AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2010, 06:48   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Cellatlarımıza asla dalkavukluk etmeyeceğiz
Ülkücü hareketin önemli fikir adamlarından Dr. Mustafa Çalık referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Türkiye Günlüğü Dergisi genel yayın müdürü olan Çalık, Bugün gazetesine verdiği demecinde, "Referandumda anayasa değişiklikleri için göğsümü gere gere, aklen ve vicdanen mutmain olarak 'evet' oyu kullanacağım. Cellâtlarımıza dalkavukluk etmeyeceğiz." ifadesini kullandı. Yapılacak değişikliklerle, demokrasi ve hukuk devleti yolunda bir hayli ilerlemeler kaydedileceğine kani olduğunu söyledi.

"Ben ve benim gibi insanlar tarihi ve beşeri sebeplerle de 'evet' demek durumundayız." diyen Çalık, şöyle konuştu: "Bu anayasa ve onun dayattığı sistem 30 sene evvel bizim gibi insanların üzerinden bir buldozer hoyratlığıyla geçmiş, gaddar, zalim ve hayâsız bir cunta idaresinin eseridir. Onların yaptığını ne suretle olursa olsun değiştirmek gibi bir teşebbüsü desteklemek bizim için ahlâki bir mükellefiyettir. Arkadaşlarımızı, ülküdaşlarımızı nâhak yere katleden bir unsurla aynı safta gözükmek tavrını zül addettiğimiz için 'evet' diyeceğiz. Kısacası, cellâtlarımıza dalkavukluk etmeyeceğiz."

MHP'nin referandum konusundaki tavrını da eleştiren Çalık, "Bugün bulunduğumuz noktada ve yaşadığımız hazin manzaraya bakınca, MHP'nin bir parti ve hareket olarak ülkücülüğün manevî, tarihî ve millî muhayyilesini, iddialarını ve kuşatıcılığını temsil edip edemediği sorulmaya değer bir suâl haline gelmiştir." şeklinde konuştu. İSTANBUL ZAMAN

ZAMAN

 

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım