![]() |
#1 |
![]() Belediye başkanımız göreve geldiği günden itibaren Çankırı ilini yaşanmaz bir yer haline getirdi. Yaptığı gözle görünür,elle tutulur hiç bir iyi iş yok desem haksız olmam.Söylediği herşey lafta kaldı. Zaten söylediği pek de kayda değer bir şey yok ya neyse.Verdiğim oylar için çok çok pişmanım!Bir daha asla diyorum! Ayrıca sadece şehrin belirli bir bölümüne hizmet veriyor.Şehrin kalan kısmı ile hiç ilgilenmiyor. Ne yolları,ne suyu,ne parkı,ne ağacı onu ilgilendirmiyor sanki.Hayret edilesi bir durum. Şehrin daha çok Boyalıca ve Kucaklama Taşı bölgelerine hizmet ediyor. Şehir merkezinde de elle tutulur,sosyal hayatı kolaylaştıracak bir hizmet yok. Çarşı içinde gezmek bir eziyete bir işkenceye dönüşüyor.Sıkış tıkış her yer otomobil dolu. Beş dakikalık bir yağmur yağıyor her tarafı sel basıyor.Altyapı sıfır.Her türlü altyapı.Elektrik,su,internet vb... Utanç verici bir durum.Rögarlar taşıyor,tıkanıyor.Sonra devamlı patlayan su boruları,su kesintileri. Şehrin yalnız bir bölümünde ki uzun süreli elektrik ve internet kesintileri de cabası!Artı bilgi haricinde.Kimsenin bilgisi olmuyor yani! Belediye kazı çalışması yapıyor.Ama çok düzensiz,özensiz ve disiplinsiz bir şekilde.Sonra kontrol eden olmuyor. Sonra bahçeler tarafı ve bazı kuruluşların yaktığı şeyler havayı kirletiyor,nefes almayı güçleştiriyor. Buna bir yasak en azından bir sınırlama getirilmeli.İnsanlarımız çok saygısız. Çöpçüler deseniz onlarda işini doğru düzgün yapmıyor.Şehrin tam göbeğinden akan Tatlı Çay bir çöplük gibi adeta.Pis kokular yayıyor. Özellikle yaz aylarında dayanılmaz oluyor.Yolların,caddelerin kokusu.Çöpleri düzgün toplamıyorlar.Bir gün çok erken bir gün çok geç alıyorlar. Heryerin çöpünü almıyorlar.Özellikle bahçeler tarafı ve çayın içi berbat durumda.Çay ın bakımı hiç yapılmıyor. Gereksiz yerlere gereksiz kaldırım ve taş döşemeleri yapılıyor.İnsanlar otolarını park edecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle şehir merkezi,çarşı içi ve Kastamonu Caddesi civarında trafik aşırı derecede bir sıkıntı teşkil etmekte. İnsanlara yürüyecek yok kalmadı desem yeridir.Trafik aşırı gürültülü ve aşırı hava kirliliği de mevcut. Buna rağmen otopark yok.Onun yerine mevcut olan halk parklarını bozup otopark olarak işgal etti. Şehirde gezecek,soluklanacak,çocukların oynayacağı park alanları zaten yok denecek kadar azdı olanları da yok etti. Ayrıca zaten dar olan kaldırımları temelli daraltarak otomobil sahiplerinin zor olan işini iyice zorlaştırdı. Çankırı zaten yapı itibariyle yaşanması zor bir şehir.Ufak bir yer.İletişim ve hizmet konusunda epey zayıf kalmış. Hal böyleyken koşulları iyileştirmek yerine her seferinde daha da kötüye götüren bir başkanımız var. Önce Güldürcek Barajı Projesinden söz etti.Memba suyu kalitesinde Çankırı'nın en ücra yerlerine ulaşacağız dedi. Bu proje fiyaskoya dönüştü.Bizim bulunduğumuz bölgenin (yani Karataş Mahallesi Kastamonu Caddesi civarının) suyumuz çok kötü.Kirli,kötü kokulu ve sağlığa zararlı.Bu kanıtlandı hala kimseden ses çıkmadı. Demiryollarıdan da şikayetçiyim.Aşırı tren seferleri ve aşırı gürültü oluyor. En önemlisi sorun ise;ailesi tren kazasında ölen kızları için demiryollarına dava açıyor ve kazanıyor.Kabak bizim başımıza patlıyor. Demiryolları rayların etrarfına demir çekiyor,gayet çirkin bir şekilde beton döküyorlar,güzelim ağaçları,çiçekleri yok ediyorlar, işe giden,okula giden,hastaneye giden binlerce insanların geçiş güzergahını kapatıyorlar,bahçe tarafında yaşayanların yerlerini gasp ediyorlar, otomobil geçiş yerlerini işgal ediyorlar,yürüş yollarını kapatıyorlar...Say say bitmez bu rezillik! Kastamonu Caddesinde ki trafik sorunu ise gerçekten bir felaket.Devasa tırlar,kamyonlar yayalar için büyük tehlike arz ediyor. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyorlar.Sık sık kazalar meydana geliyor.Devamlı köy yolu gibi bir toz bulutu etraftan hiç gitmiyor. Ondan öte gürültü kirliliği insan psikolojini aşırı olumsuz yönde etkiliyor.Dayanması çok zor bir hal alıyor. Yollar aşırı derecede bozuk ve ilgilenen kimse yok.İlgilendiklei zaman ise herşey eskisinde daha kötü oluyor. İnsan yaşamını kolaylaştıracakları yerde daha temelli zorlaştırıyorlar. Şimdide kalkmışlar karayolları yol çalışmaları için asırlık çınarlarımızı kesiyorlar. Çankırı'nın ağaçlarıyla ünlü Kastamonu Caddesini mahfettiler.Zaten güzellik sınırlı olanı da yok ediyorlar!Cehenneme döndü her taraf. İnsanların ailecek akşamları yürüyüş yaptıkları yegane yol da elimizden alınırsa nasıl olacak?!Bu şehirde huzur denen bir şey kalmadı! Kimden izin aldılar bize sordular mı?Eğer biz bu şehrin sakinleriysek kimse burada kafasına göre iş yapmamalı.Halkın istediği olmalı. Bu şehir içi hizmet işleri nasıl yapılıyor ihale mi alınıyor bilmiyorum,ama bir iş yapacaklarsa mantıklı yapmaları lazım.Her yeri batırmaları gerekmez! Çoğunluk karşı ama kimse sesini çıkaramıyor.Başkanımız gibi pasif bir halkımız var malesef.Böyle böyle hep geride kalmışız zaten. Ama eğer böyle giderse daha çok şey kaybederiz.İnsanların artık bunu anlamaları ve aymaları lazım çok geç olmadan! Ben ise tüm bunları çok geç olmadan yardım istemek için yazdım.Artık canımıza tak etti!Kime nereye ulaşacağımı bilmiyorum. Bir fikir verirsiniz belki?..Çok zor durumdayız ve gerçekten çok can sıkıcı günler yaşıyoruz...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tek başınıza sesinizi çok fazla yere duyuramazsınız.Aynı dertten muzdarip bir yerel örgüt,teşkilat,dernek başkanıyla veya üyeleriyle iletişime geçin bence.Görüşleri farketmeksizin yerel basınla da mesajı gerekli yerlere ulaştırabilirsiniz.Ama ciddiye alınmak için önemli nokta kalabalık olmak tabi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() KARAYOLLARI YOL ÇALIŞMASI İÇİN AĞAÇLARIMIZI KESİYORLAR!
YÜRÜYÜŞ YOLU ÜZERİNDEKİLERİ,ASIRLIK ÇINARLARIMIZI,DİĞER YOL ÜSTÜNDEKİLERİ HEPSİNİ! BU BAZILARI İÇİN ÖNEMSİZ OLABİLİR AMA BİZİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ! BUNA ÇOĞUNLUK KARŞI AMA KİMSE SE ÇIKARAMIYOR!PASİF BİR HALKIMIZ VAR MALESEF! ÇOK ZOR DURUMDAYIZ HALK OLARAK!BU HALKA SORULMALI ÖNCE!KİMSE KAFASINA GÖRE İŞ YAPMAMALI! BİR İŞ YAPACAKLARSA MANTIKLI YAPILMALI!YIKARAK EZİP GEÇEREK DEĞİL! KASTAMONU CADDESİNDE O GÜZELİM YEMYEŞİL AĞAÇLARI ACIMADAN KESİYORLAR! İNSANLARIN AİLECEK YÜRÜYÜŞ YAPTIĞI, FOTOĞRAF ÇEKTİRDİĞİ AĞAÇLARI! ÇANKIRI'NIN YOL BOYU AĞAÇLARIYLA ÜNLÜ BU TEK GÜZELLİĞİNİN BOZULMASINA İZİN VERMEYİN NE OLUR! BU ŞEHİRDE HUZUR DENEN BİR ŞEY BIRAKMADILAR !MAHFETTİLER HER TARAFI CEHENNEME ÇEVİRDİLER! ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ!BİR DEĞİL İKİ DEĞİL BU İHALE DENEN YIKIM İŞLERİ! LÜTFEN BU REZİLLİĞE BİR SON VERİN ÇOK GEÇ OLMADAN BİR ŞEYLER YAPIN LÜTFEN !!! ÇANKIRI/MERKEZ ILGAZ KASTAMONU YOLU |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Eee sonuç vermedi mi
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() YOL GENİŞLETME Çalışması varsa ne diyeceksiniz ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() http://www.sozcu18.com/foto-galeri/c...tliami-181.htm
http://www.sozcu18.com/kastamonu-kar...indi-7006h.htm http://www.cankiribulteni.com/haber/...eye-dondu.html ne yapabilirim hiç mi bi öneriniz yok.Bilirkişilere soruyorum... Lütfen yardım bekliyorum artık Allah rızası için! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Çankırı hakkında bilgim olmadığı için söyleyecek sözüm yok,
fakat iktidar partisinden belediye başkanı olupta bu kadar anlattığınız şekilde bir sorunlu yer duymadım açıkcası, belediyeler bazı hizmetleri yaparken yatırımları yaparken özellikle alt yapı çalışmalarında halkı olumsuz yönde etkileyebilir öncelikle siz halk olarak verdiğiniz oyların hesabını sormalısınız, belediye size açıklayıcı bilgi vermiyorsa dile getirdiğiniz sorunlar hakkında cevap veremiyorsa bunu bulunduğunuz il yönetimine götürmeniz olacaktır, daha başka Bimer'e yazıp derdinizi anlatabilirsiniz Partimizin iletişim merkezi AKİM'e yazabilirsiniz... size mutlaka dönerler gerek bilgileri aktarırlar... inşallah bu şikayetlerinize cevap bulursunuz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() hiçkimsenin çankırı hakkında bi bilgisi yok zaten.kendi insanımızın bile!ama yalan söylemiyorum uydurmuyorum Allah şahit o kadar sorunlu bir yer burası
şehir demeye bin şahit ilçe gibi.ilçeler desen ilçe değil köy gibi.her yer her yerde.yani anlat anlat bitmez.belediye de cevap vermiyor ki cevap vermek için görüşmek lazım başkanla görüşemiyorsunuz bile!ne vali ne de başka bişey herkes kendi havasında burda kimsenin kimseyle ilgilendiği yok!ama yinede kaale alıp cevap verdinizya o bile bi şeydir.ümidi kaybetmemek lazım ama çok zor burda... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|