AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-06-2007, 14:04   #1
Kullanıcı Adı
aslı
Standart cep telefonunda gızlı numaraya son
Türkiye'nin üç GSM operatörü Telsim, Turkcell ve Avea, isteyen abonelerinin gizli numaralardan gelen aramaları ve reklam içerikli mesajları almamalarını sağlayacak altyapı çalışmalarında sona yaklaştı. Telekomünikasyon Kurumu'nun 2007 sonuna kadar süre verdiği şirketler, yılın ilk yarısında söz konusu hizmeti vermeye başlayabileceklerini bildirdi.

Buna göre GSM operatörleri, isteyen abonelerinin gizli numaralardan gelen aramaları ve reklam içerikli mesajları almamalarını sağlayacak.

Geçen yıl, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Arslanoğlu, ‘cep telefonuyla yapılan rahatsız edici aramalarda hızla artış kaydedildiği' gerekçesiyle, Meclis'e bir soru önergesi vererek telefon sapıklarına karşı, yasal düzenleme yapılmasını talep etmişti.

Telekomünikasyon Kurumu'da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla, arayan numaranın, aranan telefonda gözükmesini engelleyen "Gizli numara" uygulamasının kaldırılması için çalışmaları başlatmıştı.

Sistem nasıl işleyecek;

Sisteme göre, abone GSM operatörüne başvurarak numarası gizlenen cep telefonu kullanıcılarından gelen aramaların kendisine ulaşmasının engellenmesini isteyebilecek.

Sistem yürürlüğe girdiğinde, GSM operatörleri bu hizmeti abonelerine duyurmakla yükümlü olacak. Şirketler söz konusu hizmet için vatandaşlardan ek bir ücret talep edemeyecek. Gizli numaralardan gelen aramaların kendisine ulaşmasını isteyen aboneler de, GSM operatöründen aramanın geldiği GSM numarası öğrenebilecek.

Gerekli altyapının tamamlanmasıyla istenmeyen kısa mesajların aboneye ulaşması da engellenecek.

 

aslı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-06-2007, 14:07   #2
Kullanıcı Adı
ibrahim44
Standart cep telefonunda gızlı numaraya son
paylaşım için sağol
ibrahim44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi