![]() |
#1 |
![]() SEN Sen ey Faran Dağlarında açan çiçek. Medet bulur bugün seninle alem ay bir rahmeti nebi! Sen geldin kararan günlerimiz güneşe kavuştu. Hak varken batılı savunan yarasa tabiatlılar senin getirdiğin nurda kör oldu.. Sen mucize gösterdin, yetim-i Ebu Talib sihir gösterdi dediler.Türlü türlü eza,cefaya tabi oldun sen, ümmetinle;hatta bazıları şehadet şerbetini içerek Rabbi Rahimine kavuştu,YASİR ve SÜMEYYE , gibi. Ama yinede bu yola baş koyanlar vazgeçmedi sana ve getirdiğin Ahkamı İlahiye’ye karşı Daha da itimat edildi vurulan her bir kırbaç, atılan her bir taş onlarda sana olan hayranlığı artırmaktan başka bir şey yapmadı,sana olan sevgilerini tezayüt ettirdi. Sana ve ümmetine boykot uguladılar, hiçbir şey satmadılar sattırmadılar, şehir dışına sürdüler.Her şeyde ama her şeyde siz ALLAH Azze ve Celle dediniz davanızdan vazgeçmediniz. ‘’La ilahe illallah ‘’ hakikatini güneş gibi gösterdiniz. Senin bir emrinle ay ikiye bölündü,dilsizler -Ben kimim? Demene karşı -Ente rasullullah. Diyerek dile geldi,ağaçlar senin emrin üzerine yerinden ayrılarak senin etrafında tavaf etti,ölüler senin demenle :’’ La İlahe İllallah Muhammeden Rasullullah ‘’dedi,hayasızlar senin sofranla müşerref olduğuktan sonra Medine’nin en haya sahibi oldu.Bütün bunları gören muannid münkirler ’’ yetim-i Ebu Talib sihir gösterdi.’’ Dediler. Sana yinede iman etmediler. Sana ; Emin,diyenler o ne derse doğrudur diyenler senin getirdiğin ahkama itimat etmedi ve sana alaycı bir dille bu kadar kimse varken peygamberlik sana mı kaldı?diyerek alay ettiler. Sana mecnun dediler sen sustun deli dediler sen sustun,sen namazdayken başının üzerine pislik attılar sen sustun . Sana Mekke’den istediğin her şeyi verelim dediler sen:’’ BİR ELİME AY’I , BİR ELİME GÜNEŞİ VERSENİZ BEN DAVAMDAN VAZGEÇMEM .’’diyerek reddettin. Eğer isteseydin Rabbi Rahimim senin hürmetine dağları üzerlerine yıkardı ;ama sen: onlar bilmiyorlar diyerek onların ıslahiyeti için dua ettin. Gülüşüne canlar feda, Güllerin Efendisi iki cihan’ın saadet güneşi ,nebi-i Ahirzaman sebeb-i Hilkat-ı Alem MUHAMED MUSTAFA aleyhissalatu vesselam. m.n __________________
![]() Konu Ak_Kelebek tarafından (04-15-2009 Saat 11:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |