AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-17-2009, 17:07   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Çelik: Kardeş kavgası sonlandırılmalı
Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Demokratik Açılım'' çalışmasıyla ilgili, ' Yaşadığımız bu süreç içinde kardeş kavgasının sonlandırılması gerekiyor. Hükümet olarak bu sorunların sonlandırılmasında siyasi bir çıkar amacında değiliz'' dedi.

17 Ağustos 2009 15:50

Bakan Çelik, Nevşehir Üniversitesi ve Atatürk Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Doğumunun 800. Yılında Hacı Bektaş Veli'' konulu bilgi şölenine katıldı.
Çelik burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgesinde ve dünyada izlediği politikalarla küresel bir aktör konumunda olduğunu, bu konumunun güçlenerek devam etmesinin, ''ancak sorunlarının tamamı ile yüzleşerek huzurunu maksimum noktaya çıkarmasıyla mümkün olacağını'' söyledi.
Endişelerin yerini ortak hayallerin aldığı Türkiye'de yaşama arzusunun, her vatandaşın en doğal hakkı olduğunu dile getiren Çelik, ''Türkiye ne çektiyse, devletin bekası adına korku ile terbiye edilen çatışmacı kadroların ülkeyi yönetme sevdasından çekti. Geçmiş dönemlerde sağ-sol çatışmaları, Alevi-Sünni çatışmaları ve son 30 yıldır Türk-Kürt çatışmaları gerçekten içerde çok kan kaybetmemize neden teşkil etmiştir'' dedi.
Bakan Çelik, korku üzerine bina edilmiş anlayışların, Türkiye'nin dışa dönük değil içe dönük çok zamanını israf etmesine neden olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
''Düşünebiliyor musunuz? Gençliğimden hatırlıyorum, hep Yunanistan korkusu, bir gün gelip İstanbul'u elimizden alacaklar korkusu, bize verilirdi. Suriye'den korkardık. Etrafımızdaki tüm komşulardan korku ile bahsederdik. Sabah akşam komünizm geliyordu.
Ben 50 yaşını aştım, belki 30 yıl içinde her gün komünizmin geleceği şeklinde görüşler ifade edilirdi. Bir korku çemberi, etrafımızı kuşatmıştı. Ama bu korku çemberinden sıyrıldık ve korku çemberini dağıttık, çıktık, kendimize gelmeye başladık. Kendi coğrafyamızı, Misak-ı Milli sınırlarımızı iyiden iyiye keşfettik ve onunla da kalmadık. Misak-ı Milli sınırları dışındaki büyük coğrafyaya göz gezdirmeye başladık ve bu noktalara geldik.''
Şölenin ardından Hacı Bektaş Veli Müzesi ve Külliyesi'ni ziyaret eden Çelik, Alevi-Bektaşi inancına göre şifalı olduğuna inanılan Aslanlı Çeşme'den su içti, Hacıbektaş Veli Türbesi'nin önünde dua etti.
-CAMİLERİN ELEKTRİK GİDERLERİ
Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, bir gazetecinin, ''Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, camilerin elektrik giderlerinin ödenmesi için çalışma yapılıyor, neden cem evleri de buna dahil edilmiyor?'' şeklinde sözler sarf ettiğini ileri sürmesi üzerine, şöyle konuştu:
''Böyle bir şey yok. Camilerin böyle bir muafiyetten yararlandığı kanaatinde değilim. Camiler elektrik parasını ödemek için cemaatten para topluyorlar. Bu yanlış bilgiler husumet oluşturuyor. Yok böyle bir şey. Hükümetin böyle bir tasarısı yok. Yanlış bilgi var. Bilgi kirliliği dediğimiz bu. Diyanet Teşkilat Yasası da değişecek. Bunda da böyle bir şey yok. Camiler de elektrik paralarını ödüyorlar. Su paralarını belediyelere ödüyorlar. Kültürel, dini amaçlı müesseseler ile ilgili de yerel yöneticilerin toleranslı uygulamaları vardır. Hayırseverlerin karşılaması, sahip çıkması başka bir şeydir. Yani camilerden alınmıyor denmesi doğru değildir.
Diyanetin bütçesi dini hizmetlere gidiyor. Hizmet ağı var. Yani bu yalnız Türkiye ile sınırlı değil. Amerika'dan Avustralya'sına kadar, Asya'daki Türk Cumhuriyetlerine varıncaya kadar çok yaygın bir diyanet ağı var. Bu kadar büyük bir ağın tabii ki giderleri de olacak. Merak etmeyin Maliye Bakanlığımız çok ince hesaplayarak veriyor. Aleviler ile Sünnilerin arasındaki mesafenin açılmasını isteyen çevreler var. Özellikle bunu dış çevreler istiyor. Ancak ben vatandaşlarımız arasında böyle bir ayrımın olduğu kanaatinde değilim. Olmadığı düşüncesindeyim. Devletimiz ilk olarak bu konuları masaya yatırmış durumda. Çok önemli mesafeler alındığına, karşılıklı da herkesin istifade ettiğine inanıyorum.''
-DEMOKRATİK AÇILIM ÇALIŞMASI
Hacıbektaş'taki ziyaretlerinin ardından Nevşehir'e geçen Bakan Çelik, valilik ve belediyeyi ziyaret etti.
Çelik, valiliği ziyaretinde ''demokratik açılım çalışması'' ile ilgili sorular üzerine, ''Yaşadığımız bu süreç içinde kardeş kavgasının sonlandırılması gerekiyor. Hükümet olarak bu sorunların sonlandırılmasında siyasi bir çıkar amacında değiliz. Bu sorun, 71,5 milyon insanın sorunu, biz bunu hep birlikte çözme gayreti ile yola çıktık. Hükümet olarak biz buna öncülük yapmak durumundayız ve buna herkesten katkı bekliyoruz'' dedi.

AA

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-17-2009, 21:48   #2
Kullanıcı Adı
DEPREM
AYNEN KATILIYORUM ÖYLE ÜLKE OLSUNKİ İKTİDAR PARTİ MUHALAFETE DEĞİL HALKIMIZA CEVAP VERSİN
NEDEN BAŞKA PARTİLERİ ELEŞTİYORUZ TEK TEK SABİT KONULARA TAKILIYORUZ PLAK GİBİ?ÖRNEĞİN :BAŞÖRTÜ ERGENEKON CHP MHP HEP ELEŞTİRİYORUZ
NEDEN ÜRETMEK İÇİN ÇABA SARFETMİYORUZ :ÖRNEĞİN ÇİN MALLARANA NEDEN DUR DEMİYORUZ.
KARDEŞİZ BİZ BURDA MAÇ OYNANMIYORUZ FANATİK YERİ DEĞİL RANT YERİ DEĞİL
BİR GENCİMİZ NEDEN İŞTE BEN VATANIM İÇİN BUNU ÜRETİM DEYİP FORMDA YAZMIYOR
BU GENÇLİK FORMU GENÇLERİN SORUNLARININ DİNLENECEĞİ BİR YERDEN ÇIKIP BAŞKA KONULARA KAYMIŞ
EĞİTİĞİM SİSTEMİZİDE OKUMA SAYISI NEDEN DÜŞMÜŞ
AÇILIM YAPALIM ÖRNEĞİN HAKKARİYE GENÇLİK BİLİM MERKEZİ KURULSUN
DİYARBAKIRA :GENÇLİK GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ KURULSUN
DOĞUYA VANA TÜRKEYENİN EN BÜYÜK İŞ MERKEZLERİ KURALIM VE EN BÜYÜK GÖKTELENLERİNİ KOYALIM JAPONYA 1 NUMARA BU KONUDA
İŞTE GERÇEKLER BURSA GENİŞ DÜŞÜNELİM İSATNBULA YAPILAN YATIRIMIN YARISINI DOĞUYA YAPILSAYDI İŞSİZLİK OLMIYACAK GÖÇ ENGELENCEK
BUNLAR ÖNEMLİ OLANYAPILACAK MADDELER

EĞİTİM

İŞMERKEZLERİ

TURİZMİ ÇEKMEK

ÖNEMLİ AÇILIM BUDUR GERÇEK BURDA YATAR BEYLER HANIMLAR YALAN DİYEN VARSA SÖYLESİN TARTIŞIRIZ .BEN KİMSEYE HADİNİ BİL DEMEM SABIRLIYIM DIR ÇÜNKÜ OLGUN DÜŞÜNÜRÜM
DEPREM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)