AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 05-07-2008, 14:32   #1
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Bush iyi bir çocuktu aslında- Erdal Demirkıran
Eminim ki dünyayı çocuklar yönetseydi; ne savaş olurdu, ne kavga, ne de kan. Su savaşları yapılırdı belki. En fazla üstümüz ıslanırdı. Kan bulaşmazdı elbiselerine masum insanların. Anneler yine ağlardı belki; ama asla kan ağlayan olmazdı. Dökülenler sevinç ve mutluluk gözyaşları olurdu sadece.
Dünyayı çubuk krakerini bölüşmekten çekinmeyen çocuklar yönetseydi, sınırlar olmazdı şimdi. Bir ülkeden bir ülkeye geçerken vize mize sormazdı kimse birbirine. Onlar büyüklerin göremediğini görebilirlerdi bence.
“Eşeğe vize yoksa insana niye olsun ki?” derlerdi. Futbol maçlarında hiç hakem olmazdı. Eline top çarpan futbolcu “Benim elime top çarptı” der; topu penaltı noktasına koyardı, kimse de onun salak olduğunu falan düşünmezdi. Mahkemelerde şahit aramaya gerek kalmazdı. “Ben suçluyum.” derdi suçlu olan…

Kashna Felsefesi
"Yaptığın işi ya en iyi yap ya da hiç yapma."

Eğer dünyayı bu süper amcalar yerine “Anne kakam geldi!” diyecek kadar aklı olan çocuklar yönetseydi, para için annesini kesmezdi adam, petrol için, yağ için, yüz binlerce masum çocuk ölmezdi… Ne yazık ki dünyayı çocuklar yönetmiyor. Bir zamanlar çocuk olanlar yönetiyor. Bu kan, bu kavga, dünün çocukları büyüdüğü için bulaşıyor üstümüze başımıza. Keşke hiç büyümeselerdi, hep çocuk kalsalardı. Keşke büyürken içlerindeki çocuğu da büyütselerdi. Yine yemek yerken üstlerini kirletselerdi. Keşke yine kravatları olmasaydı da yamalı pantolonlarla dolaşsalardı. Keşke yine minik misketlerle “kuyu” oynasalardı da, koca misketlere hiç bulaşmasalardı!...

Dahiyiz Vesselam
"Evinin bir odasına salon diye bir ismi takıp, o odada asla oturmayan başka millet yok!"

Vay bee…
Kızım 5 yaşındaydı,
 Hadi yavrum, savaşları durduralım!
dedim.
 Hadi baba.
dedi. Yeğenim 25 yaşındaydı,
 Hadi savaşları durduralım!
dedim.
 Nasıl?
dedi. Arkadaşım 35 yaşındaydı,
dedim.
 Bir kere de akıllı bir şey söyle Allah Aşkına…
dedi. Annem 60 yaşındaydı,
dedim.
 Oğlum bırak bu işleri sigortalı bir işe gir, çalış…
dedi…

Huylandırma Servisi
"Hesaplamışlar erkeğin beyni 1450 gr. kadının beyni ise 1250gr. çıkmış. Bazı erkekler bu duruma çok sevinmiş. Oysa bunun çok da övünülecek bir tarafı yok; çünkü öküzün de beyni 4,5kg."

Ve ben anladım: Meğer mevcut eğitim sistemi, 5 yaşından 65 yaşına kadar sadece imkansızı öğretiyormuş insana.
Ve ben yine anladım bugün: İnsanlar büyüyünce, kendi menfaatlerini, hiç acımadan bir ulusun menfaatlerine tercih edebileceklerini.
Ve ben az önce anladım: Yüz binlerce insanın tercihini hiçe sayarak, insanları kullanıp tatmin olanların da aynı atmosferden nefes alıp, aynı topraklardan beslendiğini.
Ve kesin olarak anladım: Demek ki içindeki o çocuk öldü mü gözü dönüyor insanın. Aklı şaşıyor. Ortaya çıkan hırs kudurtuyor insanı.
İçindeki çocuğu yaşatmak senin elinde. Onun sesine kulak ver. Ve onu asla kaybetme..

Sadece Başbakan Okusun
Başta okullar olmak üzere bütün kurumların giriş katlarında, en görünür yerlere posta kutusuna benzer birer kutu taktırmalı ve bu kutuların üzerine ise ‘İyilik yap kutuya at!’ ifadesini yazdırmalısınız. İnsanları da yaptıkları iyiliği bir kağıda yazarak, bu kutuya atmaları noktasında bilgilendirmelisiniz. Bu fikir haftada bir açılacak olan kutudan çıkan iyilik metinlerini asabilecekleri bir iyilik panosuyla beslenmeli. Emin olun ki bu uygulamayla her birey iyilik yapmaya yönelir. İlk başlarda yapmadığı halde, iyilik yapmışçasına kağıtlar yazarak bu kutuya atmasına şahit olabiliriz bazılarının; çünkü her insanın içinde bir iyilik meleği doğuştan zaten vardır.
Öte yandan her kurumda ziyadesiyle bulunan ‘Şikayet Kutuları’ndan ciddi ciddi şikayetçiyim. İnsanları negatif düşünmeye ve yönlendirmeye sevk ediyorlar. Böylece bu iyilik kutularıyla ‘İyilik yap denize at!…’ saçmalığını yerle bir ederek, insanları aleni iyilik yapmaya yönlendirebiliriz. Bu durumda ‘İyilik yap denize atma! Git gazeteye ilan ver. Balık da bilsin, Halik de… Herkes duysun senin iyilik yaptığını!’ felsefesi hakim olur ki bu da gizli kapaklı iyilik yapma çalışmalarının yerine aleni iyilik yapmanın önünü açar. Bunun dışında insanlar yıllardır gizli kapaklı iyilik yaptıkları için, hep kötülerin daha fazla olduklarına inandırıldık. Oysa dünyada her zaman iyiler, kötülerden daha fazlaydı; ama haber bültenleri iyilerden bahsetmedi hiç. Sonra da akşamki tecavüz haberi ertesi gün insanlara ‘Nesil çok bozuldu. Ne olacak bu milletin hali?’ dedirttirdi. Halbuki bu tek kişilik lokal bir kötülüktü. En kötü tarafı ise bu tarz haberlerin sonraki kötülükleri normalleştirmesiydi.
Not: Bu bölüm (Sadece Başbakan Okusun) başbakanların yoğun olduğu düşüncesiyle ve bu önerilerin dikkatlerinden kaçmaması gerekçesiyle haftada bir kez yenilenir.

ERDAL DEMİRKIRAN
DÜNYANIN EN AKILLI ADAMI

Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-07-2008, 14:37   #2
Kullanıcı Adı
oturanboğa
bir gün adamın biri çok kötü bir rüya görmüş...yorumlatmak için bir kahine gitmiş..kahin demiş ki:sen öyle bir şey yapacaksın ki senin yüzünden binlerce insan ölecek....
adamcağız ben nasıl böyle bir şeye vesile olurum demiş kendi kendine
ve bilerce insanı öldürmektense kendini öldürmeyi tercih etmiş...
tren yoluna gitmiş..gelen ilk trenin önüne kendini atacak...tam tren geliyomuş..ama o da ne...tren yolunun kenarında oyun oynayan çocukların tpou tren yoluna kaçmış...peşinden de bi çocuk tren yolun azıplamış...
adamcağız hemn almış çocuğu kenara çekmiş...son anda ezilmekten kurtulmuş çocuk..
adam biraz nasihat ettikten sonra çocuğa adını sormuş..

çocuğun cevabı:george bush efendim :D :D :D :D
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2008, 15:51   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Masumane yaşanacak dünyada, masum olmayanlar hakimiyet kurmuş, bu hakimiyet uğruna da masumlara bile kıyar olmuşlar. dünyanın bu kadar acımasız hale gelmesine neden ne olabilir acaba...? Meteryalizm saplantısı buna cevap olabilir mi? Öteleri soluklayış, vuslat özlemi olsa; böyle mi olurdu?
Dünyanın bu derece acımasız olduğu günümüzde, iyilik model gösterilecek, maruf ilke edinilecekse; bunun kaynağı ve yaygınlaşması adına İYİLİK herkese örnek olacak şekilde alenen yapılmalı, bunun da neması bu ilke olmalı... ;)

Harika bir yazı... +1 :-*
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2008, 15:54   #4
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Masumane yaşanacak dünyada, masum olmayanlar hakimiyet kurmuş, bu hakimiyet uğruna da masumlara bile kıyar olmuşlar. dünyanın bu kadar acımasız hale gelmesine neden ne olabilir acaba...? Meteryalizm saplantısı buna cevap olabilir mi? Öteleri soluklayış, vuslat özlemi olsa; böyle mi olurdu?
Dünyanın bu derece acımasız olduğu günümüzde, iyilik model gösterilecek, maruf ilke edinilecekse; bunun kaynağı ve yaygınlaşması adına İYİLİK herkese örnek olacak şekilde alenen yapılmalı, bunun da neması bu ilke olmalı... ;)

Harika bir yazı... +1 :-*

Bu kadar güzel bir açıklama için ben teşekkür ederim. ;) +1
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)