![]() |
#1 |
![]() Burdur’da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Burdur Müftüsü Halil Arık, Çanakkale Savaşları’nda Hz. Muhammed’in Türk askerleriyle birlikte savaştığını söyledi.
Yeşilova Belediyesi Düğün Salonu’ndaki etkinliğe katılan Arık, Hz. Muhammed’in Çanakkale Savaşı’nda şehit olacak Türk askerlerine gözüktüğünü belirttti. Arık, şunları kaydetti: "1915’te kabrini ziyaret eden bir Hindistanlı hacı, Peygamber Efendimizi makamında göremiyor ve olayı yanındakilere anlatıyor. Hindistanlı’ya inanmayan bir görevli o gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Hz. Muhammed rüyada, ‘Gördüğü doğrudur, ben kabrimde değildim. Ben Çanakkale’de var olma, yok olma savaşı veren, yedi düvele aslanlar gibi karşı koyan Türk evlatlarıma yardım ettim’ diyor.” Bu cümlelerin ardından salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanan müftü Arık, daha sonra da savaşta şehit olan bir askerin ölmeden önce "Ya Resulallah niye zahmet ettiniz ben geliyordum" dediğini öne sürerek Hz. Muhammed'in şehit olmak üzere olan Türk askerlerine de gözüktüğünü söyledi. Türk milletindeki peygamber sevgisinin hiçbir millette olmadığını söyleyen Arık, konuşmasını, "Türk milleti Peygamber Efendimizi sever, Peygamber Efendimiz de bizi sever" diye sona erdirdi. Kaynak: http://www.hurriyet.de/?navi=sonarti...95226&cat=3206 Acaba siz ne düşünüyorsunuz? Hurafe mi? Olabilir mi?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hurafe olmadığına inanıyorum.Peygamberimiz Çanakkalede yardım etmiştir,diye inanıyorum.Savaşarak mı sorusuna yorum yapmam.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bunu duymuştum doğrudur. Zaten Çanakkale savaşı silahla değil bu tür manevi yardımlarla kazanılmıştır.
Başka bir olay daha vardı üstelik belgeli bizim komutanlardan birisi savaşın çok kızıştığı ve düşmanın çok baskın geldiği bir zamanda "Yetiş Ya Muhammed Kitabın elden gidiyor" diye bağırıyor ve düşmanın üzerine öyle bir çullanıyolar ki düşman geri çekilmek zorunda kalıyorlar.. İşin ilginç tarafı bu olayı orda gören sanırım ingiliz bir albayda anlatıyor Türk öyle bir bağırdı ki ta bizim cephenin oraya kadar geldi sesi sonra çılgın gibi üzerimize doğru geldiler ateş ediyorduk bir işe yaramıyordu(işlemiyordu) bizde geri çekilmek zorunda kaldık diyor..buda manevi bir yardım olduğunu gösteriyor.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bunları daha önce de okumuştum.
İnkar etmek doğru olmaz. Manevi anlamda büyük yardım olduğunu düşünüyorum. Ve gerçekten böyleyse,inandığımız gibiyse ne mutlu bize... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu mucizeyi Peygamber efendimiz Allah(c.c) isteğiyle tabiki yerine getirebilir. Bu konu tartışma kaldırmaz.
Fakat bu müftünün ne kadar doğru söylediği, bu olayı hangi kaynaklara dayandırdığı tartışılır. Ben pek inadırıcı bulmadım. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Tarihçi Turgut Özakman her nekadar Çanakkalede Atatürk'ün başarısını küçültmek için bu tarz haberlerin yapıldığını söylesede söyledikleri kendini bağlar....bence o kanlı günlerde tarihimizde en çok şehit verdiğimiz günlerde evliyalarda,Hz Muhammed(sav) de aramızda bizlerle birlikteydi ...eğer o iman gücü olmasaydı bir kişi başına düşen düşman sayısına bakarsak o zaman bu zaferi almamız mümkün olmazdı...tıpkı Bedir savaşındaki gibi Çanakkaledede Rabbim bizlere yardım etmiştir..yalnızca anlatılan hikayelere birşey diyemem, herkes konunun ehemiyetini bildirmek için farklı hikayeler uydurmuş olabilir.....ancak konu özü itibariyle doğrudur fikrimce
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Hurafecilik Allah’la yetinmiyor, Çanakkale Savaşı’na Hazret-İ Peygamber’i de katıyor.
Hz. Peygamber 1915 yılında, Çanakkale savaşı sırasında türbedarının rüyasına girerek demiş ki: “Ben şimdi Medine’mde değilim. Çanakkale’deyim. Çok zor durumda olan asker evlatlarımı yalnız bırakmaya gönlüm razı olmadı. Şimdi onlara yardım ediyorum.” Bu da yetmiyor, Yazar Mehmet Gençcan “Çanakkale’ye Anadolu’dan alay alay, tabur tabur erenler, veliler ordusunun geldiğini de ekliyor. İnsanın Sorası Geliyor: Bir: Yüce Allah, Hz. Peygamber, erenler ve veliler, iki yüzyıldan beri yenilip duran Osmanlı Devleti’ne ve ordularına neden böyle yardım etmediler? Rusya ile savaşlarda, hele Balkan Savaşı’nda acaba neden hiç yardımcı olmadılar? Sarıkamış’ta, Süveyş’te Filistin’de, Kudüs’te, Suriye’de, ırak’ta, Bağdat’ta, Musul’da niye hiç yardıma koşmadılar? Soru İki: Allah’ın taraf olduğu bir savaş 9 ay sürer mi? yani İngilizler ve Fransızlar yüce Allah’a 9 ay kafa tutabilecek kadar güçlü müydüler? Bunu düşündürmek allah’a saygısızlık, kudretine inançsızlık olmuyor mu? Üç: Menkıbelerde anlatılan onca mucizeye rağmen, 3 yıl sonra yenildik, İngilizler ve Fransızlar 1918 Kasımında Gelibolu’yu Çanakkale’yi ve düşmanın ele geçirmemesi için yüz bine yakın şehit verdiğimiz İstanbul’u işgal ettiler. Hurafe Beyni Uyuşturur. Dini de, Gerçeği de Masala Çevirir. Uyduruk tarihle uyduruk gençlik yetişir. Çanakkale’nin hurafeye, yalana, abartıya, bulutlara, sislere, rüyalara, kısaca uydurma olağan üstülüklere ihtiyacı yoktur. KENDİ OLAĞANÜSTÜDÜR. Alıntıdır.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() gönülden'in değerlendirmesine tamamen, Jonathan'ın yorumuna kısmen katılıyorum.
Turgut Özakman sallamasın, Atatürk, Çanakkale'de kısa bir süre bulundu ve Çanakkale'de etkinliği yoktur. Doğruya doğru. Çanakkale'de olağandışı şeyler yaşandığı inkar edilemez bir vaka olarak duruyor önümüzde. Özellikle de 'Alçıtepe'deki bulut hadisesi' 'Seyid Çavuş'un top mermisini kaldırması' 'Yetiş Ya Muhamme' Narası... Ama, Burdur Müftüsü'nün de anlattığı bu olay biraz efsane gibi duruyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Tabi Türkler evliyalar olmadan hiç bir savaşı kazanamayız.Biz millet olarak savaşdan pek anlamadığımız için evliyalar hep Türklere yardım etmiştir.Diğer müslüman olan filistin ırak gibi ülkelere ise pek sıcak bakmazlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|