AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-07-2009, 11:14   #1
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart Camilere öyle mahyalar asıldı ki şimdiye kadar böylesi görülmedi
İstanbul'un kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları çerçevesinde tarihi camilere asılan alışılmamış mahyalar dikkatleri çekti.



Demokratik açılım çalışmalarının aralıksız sürdüğü dönemde asılan mahyalarda, ideolojik kavramların kullanılması 'garip' karşılandı. İstanbul Müftülüğü'nün bilgisi dahilinde hazırlandığı öğrenilen mahyalar, önceki gün Sultanahmet, Eyüp ve Süleymaniye gibi selatin camilere asıldı. Süleymaniye'deki mahyada 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ifadesi yer alıyor. Sultanahmet Camii'nde ise 'Ordumuza Şükran Borçluyuz' cümlesi kullanılmış. Eyüp'e asılan mahyada 'Önce Vatan' ibaresi dikkat çekiyor. Mahyalar, tek parti döneminde de (1923-1946) 'ideolojik' mesajlar vermek için kullanılmıştı. İşte tek parti döneminden bazı mahyalar: 'Müslümanlar Cumhuriyetperverdir', 'Var ol İnönü.'

İstanbul'daki bazı camilere İstanbul'un kurtuluş yıldönümü nedeniyle asılan mahyalar dikkat çekti. "Ne mutlu Türküm Diyene", "Ordumuza Şükran Borçluyuz", "Önce Vatan" gibi ibarelerin yer aldığı mahyalar dün gece ışıklandırılırken bu gece tepki üzerine söndürüldü.

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü nedeniyle İstanbul'daki bazı camilere asılan mahyalar dikkat çekti. Süleymaniye Camii'ne asılan "Ne Mutlu Türküm Diyene", Eyüp Sultan Camii'ne asılan "Önce Vatan", Sultanahmet Camii'ne asılan "Ordumuza Şükran Borçluyuz", Yeni Cami'ye asılan "Milli Birlik Esastır" yazılı ibareler dün geceye kara ışıklandırıldı. İddiaya göre, gelen tepkiler üzerine bu gece mahyaların ışığı söndürüldü.

Süleymaniye Camii çevresindeki esnaflar, ilk defa Ramazan ve kutsal geceler dışında ışıklandırılmış mahya gördüklerini ve bugüne kadar da "Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadesinin yer aldığı bir mahyaya rastlamadıklarını belirtti. Bazı vatandaşlar mahyalarda yer alan ifadelerin sakıncalı olmadığını, bazıları ise demokratik açılım tartışmalarını yaşandığı bir zamanda buna benzer eylemlerin ayrımcılığı körükleyeceğini ifade etti.

CİHAN

 

BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-07-2009, 11:48   #2
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
bence dinin bu derin mevzulara alet edilemesi çook ama çokk yanlış....
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 11:55   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 12:07   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
yazık ya ben başka birşey demiyorum
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 12:20   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 17:31   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Mahyaları Valilik astırmış

İstanbul'da bulunan büyük camilere ilginç mahyalar asıldı. Eminönü ilçesinde bulunan Süleymaniye Camii'ne, "Ne Mutlu Türküm Diyene", Eyüp ilçesinde bulunan Eyüp Sultan Camii'ne, “Önce Vatan” yazılı mahyalar asıldı.KAYA: PROVOKATİF ADIMLAR ATILIYOR

Özgür-Der, "Ne Mutlu Türküm Diyene" mahyasının asıldığı Süleymaniye Camii önünden, “Kanla, Irkla Övünmek İlkelliktir! Elhamdulillah Müslümanız!” yazılı pankart ile tekbirler ve sloganlar eşliğinde İstanbul İl Müftülüğü'ne kadar protesto yürüyüşü yaptı.

“BU, ETNİK ÇEŞİTLİLİĞİN İNKARI OLUR”

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye'nin bir yandan açılım tartışmaları ile kısmen de olsa resmi ideolojik tabularla yüzleşme süreci yaşarken, resmi ideoloji fanatizmi statüko muhafızlığında direndiğini hatırlatarak, “Bu doğrultuda provokatif adımlar atılmaktan da kaçınılmıyor. Bunun son örneğini Süleymaniye Camii'nin mahyalarında gördük. İstanbul'un kurtuluşunu kutlamak gerekçesiyle Süleymaniye Camii'ne ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!' sloganının yazılı olduğu mahyalar asıldı. Bu çirkinliğe kimin, hangi gerekçeyle imza attığının ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

“Özünde İslami kimliğin dışlanmasına yönelik bu söylemin aynı zamanda bu ülkede mevcut etnik çeşitliliğin de inkarı olduğu açıktır” diyen Özgür-Der Başkanı, şunları söyledi:

“Bu cahili zihniyetin on yıllardır ülkeyi adı konulmamış açık bir savaş ortamına sürüklediği hala görülmüyor mu? Bir yandan kangren haline gelmiş Kürt sorununun çözümüne yönelik çabalar sergilenirken, tam bir körlük ve fanatizm eseri olan bu tür girişimler ancak provokasyon kavramıyla ifade edilebilecek eylemler değil midir? Camilerimizi ruhsuz birer devlet dairesine, cami görevlilerini de devletin emir kullarına dönüştürmeye yönelik çabalarınız yetmedi de, şimdi düzene itaatkar vatandaş üretme projesinde sıra gökyüzüne mi geldi?”

“TEK PARTİ DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR”

Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Hülya Şekerci ise, Süleymaniye Camii'ne asılan “Ne Mutlu Türküm Diyene!” yazılı mahyayı basına ve katılımcılara gösterdi ve söz konusu ırkçı dayatmanın 1930'lu yılların tek parti dönemini hatırlattığını söyledi.

“İSLAM İTİKADIYLA BAĞDAŞMIYOR”

Haksöz Dergisi yazarı Hamza Türkmen ise, camileri kirleten bu ırkçı sloganlara Diyanet'in göz yummasının İslam itikadıyla bağdaşmadığını ve dolayısıyla bu durumun önüne geçmemenin Diyanet teşkilatı açısından bir utanç tablosu olduğunu söyledi. Türkmen, Diyanet'in de ilk etapta kendi içinde kök salmış çeteci, ırkçı zihniyeti temizlemesi gerektiğini kaydetti.

AŞIK: MAHYALAR, VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ASILDI

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, üniversitede derste olduğu gerekçesiyle sorularımızı cevaplamadı. Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık, söz konusu camilerin mülkiyetinin İstanbul Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğu, mahyaların İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından asıldığını söyledi.

MAHYALARIN İÇERİĞİNİ İSTANBUL VALİLİĞİ KURULU BELİRLEDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu mahyaların içeriğinin İstanbul Valiliği tarafından belirlendiğini söylediler. Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği yetkilileri, 6 Ekim ve 29 Ekim'de Eyüp Sultan Camii ve Süleymaniye Camii'nde mahyaların asıldığını, mahyaların içeriğinin İstanbul Valiliği'ne bağlı kurul tarafından belirlendiğini söylediler.

İstanbul Valiliği ise mahyaların içeriği ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Kenan KIRAN/VAKİT
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 17:34   #7
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Burası İSTANBUL :S

...
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 17:47   #8
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart
İstanbulda ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' mahyasını görüpte üzülen arap ve kürt kökenli insanlar olacağını hesap etmemiş diyanet anlaşılan!

Dinimizde ırkçılık yoktur;camiye türk,kürt ve arap girip ibadet yapabilir..Onları kıracak,camiden uzaklaştıracak ve dışlayacak bir sözü hangi vicdanla,hangi dini hükümle asmışlar?
Diyanet bu kadar mı din cahili?!
Resmen Türk ırkçısı bir kelime ile diğer kökenli insanları camiden soğutup,can sıkıyorlar!

Yazıklar olsun..!
Müsade eden ve bu yanlışa ortak olupta sesini çıkarmayan herkese YAZIKLAR olsun!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2009, 18:06   #9
Kullanıcı Adı
MelekTube
Standart
yakın bir zamanda da cami mahyalarına reklam verilirse hiç şaşırmam
MelekTube isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım