AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-11-2009, 09:14   #1
Kullanıcı Adı
CAMBAZ
Standart Bülent Arınç'tan Salvolar
‘Generale endeksli emeklilik olur mu?'

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Maaşımız Başbakanlık Müsteşarı’na, emekliliğimiz orgeneralin emekliliğine endeksli. Peki biz kimiz? Bu parlamenterlerin, kendine endeksli kanunu yok mu?” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği’nin 15. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Arınç, siyasetin yıpratıcı bir meslek, siyasetçilerin de korunmasız olduğunu belirterek, “Siyasetçi kadar, onun bunun gerine gerine tokat atmaya çalıştığı başka bir iş, meslek sahibi yoktur. Kimin gücü yetiyorsa, kimin işine geliyorsa, kim kendi saltanatını devam ettirmek için siyasetçiye vurmak gerektiğine inanıyorsa, yaradan sığınıp, nerede fırsat bulursa, bunu yerine getiriyor. Siyasetçinin onu- runu korumak, hepimizin görevi” dedi

‘Lojmanları biz bıraktık’

Başka kurumların 5 yıldızlı otellerinin dinlenme yeri olarak tahsis edildiğinin görüldüğünü bildiren Arınç, “Hakimevi ve polisevi bunların içinde en masumu. İstanbul’da Boğaz’a nazır dinlenme tesisleri, kampların olduğunu biliyoruz” dedi. Medyanın bunlardan hiç bahsetmediğini belirten Arınç, “Varsa yoksa lojmanlardı... Lojmanlar gitti. O tarihte Başbakan’a çıktım. 237 bin lojman varken, biz 550’sini boşalttık. Hadi bakalım, sivil ve askeri bürokrasiye söyleyin de onlar da boşaltsınlar’ dedim. Boşalmadı, herkes tuttuğunu bırakmıyor. Biz bıraktığımızla kaldık” dedi.

Yüce Mahkeme’yi eleştirdi

Bülent Arınç Anayasa Mahkemesinin bazı kararlarını da eleştirdi: “Yüce Mahkeme, 1, 3, 5 kararında, ’Benim istediğim gibi düzenleme yaparsan olur, yoksa iptal ederim’ mealinde bir karar verdiği zaman ona Anayasa’nın 6’ncı, 7’nci maddesini hatırlatacak insanlara ihtiyacımız var. ’Yasama benim görevim, onu seninle paylaşamam. Sen denetim yaparsın ama yasama benim görevim’diyebilmeli. Bunu söylerken, bazılarının endişeyle alkışlamadığını görüyorum. İşte gerçek burada. Ben Meclis’in yasama hakkına sahip çıkarken bile birileri, bazı arkadaşlarımız, ’Acaba bunu ne maksatla söylüyor’ diye içlerinden geçiriyor. Anayasa Mahkemesi sizden daha cesur.”
VATAN

CAMBAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-11-2009, 09:19   #2
Kullanıcı Adı
CAMBAZ
Sanki, ayda 8000 lira alanlar bunlar değil. Buna lojman hastane v.s. yardımı dahil değil. Bir de kalkmış hala daha nasıl konuşuyor. Türkiyeden başka hangi ülkede dokunulmazliği bu kadar geniş meclis var? Kendi maaşını kendisi belirleyen başka hangi ülke var söyler misiniz?
CAMBAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)