AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-17-2008, 01:03   #1
Kullanıcı Adı
saltuk şamil
Standart büyük ortadoğu projesi???
Büyük Ortadoğu Projesi ile ilgili en çarpıcı açıklama ABD’nin güvenlikten sorumlu danışmanı (Bugünkü Dışişleri Bakanı) Condoleezza Rice’ın 7.8.2003 Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında görülmektedir. “Transforming The Middle East – Ortadoğu’yu Dönüştürmek.” Rice bu yazısında Fas’tan Basra körfezine kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye’nin de bunların içinde olduğunu vurgulamıştır. Belgesi için
Okuduğumuz ve dinlediğimiz kadarıyla ABD Büyük Ortadoğu Projesi ile 7 hedefe ulaşmak istemektedir.
1- ABD bu proje ile kendisine rakip olabilecek muhtemel bir gücün oluşmasını engellemek istemektedir.
2- ABD bu proje ile rakipsiz askeri gücü teknolojik imkanı ile Ortadoğu bölgesini kontrol sevdasındadır.
3- Amerika bu proje ile Ortadoğu bölgesinde bulunan petrol ve doğalgaz kaynakları üzerinde denetimini sağlamak istemektedir.
4- ABD bu proje ile ayrıca İsrail’in emniyetini sağlama amacını gütmektedir.
5- Avrupa Birliği, Çin ve Japonya’yı bu kaynaklardan uzak tutmak istemektedir.
6- Ortadoğu Bölgesinde bulunan tüm petrol ve doğalgaz yataklarına serbestçe ve korkusuzca ulaşmayı hedeflemektedir.
7- Onlara göre var olan ve İslâmî terör diye adlandırılan görünüşteki terörü önlemektir.

Akpli olarak akp iktidarı tarafından bu projenin desteklenmesini ve bu yolda çalışmalar yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz?samimi bir şekilde soruyorum.

saltuk şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-17-2008, 01:55   #2
Kullanıcı Adı
atailtürk
Böyle bir projenin türkiye tarafından desteklenip desteklenmemesi AKP ile sınırlı tutulmamalı. Ülkemizi ilgilendiren büyük kararların alınacağı bir Milli Güvenlik Kurulumuz vardır. Burdan alınan kararlara göre hükümet hareket eder. bir kaç sene önceki Amerika-Suriye krizini hatrılayalım. Bu krizde Amerika'nın Suriye'yi işgal edememesinin en büyük nedeni Türkiye'dir. Kriz sırasında dönemin çumhurbaşkanı Ahmet Sezer'le başbakanımız Tayyip Erdoğa'nın Süriye ziyaretlerini unutmamak lazım. Bu ziyaretler sayesinde Suriye bügün bir Irak olmamıştır. Bu şavaş çıkmadığı içinde rice sözlerini bir süre yutmak zorunda kalmıştır. Ama ne zamana kadar yutacak oda ayrı bir tartışma konusudur. Bize dönersek türkiyenin bu projeye destek verdiğini düşünmüyorum daha doğrusu düşünmek bile istemiyorum. Eğer destekliyorsada bunu sadece Akp ye maletmek büyük bir hatadır. Bundan başta MGK üyeleri sonra hükümet sonrada TBMM sorumlu tutulmalı.
atailtürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2008, 01:57   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
BOP'ta bir yanlış varsa, söz sahibi olmak için oyunun içinde olmalısın. Sıranın sana gelmesini istemiyorsan elini taşın altına sıkacaksın..

Zira Türkiye Irak savaşının içinde olsa, ve söz sahibi olsaydı, bugün bölgesel Kürt yönetimi adı aldında yeni devlet tohumları filizlenmemiş olacaktı.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-17-2008, 02:08   #4
Kullanıcı Adı
saltuk şamil
elbetteki bir tek akpye mal etmek yanlış ama ben mal etmiyorum zaten.
iktidar Akp ve bir akpli olarak destek verdiğiniz partinin çalışmaları hakkındaki yorumlarınızı istemiştim.biraz daha açayım:
-incirlik üssü
-petrol yasası
-vakıflar yasası
-israil hükümeti ve filistin hükümetiyle olan temasların kıyası.
vb.örnekler verebiliriz.
Alt 05-17-2008, 11:54   #5
Kullanıcı Adı
Müntesip
Alıntı:
saltuk şamil Nickli Üyeden Alıntı
iktidar Akp ve bir akpli olarak destek verdiğiniz partinin çalışmaları hakkındaki yorumlarınızı istemiştim.biraz daha açayım:
-incirlik üssü
-petrol yasası
-vakıflar yasası
vb.örnekler verebiliriz.
israil'den bahsetme istersen mahcup olursun !!! ayrıca filistin'e acıktan yapılan desteklerin hepsi israil kontrolünde o sebeple hükümet gizliden yardımını yapıyordur sen canını sıkma,kosova'yı cecenistan'ı biliyorsundur zaten açıklamaya gerek yok !!!
vakıflar yasası unutma ki bizim kendi vakıflarımıza daha cok fayda sağlıyor. ;)
petrol yasası nı biraz daha açabilirmisin
incirlik üstü = sınır ötesi harekat'ta destek ...
uzun konusmaya luzüm yok...
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-24-2008, 23:57   #6
Kullanıcı Adı
saltuk şamil
Alıntı:
asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
-incirlik üssü
-petrol yasası
-vakıflar yasası
vb.örnekler verebiliriz.
israil'den bahsetme istersen mahcup olursun !!! ayrıca filistin'e acıktan yapılan desteklerin hepsi israil kontrolünde o sebeple hükümet gizliden yardımını yapıyordur sen canını sıkma,kosova'yı cecenistan'ı biliyorsundur zaten açıklamaya gerek yok !!!
-ben israille ve filistinle olan siyasi ilişkilerden bahsetmiştim.bunu bir tek ihtiyaci yardımlar olarak almamız yanlış olur.bu demokrasi savaşında ve insanlık katliamındaki durduğumuz nokta ve yanında aldığımız saftır..bop(bip)projesinin eş başkanı olması demek zaten bu zulme ortak olmak demektir.sizcede öyle değil mi?

-vakıflar yasası sonucu fatih-eminönü(surlar bölgesi)birleştirildi.buda yeniden bizansın temellerini kurmak için ana nokta.

-petrol yasası sonucu 2.abdülhamir han hazretlerinin doğudaki saptadığı petrol kuyuları israilin artık.
-incirlik üssünden kalkan ve ıraka gidip orda bizim müslüman kardeşimizi öldüren amerikan askerleri ve askeri malzemeleri..bunlarmı sınır ötesi harekata destek??
Alt 05-28-2008, 20:56   #7
Kullanıcı Adı
kanahmet
Alıntı:
Alıntı:
asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
-incirlik üssü
-petrol yasası
-vakıflar yasası
vb.örnekler verebiliriz.
Arkadaşım BOP`un ne anlama geldiğini ve Başbakan`ın neye destek verdiği belli. Sayın Başbakanımız diyorki BOP projesi Ortadoğu`nun
-ben israille ve filistinle olan siyasi ilişkilerden bahsetmiştim.bunu bir tek ihtiyaci yardımlar olarak almamız yanlış olur.bu demokrasi savaşında ve insanlık katliamındaki durduğumuz nokta ve yanında aldığımız saftır..bop(bip)projesinin eş başkanı olması demek zaten bu zulme ortak olmak demektir.sizcede öyle değil mi?

-vakıflar yasası sonucu fatih-eminönü(surlar bölgesi)birleştirildi.buda yeniden bizansın temellerini kurmak için ana nokta.

-petrol yasası sonucu 2.abdülhamir han hazretlerinin doğudaki saptadığı petrol kuyuları israilin artık.
-incirlik üssünden kalkan ve ıraka gidip orda bizim müslüman kardeşimizi öldüren amerikan askerleri ve askeri malzemeleri..bunlarmı sınır ötesi harekata destek??
Arkadaşım bakın BOP`un açıklanan açıklamasında Orta Doğu`nun istihdamının artması, eğitim düzeyinin artması belirtiliyor. Sayın Başbakan gidipte ABD`ye sen yalancısın BOP öyle birşey değil diyemez. Yani Başbakan görünen yüzüne eş başkanıyım dedi sadece formalite bilmem anlatabildim mi?
kanahmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2008, 20:35   #8
Kullanıcı Adı
MGB
Açıkçası ben bir TC vatandaşı olarak, başbakanımızın "eşbaşkan" olmasından rahatsızlık duyuyorum.

İşin kötüsü sayın başbakanın bu eşbaşkanlığını çoğu partilinin bilmemesi. Partililere böyle birşeyin olduğunu söyleyince inanmıyorlar, yok öyle birşey diyorlar.. Halbuki bu eşbaşkanlık mevzuu tvlerde gösterildi ayrıca video sitelerinde de var.

ABD nin amaçları ortadayken (Rice'ın sözlerini unutmadık), başbakanın saf çocuk rolü oynaması acı verici.
MGB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-07-2008, 11:43   #9
Kullanıcı Adı
osmanbey
başbakanımızın saf çocuk rolü oynadığı fikrine kapılmak bence çok yanlış ve basit bir düşünce..başbakanımız bence çok zekice ve yerinde bir strateji yolu izlemektedir..''aman ben gidip ona rest çekiyim,buna bağırıp çağırım demektense, uzun vadeli düşünerek elindeki kozları güçlendirmeyi hedeflemektedir..buda bazı kesimleri rahatsız eder ve pasif olduğumuz düşüncesine kapılmamızı sağlar..
osmanbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-07-2008, 11:46   #10
Kullanıcı Adı
Maneviyat
Bop Es Baskanligi yapmak Bop un yaptigi zulme Yardim ve yataklik yapmaktir

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)