05-11-2009, 13:15 | #1 |
Cep telefonundan korunmanın 10 yolu
İşte o öneriler: 1- Çocukları uzak tutun: Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir. 2- Kulaklık kullanın: Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın. 3- Toplu Ulaşımda Kullanmayın: Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin. 4- Üzerinizde taşımayın: Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın. 5- Tuş takımı dışarıya baksın: Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız. 6- Kısa konuşun: Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin. 7- Sürekli kulağınızı değiştirin: Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin. 8- Hızla hareket ederken kullanmayın: Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın. 9- SMS kullanın: Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın. 10 - SAR oranına dikkat: SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-11-2009, 14:27 | #2 |
babam bu konuda çok hassas
her gece ben yastığımın yanına koymaktan bıkmıyorum babamda alıp çalışma masamın üzerine bırakmaktan bıkmıyor canım babam iyi çalışıyor |
|
05-11-2009, 14:51 | #3 |
Nazlı, baban çok haklı..Ben de bir zamanlar öyle yapardım lakin zararlarını öğrendikten sonra artık yapmıyorum (yapmamaya çalışıyorum diyeyim: D)
Artık konuşurken bile rahatsız oluyorum desem yeridir. : D Paylaşım için teşekkürler.. |
|
05-11-2009, 14:58 | #4 |
evet haklı da ne bileyim alışkanlık olmuş artık...
ya alarmı bahane ediyorum ya mesajlaşıyor oluyorum bi arkadaşımla derken unutuyorum galiba babamda saolsun hiç aksatmıyor ... alır telefonu her gece |
|
05-11-2009, 14:59 | #5 |
Tüm cep telefonlar kanser taşır yanımızda kanser bulunduruyoruz o halde hepimiz kanser teşkil ediyoruz
|
|
05-11-2009, 15:09 | #6 |
Bu ifade biraz tuhaf olmuş sanki. Yani şöyle dediniz heralde.. Cep telefonlarının kansere sebebiyet verme riski var. bu yüzden yanımızda taşırsak, bu risk altında oluyoruz: D demek istediniz heralde..
|
|
05-11-2009, 15:11 | #7 |
|
|
05-11-2009, 15:13 | #8 |
|
|
05-11-2009, 15:15 | #9 |
|
|
05-11-2009, 15:17 | #10 | |
Alıntı:
dilimize sahip çıkmamız lazım... bu da ufak adımlarla oluyor... ufak adımların için tesekkurler abla |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|