AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-17-2009, 17:27   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Bulgaristan, İslam'ı düşman ilan etti!



Avrupa Birliği'ne girmesine rağmen, Komünist dönemden kalma alışkanlıklarını devam ettiren Bulgaristan'da bugünlerde İslam'la ilgili söz söylemek suç olarak addedilebiliyor. Özellikle ırkçı ATAKA ve Düzen, Hukuk ve Adalet partilerinin Müslüman ve Türk azınlığa yönelik suçlamaları ve saldırıları nedeniyle Bulgaristan'daki Müslüman azınlıklar özgürlüklerinin ellerinden alınmasından endişe ediyor.
Ülkede, önceki gün tutuklanan Garmen Belediye Başkanı Ahmet Başev ve Ribnovo köyünde öğretmenlik yapan Murat Boşnak'a ‘radikal İslamcı' suçlamaları yöneltilirken, suçlamalara delil olarak da, Ribnovo köyündeki Müslüman kadınların yıllardan beri giydikleri geleneksel kıyafetleri gösterildi.

BELEDİYE BAŞKANI VE DİN DERSİ ÖĞRETMENİ TUTUKLANDI


DeltaNews ajansının haberine göre, Ulusalcı partilerin ‘Bulgaristan'da radikal İslam tehlikesi var' propagandasıyla, İslami gelenek ve göreneklerini yaşayan Müslümanlara yönelik baskılar, dün Bulgaristan'ın Garmen kasabası Belediye Başkanı Ahmet Başev'in tutuklanmasıyla doruğa çıktı. Irkçı partilerin şikayeti üzerine harekete geçen Bulgaristan Ulusal Güvenlik İstihbaratı ajanları Başev'in yanı sıra Ribnovo köyünde din dersi öğretmeni olan Murat Boşnak'ı da ‘radikal İslam'ı yaymak' suçlamasıyla tutukladı.

MÜSLÜMAN KADINLARIN GELENEKSEL KIYAFETİ DELİL GÖSTERİLİYOR

Başkent Sofya'ya götürülen Başev ve Boşnak burada Bulgar ajanlarınca sorgulanırken, ikilinin ‘ulusal, etnik ve dinsel eşitliklere karşı suç işlemekten' yargılanacakları bildiriliyor. Tutuklamaların Düzen, Hukuk ve Adalet Partisi lideri Yane Yanev'in bir gün önce Bulgar istihbarat yetkilileriyle görüşerek şikayette bulunmasından sonra gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Yanev'in Bulgar istihbarat yetkililerine verdiği raporda ifade edilen iddialar arasında, Müslümanların yaşadığı Ribnov köyünde kadınların İslami kıyafetler giymesi gösterildi.

MÜSLÜMAN HALK KORKU İÇİNDE

Belediye Başkanı Başev ve Boşnak'ın tutuklanmasına tepki gösteren Ribnovo köyü muhtarı Mustafa Abdikov, radikal İslam ve terörizm tehlikesi diye bir şey bulunmadığını belirterek, suçlamaların ve iddiaların abartıldığını söyledi. Başev ve Boşnak'ın tutuklanmasından sonra bölgedeki Müslüman halkın korkuya kapıldığını söyleyen Abdikov, okuldan kovulan bir öğretmenin şikayeti üzerine meydana gelen bu olayların kişisel husumetten kaynaklandığını belirtti.

İNSAN HAKLARI TEMSİLCİSİ TUTUKLAMALARA TEPKİLİ

Bu arada, Bulgaristan'da Müslümanlara yönelik artan baskılara karşı insan hakları temsilcileri de tepkilerini dile getirdi. Uluslar arası Azınlıklar Çalışmaları ve Kültürler arası İlişkiler Merkezi Başkanı Antonina Zheyazkova, Focus haber ajansına yaptığı açıklamada, tutuklamaların siyasi olduğunu belirtti. Zheyazkova, bir yıldan beri Garmen kasabası ve Ribnovo köyündeki camileri ziyaret ettiğini ve ‘radikal İslam tehlikesi' diye bir şeyle karşılaşmadığını ifade ederek, “Birden bire, köydeki kızların geleneksel kıyafetler giydiğini söylediler. Ancak, buradaki kıyafetler hiç değişmedi ki. Bu kıyafetler yıllardan beri giyiliyor. Bu tür geleneksel kıyafetler turistleri de bu bölgeye çekiyor. Şimdi birden bire Yane Yanev, kızların bu kıyafetle okula gittiğini söylüyor” diyerek iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.






/ VAKİT

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım