AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-11-2009, 15:54   #1
Kullanıcı Adı
tikky_men
Standart BYE BYE TÜRKCHE
"SoN SAmAnlaRdA, ON bEsh İlE YiRMy BesH YasH AraSI GenChyK De TÜRKÇE'Nİn NasIL YOq OLUShuNu GöRüyORus."
Türkçe şu an gençler arasında gerek yazışmalarda, gerek konuşmalarda anlaşılamayan bir şekilde kullanılıyor.
Eminim Türkçe'yi kıskanan kesimlerin oyunu.
Türkçe'nin 2009 modeli şöle
- "z" harfini "s" ile değiştirerek yazma ve okuma,
- "h" harfini "f" harfi ile değiştirerek yazma ve okuma,
- "ş ile ç" harflerini " sh " harfleri ile "ch" harfleriyle değiştirerek yazma ve okuma,
- Cümleler de kimi harfleri büyük kimi harfleri de küçük yazma.

Farkında mısınız? Türkçe özünden kopuyor. Gençliğin nereye gittiğini size soruyorum. 19 yaşındayım ve ne durumda olduğumu bilmiyorum. Türkçe'mi kullanamıyorum.

bHAnA YArdIm EdyN. PheN TÜRKÇE'yi GeRy İsTyYorUm.

tikky_men isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-11-2009, 15:59   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
evet bu bizim kanayan yaramız özellikle facebookta msn de ve diğer sohbet sitelerinde konuşurken yazışırken mesaj ve imla kuralları zaten yok edildiği gibi Türkçemiz de resmen katledilmektedir.

bu konuya birçok kez dikkat çektim. sadece burada değil birçok ortamda bundan bahsettim fakat pek kaale alan olmadı.

özellikle gençler böyle yazılardan ne anlıyor bilmiyorum

ş yerine $ gibi ifadeler vs..

Konu BlueMoon tarafından (09-11-2009 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2009, 16:13   #3
Kullanıcı Adı
Feride
Ben de gerek forumda gerekse başka alanlarda elimden geldiğince uyarıyorum. Hatta öyle ki çoğu zaman şaka falan yaptığımı düşünüyorlar.: ) Halbuki ben çok ciddi oluyorum..

Forumda da uyardığım kişiler sanırım bazen kırılabiliyorlar bu uyarılarmdan dolayı. Canları saolsun..: )

Netice itibariyle dikkat etmek lazım. İletişim aracımız olan dilimize, güzel Türkçemize gereken ihtimamı göstermeliyiz..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2009, 16:13   #4
Kullanıcı Adı
tikky_men
EVET. BİRAZ ÖNCE BENDE ZORLANDIM AYZARKEN İLK DEFA BİR SİYASİ FORUMA YAZI YAZIYORUM VE "BİRAS "YAZARKEN FARK ETTİM VE DEDİM;" BÖYLE BİR KONU AÇMALIYIM. MSN'DE BENDE ÖYLE (ÖLE ) KONUŞUYORUM. ARTIK BANADA YASAK "
Alt 09-11-2009, 16:15   #5
Kullanıcı Adı
tikky_men
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de gerek forumda gerekse başka alanlarda elimden geldiğince uyarıyorum. Hatta öyle ki çoğu zaman şaka falan yaptığımı düşünüyorlar.: ) Halbuki ben çok ciddi oluyorum..

Forumda da uyardığım kişiler sanırım bazen kırılabiliyorlar bu uyarılarmdan dolayı. Canları saolsun..: )

Netice itibariyle dikkat etmek lazım. İletişim aracımız olan dilimize, güzel Türkçemize gereken ihtimamı göstermeliyiz..
Evet, haklısın. Güzel TÜRKÇE'miz gidiyor

Konu NûN tarafından (09-11-2009 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Türkçemizi doğru kullanalım efendim..=) Saygılar...
Alt 09-11-2009, 16:21   #6
Kullanıcı Adı
Zeynep
Alıntı:
tikky_men Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Efet, haqlısın güsel TÜRKÇE'misss gidiyooo

konuya uymadı sanki bu yazı ne dersin ?
Zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2009, 16:22   #7
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
) katılıyorum: D
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2009, 16:25   #8
Kullanıcı Adı
Enfal
Hocam Türkçe'yi bozarak mı koruyacağız? Tamam anladık bozmuşlar. Nasıl bozduklarını da anladık. Sizin nerede nasıl yazdığınızı da anladık ama yeter yani. Artık normal bir şekilde yazalım şu gariban harfleri ve onların oluşturduğu kelimeleri.
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2009, 16:26   #9
Kullanıcı Adı
tikky_men
Alıntı:
Zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BİLİYORUM ABLACIĞIM. AMA HERKES FARKETSİN DİYE ÖRNEK VERDİM. ÇÜNKİ BUNU KULLANAN BEN SEN O BİZİZ YANİ. ÖNCE BENDEN BAŞLAYALIM. MALUM SEN OKUYUNCA BEN OLARAK OKUYACAKSIN SENDE DÜZELECEKSİN. NEYSE BİRAS SAÇMA BİR LAF OLDU YANİ ÖYLESİNE ÖRNEK VERDİM
Alt 09-11-2009, 16:27   #10
Kullanıcı Adı
Zeynep
tamam kardeşim anladı ablan
Zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)