AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-19-2013, 09:15   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart Çapkın Kendi Atadığı Polisleri Yedirtti
ÇAPKIN KENDİ ATADIĞI POLİSLERİ "YEDİRTTİ"





Güncel - 19 Aralık 2013 08:38
Hüseyin Çapkın, 3 bakanın oğlunu da kapsayan ‘Rüşvet Operasyonu’nun ardından, kendisinin getirdiği 11 polis müdürünü görevden aldı.

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda dün de önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı, “İhale yolsuzluğu, rüşvet, kara para aklama, altın kaçakçılığı ve kamu arazilerinin illegal olarak imara açılması” operasyonunda İstanbul ve Ankara’da 29 polis müdürü görevden alındı.


İstanbul’da 11 polis müdürünün görev yeri değişti. Deprem Ankara’yı da vurdu. Ankara’da 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. Bunların dışında Kayseri, Bursa, Trabzon ve Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube müdürlerinin görev yerleri değiştirildi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
İstanbul’da önce Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal, Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı görevlerinden alındı.


Bu müdürlerin yerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre; Organize Suçlarla Mücadelede Şube Müdürlüğü'ne Ömer Burak Aktaş, Mali Şube'ye Hakan Sıralı, Asayiş Şube'ye Yusuf Bengü, Kaçakçılık Şube'ye Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şube’ye de eski istihbaratçı Serdar Ali Sekkin getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiştir” denildi.


Ancak başka bir iddiaya göre görevden alınma nedeni “operasyon yapmak” değil, yapılan operasyondan haberdar olmamak. Alınan bilgiye göre, şube müdürlerinin operasyonun zamanlamasından haberi olmadı. Savcıdan gelen “başlayın” talimatı üzerine Mali Şube ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki amirler, üstlerindeki şube müdürlerine haber vermeden düğmeye bastı. Ancak iki şubede yeterli polis olmadığından şubelerdeki amirlerden de destek istendi. Amirler birimlerini görevlendirirken, şube müdürlerine bilgi vermedi. Operasyon yapıldıktan bir gün sonra, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şube müdürlerini, operasyondan haberdar olmadıkları ve amirleri olan İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile İl Emniyet Müdürü’ne bilgi vermedikleri için görevden aldı.
Ankara'da da ne İl Emniyet Müdürü, ne Emniyet Genel Müdürü, ne de İçişleri Bakanı'nın operasyon başlayıncaya kadar bilgileri olmadı.


ÇAPKIN'IN İKİ YARDIMCISI GÖREVLERİNDEN ALINDI
Göreven alınmalar bununla sınırlı kalmadı. Akşam saatlerinde ise Hüseyin Çapkın'ın iki yardımcısı, Organize Şube’de görev yapan iki müdür yardımcısı ve Mali Şube’de görev yapan iki müdür yardımcısı görevlerinden alındı. O isimler şunlar: Kaçakçılık, İnterpol, Europol, Sierra, Narkotik Şube, Organize Şube Sorumlusu Mahir Çakallı, Siber Suçlar ve Mali Şube'den Sorumlu Hamza Tosun, Organize Şube Müdür Yardımcıları Şenol Demir, Ahmet Kalender, Mali Şube Müdür Yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy.


"DİNLENİYOR MUYUM"
Delillerin karartılması ihtimaline karşı derhal yapıldığı öğrenilen operasyon kapsamında gözaltına alınan şarkıcı Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın, soruşturma sürerken 68 yaşındaki bir bakanı arayıp, telefonunun dinlenip dinlenmediğini sorduğu öğrenildi. Söz konusu bakanın da Zarrab'a, telefonunun dinlenmesiyle ilgili bilgi verdiği iddia edildi.
Gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar bulundu. Bu paraya el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Aslan’ın eşi Gülbahar Aslan serbest bırakıldı.


Ayrıca soruşturmada adı geçen dört bakan hakkında henüz bir fezleke hazırlanmadığı, soruşturma dosyasındaki incelemenin tamamlanmasının ardından bazı bakanlarla ilgili delillere ulaşılması durumunda fezleke hazırlanabileceği belirtildi.


FEZLEKE HAZIRLIĞI
Öte yandan soruşturmada adı geçen dört bakan hakkında fezleke hazırlığının sürdüğü belirtildi. Savcı Celal Kara'nın yürüttüğü soruşturmada üç, savcı Mehmet Yüzgeç'in yürüttüğü soruşturmada ise bir bakan hakkında fezleke yazıldığı iddia edildi.


HALEN GÖZALTINDALAR
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işadamları Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab'ın aralarında olduğu 52 kişi halen gözaltında bulunuyor.

OPERASYON ÖNE ALINDI
Dosyayla ilgili soruşturmanın 15 ay önce başladığı ifade edildi. Teknik ve fiziki takip yapılan soruşturmada şüphelilerin faaliyetlerini durdurmaya başladıkları ve delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yaptıkları iddia edildi. Bunun üzerine durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na iletilerek operasyon planlanan tarihten önce başlatıldı. Dosya daha önce başka savcıdaydı ancak bu savcının görev yeri değişince tüm dosyalar savcı Celal Kara'ya devredildi.

 

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-19-2013, 09:17   #2
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart
Eğer öyle ise Çapkın istifa edebilir.
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım