AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-27-2009, 11:56   #1
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Bulgaristan'da zor günler

Bulgaristan İçişleri Bakanlığının 1 haftalık parasının kaldığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Mihail Mikov, Parlamentonun İç Güvenlik Komisyonu toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada, Bakanlığın mali durumunun son derece kritik olduğunu ve iflasın eşiğine geldiğini itiraf etti.

Mikov, "Küresel kriz ortamında mal mülk satamayız, ancak kadronun çalışma ihtiyaçları için de tek kuruş paramızın olmadığını itiraf etmek zorundayım" diye konuştu.

Bakanlığın en temel ihtiyaçları için bile para kalmadığını ve personelin motivasyonunu kaybettiğini ifade eden Bakan Mikov, Bakanlık bütçesinin yüzde 95'inin maaş, geri kalan yüzde 5'inin de çalışma giderleri için ayrıldığını söyledi.

Polislerin maaşlarına yıl başında yüzde 5 zam yapan Bakan Mikov, yeni kaynakların yaratılması amacıyla kadro indirimine gidilmesi de dahil olmak üzere öneriler geldiğini belirterek, "Bu önerileri değerlendiriyoruz. Ancak İçişleri Bakanlığının toplam kadrosunu 63 binin altına düşüremeyiz" dedi.

Parlamento İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Minço Spasovc da soruna acil çözüm bulunması için Maliye Bakanı Plamen Oreşarski ile görüşeceğini bildirdi.

Bu arada maaş ve çalışma koşullarından memnun olmayan polisler gösteriler düzenliyor. Sendika yetkilileri, polis maaşlarına yüzde 50 zam yapılmasını istiyor.

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/03/27

 

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi