AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-19-2010, 14:00   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Çağlayan: En Başta İş Adamları 'Evet' Demeli
Çağlayan: En Başta İş Adamları 'Evet' Demeli

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, anayasa değişikliğine hükumetten çok iş adamlarının sahip çıkması gerektiğini söyledi. TÜSİAD üyelerinin daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde anayasa değişikliğine destek verdiklerini belirten Çağlayan, "Oda başkanlarımızın tamamı bu değişikliğe destek verdiklerini söyledi. Odalar Birliği Başkanı bu değişikliğe sıcak baktığını belirtti. TÜSİAD'ın farklı tavır sergilemesinin anlamı yok. Meseleyi yanlış anladıklarına inanıyorum." dedi.


Çağlayan, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Karabük'te TÜSİAD'ın referanduma ilişkin tavrını değerlendirdi. Kendisinin de eski bir sanayici olarak iş adamlarının çektikleri sıkıntıları bildiğini ifade eden Çağlayan, "Bugün ülkemizin en büyük fabrikalarına sahip kişilerin bile yurt dışına çıkarken pasaportlarına el konulduğunu biliyorum. Türkiye'nin en büyük sanayicisinin beni oda başkanıyken arayıp yardım istediğini hatırlıyorum. Yatırımcılar başka ülkelere kaçırıldı. İş adamları bu anayasaya sahip çıkmazlarsa, kimseyi aramasınlar 'pasaportumuz alındı' diye." konuştu.

Başbakan'la TÜSİAD arasında yaşanan referandum polemiğine değinen Çağlayan, şöyle devam etti: "Başbakanımız, TÜSİAD'a randevu verdi. Orada Başbakana destek verdiklerini, zaten bu anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu söylediler. Oda başkanlarımızın tamamı bu değişikliğe destek verdiklerini söyledi. Odalar Birliği Başkanı bu değişikliğe sıcak baktığını belirtti. Odalar Birliği böyle söylerken TÜSİAD'ın farklı tavır sergilemesinin anlamı yok. Meseleyi yanlış anladıklarına inanıyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kutluyorum; çok doğru tespit yapmıştır. Türkiye'nin anayasasıdır. 'Biz bu konunun siyasallaşmasına karşı çıkıyoruz' görüşü altı çizilerek alkışlanması gereken görüştür. Onun şikâyet ettiği konudan biz de şikayet ediyoruz. Bu konu siyaset malzemesi yapılacak konu değildir."

"SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TEMİNAT ALTINA ALIYORUZ"


İş adamlarının 'Evet' demeleri gerektiğinin belirten Bakan Çağlayan, "İş adamlarımızın seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması artık ortadan kalkacak. Bu anayasal düzenlemeler ile artık işadamlarımız yurt dışına çıkarken pasaportlarına kimse el koyamayacak. Ben de içlerinden gelen biri olarak, 27 yıllık sanayicilik yapmış biri olarak aslında bu anayasaya en başta en fazla 'Evet'in iş adamlarından ve iş adamlarının kuruluşlarından beklediğimi ifade ediyorum. İş adamlarına vurulan pranganın ve ellerine vurulan kelepçenin artık ortadan kaldırılmasının ve bu konuda artık kimsenin bu şekilde uygulama yapamayacağının anayasal teminat altına alınmasını getiriyoruz. Referandum sonucunda iş dünyasının sorunları çözüme kavuşacak. İş adamlarının anayasa değişikliğine 'Evet' demenin dışında başka bir seçenekleri kalmıyor. Artık karar sizde. 12 Eylül'de karar ne olursa olsun her şeye hazırlıklıyız." diye konuştu.

Haber Vaktim 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım