08-21-2008, 13:17 | #1 |
Bunlar ATATÜRK'ÇÜ
Jandarma eski Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Çankaya Şubesi’nde fuhuş yapıldığı ileri sürüldü. İddialara göre, birçok üye derneğe sırf “cinsel ilişkiye girebileceği eş bulmak için” gelip gidiyor. Bu skandal iddialar; ADD Çankaya Şubesi’nin eski bir üyesi olan 52 yaşındaki Şahin Çuhadar'ın, dernekte tanışarak nişanlandığı 40 yaşındaki Nevin Balta hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusuyla gündeme geldi. “NİŞANLIMIN ABİSİ BENİ DÖVDÜ” ADD üyesi Çuhadar. adlı emekli vatandaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “nişanlısı” olduğunu belirttiği N.Balta. ile yakınları hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın 07 / 152218 nolu kayıtla işleme koyduğu suç duyurusunda Ş.Çuhadar nişanlısı abisi M.Balta. ile Deniz isimli bir şahıs tarafından feci şekilde dövüldüğünü iddia etti. “Darp sonucu 3 gün evde baygın uyuduğum arkadaşımın beni araması ile ortaya çıkmıştır. Yasal yolları kenara atıp gerçek hayatı adeta yolgeçen hanı şekline sokan bu üç zanlıdan şikâyetçiyim” diyen .Çuhadar zanlıların “kamu düzenini ihlal edip, komplo yoluyla beni darp edip baygın vaziyette bırakmak” suçunu işlediklerini savundu. EVLENME BEYANNAMELERİNİ DE SUNDU Şikayetçi Ş.Çuhadar savcılığa suç duyurusuyla birlikte, N.Balta ile nişanlı olduklarını gösteren bir belge de sundu. Evlenme Beyannamesi ve Evlenme İzin Belgesi’nde N.Balta ile Ş.Çuhadar.ın açık kimlikleri ve imzaları bulunuyor. “ADD’DE TANIŞTIK, EVİNE DAVET EDİYORDU, BİR SÜRE BİRLİKTE OLDUK” Adliyede savcıya, “nişanlısının kendisini neden dövdürmüş olabileceği” konusunda da sözlü bilgi veren şikâyetçi Ş.Çuhadar N.Balta ile üyesi oldukları Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi’nde tanıştıklarını, bir yıldır nişanlı olduklarını anlatırken şu bilgileri verdi: “ADD Çankaya Şubesi’nin üyesiyim. Nevin Hanım da üyesi. Aynı zamanda devlet memuru olan Nevin ile orda tanıştık. Nevin Hanım yalnız yaşayan bir bayan. Evine davet ediyordu sık sık, gidiyordum. Bir süre birlikte olduk. Sonra ben Nevin ile evlenmek istedim. Ne gerek var diyordu. Ama ben ısrar edince, nişanlandık. Bir yıl nişanlı kaldık. Evlenmeye yanaşmıyordu. Sonra ne olduysa oldu, bana komplo kurdular ve feci şekilde dövdüler.” Şahin Çuhadar. savcılıkta, Nevin Balta’nin ADD Çankaya Şubesi’nde arkadaşlarına olayı “Peşimi bırakmıyordu, abime bir güzel dövdürdüm” şeklinde anlattığını da ileri sürdü. SAVCI DA ŞAŞTI BU İŞE ADD üyesi Şahin Çuhadarın bu anlattıkları karşısında savcı, “Bütün bunlar Atatürkçü Düşünce Derneği gibi bir yerde mi oluyor?” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Savcı, Ş.Çuhadar'a’ “Bu tür şeyler ADD gibi bir yerde nasıl cereyan eder. Çok şaşırdım doğrusu” dedi. ŞUBE YÖNETİCİLERİNİ FUHUŞ YAPARKEN ÇOK GÖRDÜM Savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından Vakit gazetesinin görüştüğü Ş.Çuhadar ADD Çankaya Şubesi’ne ilişkin şok iddialarda bulundu. Ş.Çuhadar’in iddialarına göre, birçok üye derneğe sırf “cinsel ilişkiye girebileceği eş bulmak için” gelip gidiyor. Ş.Çuhadar'ın iddiaları şöyle: “Derneğe gelip gidenlerin geneli 40-45 yaş üstü insanlar. Kadınlar özellikle erkek arkadaş bulmak için gelip gidiyor. Bunu dernekte açıkça söyleyen çok üye gördüm. Aynı şekilde erkek üyeler de öyle. Dernekte cinsel ilişkiye girenler bile gördüm. Örneğin, bir önceki dönemden Mustafa sever' i hem de iki kez gördüm, yine aynı yönetimden Sevinç Daver adlı kadınla. Ve bu kadının evli olduğu biliniyor. Muhtemelen Mustafa Sever' de evlidir, kocaman adam.” Sevinç adlı kadın korolara gidiyordu başka başka erkeklerlede defalarca görülmemesi gereken yerlerde ve şekilde gördügünü söyledi. … VE ALKOL Ş.Çuhadar dernekte alkol içildiğine de çok şahit olduğunu ileri sürdü. Ş.Çuhadar “Özellikle bazı yöneticilerin masa altlarında rakı şişesi çok gördüm. Kurulmuşlar koltuklarına, gündüz gündüz içiyorlardı. Bir keresinde bana da ikram etti bu yöneticilerden biri” diye konuştu. N.B. ÖNCE “DEĞİLİM” DEDİ, SONRA: “BELKİ ÜYESİYİMDİR” Vakit gazetesinin görüştüğü N.Balta önce, Ş.Çuhadar'la nişanlandıklarını ve ADD üyesi olduğunu, Çankaya Şubesi’nde tanıştıklarını gizlemeye çalışması dikkat çekti. ADD Çankaya Şubesi’nden bütün yetkililerin “üyemiz” bilgisini verdiğini ve “kendisini tanıdıklarını” kaydetmemiz üzerine ise N.Balta “Olabilir. Tanıyorlardır. Üyesiyimdir de belki, bilemiyorum” gibi garip ifadeler kullandı. N.Balta Ş.Çuhadar'ı dövdürdüğü iddiasının da doğru olmadığını belirtirken, Ş.Çuhadar'la ilişkileri konusunda şunları söyledi: "Şahin ile tanışıyorduk, görüşüyorduk. Ama nişanlanmadık. Savcılığa sunduğu evlilik müracaatı belgesi sahte olabilir, bilemiyorum. Altındaki imza sahtedir, bilemiyorum. Hem başka nişanlanan evlenenler oluyor, hepsi haber mi oluyor?” Vakit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|