AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2009, 18:56   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Camel Sigarasının Üzerindeki Devenin anlamı ve Osmanlı..

Porter kaptanlığında bir gemi Marmara Denizi'nden giriş yapar İstanbul Boğazı’na.
Tophane açıklarında demirleyen bu gemi tüm İstanbul’un ilgi odağı olur. Geminin İstanbul’a geldiğini duyan herkes, ama herkes Tophane'ye doğru koşar.
Neden mi? Bunun nedeni geminin direğine asili bayrak. Evet, öyle bir bayraktır ki bu; üstünde çok ama çok sayıda yıldız vardır ve İstanbul’ u bu kadar yıldızı bir bayrakta ilk kez bir arada görmektedir.

Tahtta dönemin padişahı Sultan Abdulmecid oturmakta. Abdulmecid, saray penceresinden şöyle bir bakar limana:
-Lala bu gelen kim ola?
-Devletlim, Amerika Birleşik Devletleri derler namına.
Abdulmecid şaşırır;
-Tek başlarına gemi alamamışlar da, birleşmişler de mi almışlar? Kim bu Amerika? Ne isterler bizden? Neden geldi bir savaş gemisi, David Dixon Porter kaptanlığında İstanbul’a?

O yıllarda mavi ceketliler, yani Amerika süvarileri kararlı. Kızılderililerin işini bitirecekler ve o yıllarda Kızılderili direnişi Amerika'da iç bölgelere, yani çöllere çekilmiş ve Amerikalılar Kızılderililerin işlerini bitirecekler ama atlar çölde gitmiyor!!!
Ne gider bu çölde? "çölde giden bir hayvan olsa, Kızılderililerin isini bitireceğiz" derler ama öyle bir hayvan yok ki!
Biri çıkıyor diyor ki:
-Efendim çölde giden bir hayvan var.
- Nedir?
-Deve
-Ne?
-Deve

Güneşi yeni doğan Amerika süvarileri kararlıca hemen araştırmaya koyulurlar : ''Kimde vardır bu deve gidip alalım''
O zamanlar Afrika'da da söz sahibi olan ceddimizin, Osmanlı'nın izine ulaşırlar ve 30 adet tanımadıkları az-buz inceleyip işlerini görme hususunda olumlu şeyler işittikleri develerin alınmasına karar verilir.

David Dixon Porter o 30 deveyi satın almak için hazır gemi ve mürettebatıyla gelir cihan başkenti İstanbul’a. Sultan Abdülmecid isteklerini ve kim olduklarını! ( Dikkatinizi çekerim -o yıllarda biz Amerika’yı, Amerika ise deveyi tanımıyor.- Dünya bir zamanlar böyle bir yermiş! ) öğrendikten sonra huzuruna kabul eder ''Mavi Ceketlileri'' ve görüşme sonrası Amerika'ya 30 deve tahsis edilmesi kararı çıkar.
Abdulmecid Han'da şahsı adına 2 deve hediye eder '' Belli olmaz bakarsın bizim de bunlara işimiz düşer Olmaz ya !! '' diyerekten ...

Abdulmecid 'in de hediye ettiği 2 deve ile birlikte tam 32 deve ile David Dixon Porter kaptanlığındaki ABD savaş gemisi Marmara Denizinden ayrılır. İşte bu da bizim tarihimizde Amerika Birleşik Devletleri'ne ilk ve tek silah yardımımızdır.

Öyle ki Amerika, Kızılderilileri yok etmeyi(!) başarıp ameline ulaşır. Osmanlı Devleti ile ilişkileri zamanla ilerler.
Ve bu deve daha sonraları Türk-Amerikan tütünü ile imal edilen bir sigara paketinin üzerinde yerini alır.

Yani;
CAMEL Osmanlı'nın Amerika'ya satmış olduğu, Amerika’nın tanımadığı DEVE ...

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-15-2009, 19:02   #2
Kullanıcı Adı
Milli Görüş'lü
Acaba Osmanlı Kızılderilere yapılan bu zulme ön ayak olduğu için mi yıkıldı? diye sorası geliyor insanın..

Nasıl ki Filistinin bugün çektikleri 1.dünya savaşı sırasında Osmanlıya yaptıklarının bedelidir diye hem fikir filistinliler, Osmanlının yıkılmasının sebebide belki budur..

Bilemeyiz.. Doğrusunu Allah bilir ..!
Milli Görüş'lü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2009, 19:09   #3
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Milli Görüş'lü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Acaba Osmanlı Kızılderilere yapılan bu zulme ön ayak olduğu için mi yıkıldı? diye sorası geliyor insanın..

Nasıl ki Filistinin bugün çektikleri 1.dünya savaşı sırasında Osmanlıya yaptıklarının bedelidir diye hem fikir filistinliler, Osmanlının yıkılmasının sebebide belki budur..

Bilemeyiz.. Doğrusunu Allah bilir ..!
Bilip bilmeden yorum yapmayalım..
Kızılderelilere zulüm yapılmasına MÜSADE edilmemiştir..!
Kızılderelilerin o zaman ki çok güçlü olmayan AMERİKANIN topraklarını işgal etmesini önlemek için, istenilen yardım reddedilmemiştir sadece..!
Adamlar topraklarını işgalden kurtarmak amacıyla yardım istemiş..
Oturdukları yerden kızılderelilere zulüm etmek için onca deveyi satın almamışlar..!

Tarihi öğrenin..!
Bilmiyorsanız yorum yapmayın..!
Koskoca CİHAN HAKİMİ Osmanlı için ''iftirada'' bulunmayın..
Osmanlı zulümde olan her millete yardım etmiştir..
Kimsenin HAKSIZ YERE zulüm görmesine asla müsade etmemiştir..
Kendi tarihinizi kendi ellerinizle yerin dibine sokmaya ne kadarda meraklısınız..
Yazık..!

Birde bilemeyiz diyorsunuz..Bilmiyorsanız konuşmayın efendim..!
Allah bilir lakin kulunada akıl verir..Öğrensin diye..Öğreninde gelin..O zaman belki istişare etme tenezzülünde bulunuruz..!
Alt 06-16-2009, 12:05   #4
Kullanıcı Adı
Milli Görüş'lü
Allah razı olsun çok güzel bir açıklamada bulunmuşsunuz.. Ben tam olarak ne düşündüğümü anlatamamış olduğum için haklı olarak güzel de bir cevap yazmışsınız..

Ben Osmanlının bunu bilinçli olarak yaptığını söylemedim ... Ben bu böyle olmuştur da demedim.. Ama yazdıklarım sanki öyle demişim gibi gösteriyor o ayrı..

Ben acaba bilmeden yaptıkları bu yardım sonucunda Amerika kıtasında ölen Onbinlerce masum kızılderilinin "Ahı" mı tuttu da biz bu hallere geldik demeye çalıştım.. Kimseye iftira atmadım.. Zira yardım edildiği yazıda yazıyor.. Ceddimiz bu katliamların sorumlusudur da demedim.. Sonuçta Ceddimiz Kendinden yardım isteyene her zaman yardım etmiştir !..

Sürçü lisan ettiysem Affola!..

Bir Milli Görüş'lü olarak Osmanlı'ya laf atmak, iftira atmak, kınamak yada benzeri olumsuz düşünceler içerisine girmek aklımın ucundan bile geçmez.. Hatta aklının ucundan geçiren beni karşısında bulur !...

Haklı uyarınız için size tekrar teşekkür ediyorum ! Allah Razı olsun !
Milli Görüş'lü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2010, 13:43   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Çok güzel ve ilginç bir tarihi bilgi. Bizimle paylaştığın için teşekkürler Duyguseli.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak, ak parti, ak parti forum, arma, camel, deve, duyguseli, fda, osmanlı, sigara

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)