![]() |
#1 |
![]() Bildiğiniz üzere diyanet işleri başkanlığı bir açıklama yaptı:artık merkezi sistemin kablolarını keseceğiz diye:Ancak baktığımız zaman bir bakıma iyi olarak görünüyor.Çünkü muezzinlere iş kalmıyor neredeyse.Sadece namazlarda tesbihat yapıyorlar o kadar:Artık şimdi bütün muezzinler ezan okuyacak ve müezzinler daha işe yarayacaklar.Bakdığımız zaman bu güzel olarak görünebilir ancak herkez güzel okuyormu?Bakdığım zaman çevremden size birkaç örnek vereceğim:Cuma namazlarına yetişmek için okul zamanı hep kıldığım bir cami var okulumun yakınında lakin müezzine baktığımızda sesi pek güzel değil.bu biraz kaba bir tabir olabilir ancak ben başka bir camii ye gittim.oradaki müezzin mükkemmel güzel sesiyle mükkemmel şekilde Aokuyor.o kadar güzel okuyorki (medine usulu) hakkını veriyor.Medini usulunude her muezzin kolay kolay güzel okuyamaz.Şimdi baktığımız zaman 2 cami dede müezzin var ancak sonuçta güzel okunan bir ezan var bir de kötü okunan ezan var.Şimdi ben buradan Sultanahmetteki muezzinide dinlemek isteyim.Merkezi sistem darbe zamanında çıkmış bir olaydır bildiğiniz üzere,çünkü o dönemde Türkçe ezanın kontrol edilebilmesi için ancak bu sistem kötü bir amaçla kuruldu diye iyi bir amaçla kurulamayacağı anlamına gelmez.Şu mubarek ramazan ayında şimdi kim istemeski evinde sahuruna kalkarken kendi müezzini yerine sultanahmetin ve ya suleymanıye camiisinin müezzinini dinlemek.Hayırlı Ramazanlar
![]() Konu bayrakbekcisi_ tarafından (08-01-2011 Saat 06:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben şahsen karşıyım kapatılmasına,
Merkezi sistemde şehrin en iyi müezzinleri ezan okur, Zaten Efendimiz ( s.a.v ) 'de sesi güel olanlara Kur-an, Ezan okutturdu. Ha burdan şu cıkmaz, camii lerdeki müezzinler okumasınmı. İç ezanı okusunlar. Dikkat edin merkezi olmayan yerlerde ezan sesleri birbirine karısıyor ve bazı zamanlar anlasılmıyor bile, Halbuki merkezi sistemde tek ses ile gür ve net olarak duyabiliyorsunuz, en iyi müezzinlerden. Ben kaldırılmasına karsıyım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() merkezi muezzin sitemi ne lan...
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Düzelttim
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Tek bir ezan yerine yüzlercesi okunması daha hayırlı olacaktır fakat.Bazı hocalarda var gerçekten ezan okurken adamın karnına ağrılar giriyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() o ne güzel düzeltme akifim
![]() Merkezi Siteminin Kapatılması Gerçekten akla zarar bir edit... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() şimdi oldumu editör
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Ama merkezi sistemde sadece ezanlar değil ki vaazlarda merkezi oluyo.Bu sefer iyi olmuyo.Bi tane camiden imam vaaz veriyo,etraftaki bi çok cami cemaati de aynı vaazı dinliyo.Teybi koyuyolar ortaya kaset dinliyo gibi dinlmek zorunda kalıyosun.O kadar vaiz var onlar ne iş yapacak.Her vaizin anlatıcağı,cemaatine önemli gördüğü mevzular farklıdır.Her cemaatin ihtiyaç duyduğu mevzular da farklıdır.Ezanda kalkmasa bile merkezi olan vaazlar kesin kalkmalı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|