyen Filistinlilerin, bunu yapamayacağı anlamına geliyor. İnsanlar işine gidemiyor ve diğer tarafta kalanlar evine dönemiyor” demişti. Corrie’de herkes gibi eğlenip, rahat bir yaşam sürmek istemişti. Fakat diğer tarafta, Filistin’de olan soykırımın da sona ermesi gerekiyordu. Corrie, bunun için eğlenceyi bir kenara bırakmıştı. Annesine yazdığı bir mektubunda neden Filistin’de olduğunu şöyle anlatmıştı: Bu artık bitmeli. Bana göre hepimizin her şeyi bırakıp, yaşamımızı bunun sona ermesi için çabalamaya adamamız, iyi bir fikirdir. Bana göre bu, artık aşırı bir düşünce değildir. Ben hala, Pat Benatar dinleyerek dans etmeyi ve erkek arkadaşlar bulmayı ve iş arkadaşlarımın karikatürlerini çizmeyi çok istiyorum. Fakat bunun sona ermesini de istiyorum. Hissettiğim şey güvensizlik ve korku. Hayal kırıklığı. Bunun dünyamızın esas gerçeği olması ve bizim, aslında, buna ortak olmamızdan dolayı hüsrana uğradım. Benim dünyaya gelirken istediğim bu olamazdı. Buradaki insanların dünyaya gelirken istedikleri bu olamazdı. Sen ve Babam bebek yapmaya karar verdiğinizde, beni getirmek istediğiniz dünya bu olamazdı. Capital Gölü’ne bakıp “İşte koca dünya, ben geliyorum.” derken, sözünü ettiğim bu değildi. Rahat bir yaşam süreceğim ve belki, hiç gayret etmeden, soykırıma ortak oluşumun farkına varmadan yaşayacağım bir dünyaya geldiğimi söylemek istememiştim. Dışarıda bir yerlerde şiddetli patlamalar oluyor. Filistin’den döndüğümde, muhtemelen kabuslar görecek ve burada olmayışım yüzünden kendimi suçlu hissedeceğim, fakat bu bana daha fazla çalışma gücü verebilir. Buraya gelmek, bugüne kadar yaptığım en iyi işlerden biriydi. Dolayısıyla eğer saçmalıyorsam, veya İsrail ordusu beyazlara zarar vermemeye olan ırkçı meyilinden vazgeçerse, doğrudan doğruya bunun sebebini, benim de dolaylı olarak desteklediğim, ve kendi devletimin ana sorumlusu olduğu bir soykırımın ortasında bulunuşuma bağlayın.” Arapların hatta bazı müslümanların Filistin davasına duyarsız kaldığı bir zamanda Corrie, ailesi, dostlarını, normal yaşantısını bir kenara bırakarak Filistin’e gitmişti. Corrie, Filistinlilerin gasbedilen haklarını geri almak için Filistin’e gitmişti. Rachel’in anne ve babası Craig and Cindy Corrie, kızlarının 6. vefat yıldönümü bugün Gazze’de kutladılar. Kızının süreki kendisiyle görüştüğünü belirten Cindy Rafah'ta yaptığı açıklamada, kızının ölmeden önce son günlerini yaşadığını farkettiğini kaydetti. Cindy, kızının "evlerin içinde çocuklar olsun yada olmasın, Filistinlilerin evleri İsrailliler tarafından yıkılıyor" dediğini söyledi, Amerika yönetimini kızına fazla önem vermemekle suçladı. israhaber
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Saadet Partisi, katillere karşı Rachel’in ailesinin yanında…
Corrie ailesine mektup 16 MART 2010 SAL 00:20 [-] Normal [+] Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü işgale karşı çıkmak için Filistin'e giden ve 16 Mart 2003'te İsrail buldozerlerinin Filistinlilerin evini yıkmamaları için buldozerlerin önünde dururken ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin ailesine bir mektup yazdı. Yazdığı mektubu Taksim PTT'den gönderen Erdoğan'ın yanında eşi Vildan Erdoğan ile partisinin kadın kolları üyeleri de hazır bulundu. Mektubu PTT'ye teslim ettikten sonra bir basın açıklaması yapan Erdoğan, 'Mektubu Rachel'i tanıyan binlerce Türkiyeli adına... Dünyadaki milyonlarca seveni adına... Ve tanıdığında ona kayıtsız kalamayacak insanlık ailesinin vicdanlı milyarlarca üyesi adına, onlardan biri olarak yazdığını' söyledi. Corrie ailesine davet "Bu mektubu yazarken hem evlat sahibi bir aile olarak acınızı paylaşmak hem de onurlu mücadelenize destek olmak istiyorum" diyen Erdoğan, Corrie ailesini Türkiye'ye davet etti. Erdoğan, mektubunda "Sizleri Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş adına ülkemize davet ediyoruz. Rachel dostları olarak sizi ağırlamaktan onur duyarız. Bu vesileyle eşiniz hanımefendiyle sizleri İstanbul'a davet ediyoruz. Rachel'i yetiştiren sizleri tanımak, onun ideallerini, nasıl bir dünya özlediğini sizlerden dinlemek bizi çok memnun edecektir" ifadelerini kullandı. Rachel evrensel insandır Mektubunda, "Evet, Rachel mücadelesiyle dünyada herkesin kendine paylar çıkaracağı bir evrensel insandır" diyen Erdoğan şu sözleri ekledi, "Ancak Rachel, kendi değerlerimizi bizleri sarsarak hatırlatmış, gönlümüzde derin bir sevgi ve saygı alanı açmıştır. 'Mazlumun kim olduğuna bakmayın, mazlum olması yeter, yetmeli demiştir!' İslam dünyası bu çığlığı duymuş ve Rachel'in önünde saygıyla eğilmiştir. Rachel, hepimizi de bildiğimiz bir konuda rahatlatmıştır: 'Mazlumların hakkını aramak haktır ve ben mazlumun hakkını ararken ayrımsız herkes için ölebilirim." Erdoğan, Halepçe katliamını da hatırlattı Rachel Corrie'nin ölüm yıldönümü olan 16 Mart'ın aynı zamanda Halepçe katliamının da yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, Dönemin Irak diktatörü Saddam, Kuzey bölgesinde yaşayan Irak vatandaşı Kürtlere düzenlediği saldırıda kimyasal bombalarla Halepçe'de onulmaz yaralar açmıştır. 5 bin insanın öldüğü bu saldırıda 7 bin insan da yaralanmış, bununla da kalmayıp, kullanılan kimyasal silahlar yüzünden gelecek nesillerin özürlü doğmasına yol açmıştır" dedi. Barış galip gelecek Erdoğan, "Amerikalı bir barış eylemcisi olan Rachel Corrie, işgale direnmek için Filistin'e gitmiş, İsrail'in evini yıkmak istediği bir Filistinli ailenin evinin önünde buldozere karşı elindeki megafonla canlı siper olmuştu. Ancak İsrail buldozeri Rachel'i ezerek öldürmüştü. Rachel öldü, Ahmet Yasin öldü, Muhammed Durre öldü, öldürüldüler. Ama zaman gelecek Kudüs'te, Gazze'de, Filistin'de kimse ölmeyecek, çünkü biz galip geleceğiz, barış galip gelecek, sevgi ve uzlaşı üstün gelecek. Bu vesileyle Saadet Partisi olarak 16 Mart'ta yaşanan bu katliamları kınıyor; barış, huzur ve adaletin dünyaya hakim kılınması için, var gücümüzle çalışacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz milli gazete |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Adres olarak nereyi yazdılar acaba.ben de erol erdogan gibi mektup yazıp göndermek istiyorum.
PTT çalışanı olarak kendi merkezimde corri yi tanımayanlara bu vesile onu tanıtmak istiyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Rachel Corrie'i saygı ile muhabbet ile anıyorum. Tarih onu hiç unutmayacak.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben içinde hiçbir çaba göstermeksizin müreffeh bir hayat yaşayıp bir soykırımın parçası olduğumun farkına bile varmadan çıkıp gideceğim bir hayata gelmedim...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|