![]() |
#1 |
![]() Arada sırada kendilerini ‘’ AYDINLAR ‘’ olarak isimlendiren gruplar, o günlerin güncel olaylarından biri ile ilgili bir bildiri yayınlarlar veya bazen ‘’ ÖZÜR DİLİYORUM ! ‘’ kampanyası örneğindeki gibi bir kampanya başlatırlar. Dikkat ederseniz bunlar hep ‘’ Aydınlar ‘’ diye isimlendirilir ve öyle anılırlar. Şu sorular hemen akla geliyor: *** Kim bunları ‘’ aydın ‘’ diye isimlendirmiş veya nitelendirmiştir ? * Ya kendileri veya basının büyük bir bölümü. *** Birileri kendilerini veya birilerini aydın diye isimlendirirse aydın olunabilir mi ?
*** Böyle ‘’ aydın olma ‘’ iddiası ile yırtık ...dan bir şey çıkar gibi ( beni bağışlayın ) ortaya çıkanların hemen hepsi takıntılı denebilecek ölçüde ‘’ sol ‘’ görüşlüdürler. Bunları aydın olarak isimlendiren kendileri değilse yine mutlaka, sol görüşlü medya mensuplarıdır. Bu aydın vasfını, bu kişilere yapıştırırlar ve tekrarlayarak kamuoyunda benimsenmesini sağlarlar.
*** Yine dikkati çeken bir husus bu sol görüşlü ‘’ seçkin aydınlarımız ? ‘’ ortaya attıkları görüşler ve başlattıkları kampanyalar ile toplumun genel değerlerine, kabullerine aykırı görüşler öne sürerler. Hep marijinal tutum ve davranışlarda bulunurlar . Başlattıkları kampanya ve ileri sürdükleri fikirler hep çok tartışılır ve genel tepkiye sebep olur.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKLÜLER
|
|
![]() |