AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 05-11-2009, 13:15   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Cep telefonundan korunmanın 10 yolu

İşte o öneriler:

1- Çocukları uzak tutun: Çocuklarınızın çok acil durumlar dışında cep telefonu kullanmasına izin vermeyin. Çocuk beynine elektromanyetik dalgaların girişi çok daha kolaydır. Bu dalganın etkileri çocuklarda çok daha etkin hissedilir.

2- Kulaklık kullanın: Konuşurken vücudunuzdan uzak tutun. 0.9 metre uzak tutulan bir telefondan yayılan elektromanyetik dalga 50 kat daha düşüktür. Mümkün olduğunca kulaklıkla kullanın.

3- Toplu Ulaşımda Kullanmayın: Toplu taşıma araçlarında cep telefonu kullanıp başkalarına da zarar vermeyin.

4- Üzerinizde taşımayın: Telefonu üzerinizde taşımayın. Yatarken yanınıza koymayın ve mutlaka kapatın.

5- Tuş takımı dışarıya baksın: Üzerinizde taşıyacaksanız tuş takımının bulunduğu taraf dışarı baksın. Böylece dalgaların vücudunuza değil dışarı doğru yayılmasını sağlarsınız.

6- Kısa konuşun: Cep telefonunun etkisi kullanıldığı süreye bağlı olarak değişir. Konuşmalarınızın birkaç dakikayı geçmemesine özen gösterin.

7- Sürekli kulağınızı değiştirin: Cep telefonuyla konuşurken sık sık kulağınızı değiştirin. Karşı taraf açmadan telefonu kulağınıza götürmeyin.

8- Hızla hareket ederken kullanmayın: Sinyal seviyesi düşük olduğunda telefonla konuşmayın. Yüksek hızda arabada ya da trende giderken telefon baz istasyonlarını yakalamak için daha çok dalga yayacağı için telefonla konuşmayın.

9- SMS kullanın: Mümkün olduğunca SMS ile haberleşmeye çalışın.

10 - SAR oranına dikkat: SAR (Elektromanyetik dalga birimi) seviyesi düşük bir cep telefonu alın.

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-11-2009, 14:27   #2
Kullanıcı Adı
nazLI
babam bu konuda çok hassas

her gece ben yastığımın yanına koymaktan bıkmıyorum

babamda alıp çalışma masamın üzerine bırakmaktan bıkmıyor

canım babam iyi çalışıyor
nazLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2009, 14:51   #3
Kullanıcı Adı
Feride
Nazlı, baban çok haklı..Ben de bir zamanlar öyle yapardım lakin zararlarını öğrendikten sonra artık yapmıyorum (yapmamaya çalışıyorum diyeyim: D)
Artık konuşurken bile rahatsız oluyorum desem yeridir. : D
Paylaşım için teşekkürler..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2009, 14:58   #4
Kullanıcı Adı
nazLI
evet haklı da ne bileyim alışkanlık olmuş artık...

ya alarmı bahane ediyorum ya mesajlaşıyor oluyorum bi arkadaşımla derken

unutuyorum galiba babamda saolsun hiç aksatmıyor ... alır telefonu her gece
Alt 05-11-2009, 14:59   #5
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
Tüm cep telefonlar kanser taşır yanımızda kanser bulunduruyoruz o halde hepimiz kanser teşkil ediyoruz
DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2009, 15:09   #6
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Gencdadaslar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm cep telefonlar kanser taşır yanımızda kanser bulunduruyoruz o halde hepimiz kanser teşkil ediyoruz
Bu ifade biraz tuhaf olmuş sanki. Yani şöyle dediniz heralde.. Cep telefonlarının kansere sebebiyet verme riski var. bu yüzden yanımızda taşırsak, bu risk altında oluyoruz: D demek istediniz heralde..
Alt 05-11-2009, 15:11   #7
Kullanıcı Adı
NS
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ifade biraz tuhaf olmuş sanki. Yani şöyle dediniz heralde.. Cep telefonlarının kansere sebebiyet verme riski var. bu yüzden yanımızda taşırsak, bu risk altında oluyoruz: D demek istediniz heralde..
abla seni gönüllerin eğitimcisi ve türkçecisi ilan ediyorum
Alt 05-11-2009, 15:13   #8
Kullanıcı Adı
nazLI
Alt 05-11-2009, 15:15   #9
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
aeo92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abla seni gönüllerin eğitimcisi ve türkçecisi ilan ediyorum
Abdullah kardeşim dayanamıyorum ..Bunu çok ciddi söylüyorum. İnşeAllah ukalalık olarak algılanmaz. Benim de yanlışlarım var muhakkak..Böyle böyle insanlar birbirini düzeltecek değil mi
Alt 05-11-2009, 15:17   #10
Kullanıcı Adı
NS
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abdullah kardeşim dayanamıyorum ..Bunu çok ciddi söylüyorum. İnşeAllah ukalalık olarak algılanmaz. Benim de yanlışlarım var muhakkak..Böyle böyle insanlar birbirini düzeltecek değil mi
son derece haklısın bu konuda abla
dilimize sahip çıkmamız lazım...
bu da ufak adımlarla oluyor...
ufak adımların için tesekkurler abla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)