![]() |
#1 |
![]() Ülkücü hareketin önemli fikir adamlarından Dr. Mustafa Çalık referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.
Türkiye Günlüğü Dergisi genel yayın müdürü olan Çalık, Bugün gazetesine verdiği demecinde, "Referandumda anayasa değişiklikleri için göğsümü gere gere, aklen ve vicdanen mutmain olarak 'evet' oyu kullanacağım. Cellâtlarımıza dalkavukluk etmeyeceğiz." ifadesini kullandı. Yapılacak değişikliklerle, demokrasi ve hukuk devleti yolunda bir hayli ilerlemeler kaydedileceğine kani olduğunu söyledi. "Ben ve benim gibi insanlar tarihi ve beşeri sebeplerle de 'evet' demek durumundayız." diyen Çalık, şöyle konuştu: "Bu anayasa ve onun dayattığı sistem 30 sene evvel bizim gibi insanların üzerinden bir buldozer hoyratlığıyla geçmiş, gaddar, zalim ve hayâsız bir cunta idaresinin eseridir. Onların yaptığını ne suretle olursa olsun değiştirmek gibi bir teşebbüsü desteklemek bizim için ahlâki bir mükellefiyettir. Arkadaşlarımızı, ülküdaşlarımızı nâhak yere katleden bir unsurla aynı safta gözükmek tavrını zül addettiğimiz için 'evet' diyeceğiz. Kısacası, cellâtlarımıza dalkavukluk etmeyeceğiz." MHP'nin referandum konusundaki tavrını da eleştiren Çalık, "Bugün bulunduğumuz noktada ve yaşadığımız hazin manzaraya bakınca, MHP'nin bir parti ve hareket olarak ülkücülüğün manevî, tarihî ve millî muhayyilesini, iddialarını ve kuşatıcılığını temsil edip edemediği sorulmaya değer bir suâl haline gelmiştir." şeklinde konuştu. İSTANBUL ZAMAN ZAMAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|