![]() |
#1 |
![]() Selam ile.. Konuyu izahat için birşeyler yazmayı düşünmüyorum. Zira başlık gayet net ve açık. Evveli zâtında Bismillah deyu Başlayalım: Seherde uyanırlar cümle kuşlar dil_ü dillerince tesbihe başlar tevhid eder dağlar taşlar ağaçlar uyan ey gözlerim gafletten uyan semavatın kapuların açarlar mü'minlere rahmet suyun saçarlar seherde kalkana hulle biçerler uyan ey gözlerim galetten uyan bu dünya fanidir sakın aldanma mağrur olup tac_u tahta dayanma yedi iklim benim deyu güvenme uyan ey gözlerim gafletten uyan benim murad kulun suçun affet suçum bağışlayup günahım ref'et Resul'un sancağı dibinde haşret uyan ey gözlerim gafletten uyan SULTAN III.MURAD HAN
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Nigâr-ı Gülizâr Ateş ''Tecellayı cemâlinden habibim nev-bahar ateş Gül ateş, bülbül ateş, sünbül ateş hah u har ateş. Şua-ı afitâbındır yakan bilcümle uşşakı Dil ateş, sine ateş hem dü çeşm-i eşkibar ateş. Hayali şem-i ruyinle aceb mi yansa cân u dil? Nigârım gelde gör kalbimde ateş ah u zar ateş. Ümid-i afiyet besle mi bu cân yârdan hâşa Saçar oldukça gözden ol nigâr-ı gülizâr ateş.'' ''Güzelliğinin tecellisinden sevgilim ilkbahar ateş Gül ateş, bülbül ateş, sümbül ateş, diken ateş. Güneş gibi parlak yüzünün ışıklarıdır bütün aşıkları yakan Gönül ateş, sine ateş ve her iki gözümden akan yaşların hepsi ateş O güneş yüzünün hayaliyle acaba yanar mı bu ruh ve gönül Güzelim gel de gör kalbimde ateş, ahuzarımda ateş. Bu can sağlık sıhhat ümit eder mi yardan hâşa O gül bahçesinin güzeli gözlerden ateş saçar oldukça.'' Şeyh Esad-ı Erbili İsmail Doruk veya Ali Çevik hocanın dilinden dinleyeceksiniz ki ateşin yüreğinizi yakışını hissedeceksiniz, yandıkça da yeşereceksiniz =) |
|
![]() |
![]() |
#3 | |||
![]() Biraz evvel ordan oraya sekerken tevâfuk eseri karşıma çıkan bir video. İsmail Doruk Hoca'nın sesi ile: Bülbül Kasidesi
Kaside seven gönül ehline gelsin. |
||||
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Çok güzel bir ses insanı alıp götürüyor bambaşka diyarlara İsmail hocam sesine kuvvet.
paylaşım için teşekkürler Düş Hekimi emeğine sağlık + |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|