AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-18-2011, 17:03   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Cezayirliler 'Paris Katliamı' için yürüdü
Cezayirliler, Fransız polisinin Paris'te 1961 yılının Ekim ayında, Cezayirli protestoculara karşı yaptığı katliamı hatırlatmak için katliamın 50'nci yıldönümünde protesto gösterileri düzenledi.

Bundan 50 yıl önce 17 Ekim 1961 günü, Cezayir'in bağımsızlığını savunan gruplar, Paris'te savaş karşıtı, barışçıl bir gösteri düzenlemişti. Düzenlenen gösteri esnasında Cezayir Ulusal Özgürlük Cephesi'nin öncülüğünde organize edilen barışçıl gösteriye, Fransız polisinin tepkisi sert olmuş ve polisinin bu tutumu modern Fransa'nın en karanlık günlerinden biri olarak kabul edilmişti.

17 Ekim 1961'de polisin şiddet kullanarak onlarca kişiyi katletmesi ve bir o kadarını da cezaevine atmasının ardından, günlerce aç ve susuz bırakılan Cezayirlilere işkence yapılmıştı. İşkencelerle ölen Cezayirliler Seine nehrine atılmış cesetler de, başkent Paris'te kıyılara vurmuştu.

Cezayir ve çoğu tarihçinin devlet eliyle yapılan asrın soykırımı olarak tanımlanan 17 Ekim 1961 olaylarının Fransa Devleti tarafından resmen soykırım olarak tanınması için, bazı Fransız tarihçiler ve hatta bazı Fransız siyasilerin girişimde bulunduğu bu katliamın 50?nci yılı dolayısıyla yapılan protesto gösterilerine Yahudiler, Araplar ve bazı sol görüşlü Fransız siyasiler ile birçok sendika üyesi de destek verdi. Göstericilerin ellerinde "Devlet devlet katliamı olduğu görüldü? gibi yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

1961 yılında hayatını kaybeden Cezayirlilerin fotoğraflarının taşındığı protesto yürüyüşünde, Houriye isimli Cezayirli kadın, ?Biz, 3 nesildir bu soykırımı Fransa'nın kabul etmesi için mücadele veriyoruz. Mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir. Ta ki Fransa devlet eliyle yaptığı bu soykırımı kabul edesiye kadar "dedi.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Ermenistan?a resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'ye çağrıda bulunarak sözde 'soykırımı' tanımasını istemişti.

habervaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-19-2011, 22:48   #2
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Hudaverdi bu cezayirli,fasli ,tunuslu vb kuzey afrikalilar daha fazlasina layikta neyse.Fazlasini soylemek istemiyorum kardesim.Aciklayici olmustur umarim
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 03:45   #3
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Insanlar nicin bir katliama ve hatta daha fazlasina layik olabilirlerki?
Kime olursa olsun,
katliam bir insanlik sucudur,
ne insani duygularimiz bunu kabul edebilir nede dini anlayisimiz...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 03:47   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Her şey bir rüzgâra bakıyor abi
Bakma esrar çekip mayıştıklarına..
Bir gün var ya bu Mağribli çocuklar
Bir gün yakacaklar Parisi

Hakan Albayrak !
Alt 10-20-2011, 03:48   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
İnsan oldukları için layık olabilirler,sonuçta katliam yapmak hayvanlık demicem çünkü hayvanlar bile katliam yapma,znehirdeki timsahlar göç eden öküz sürününün hepsinin yolunu kesip öldürmez,bir aslan sürüsü her biri için ceylan avlamaz.
Alt 10-20-2011, 04:02   #6
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Insanlar nicin bir katliama ve hatta daha fazlasina layik olabilirlerki?
Kime olursa olsun,
katliam bir insanlik sucudur,
ne insani duygularimiz bunu kabul edebilir nede dini anlayisimiz...
Evet layik olmaz,tasvip edilmez.Magreblileri bende kendimden goruyordum lakin buraya gelip gorene kadar.Anlatilacak o kadar sey varki her bir konu kitap olur.ister istemez kurunun yaninda yasta yaniyor bilmem anlatabildim mi.
Alt 10-20-2011, 04:04   #7
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her şey bir rüzgâra bakıyor abi
Bakma esrar çekip mayıştıklarına..
Bir gün var ya bu Mağribli çocuklar
Bir gün yakacaklar Parisi

Hakan Albayrak !
Yakiyorlar yani merak etme.hemde her gece.Sadece Parisi degil tum Fransayi.Mesela su anda sokaklarda jandarma timler kol geziyor ve iki sokak otede araba ve copler yaniyor.istersen foto yollayim
Alt 10-20-2011, 04:08   #8
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan oldukları için layık olabilirler,sonuçta katliam yapmak hayvanlık demicem çünkü hayvanlar bile katliam yapma,znehirdeki timsahlar göç eden öküz sürününün hepsinin yolunu kesip öldürmez,bir aslan sürüsü her biri için ceylan avlamaz.
Ama herkes hakettigi gibi yasar dostum.Ya ozgurluk ya olum.ya somuru yada bagimsizlik.kendileri secmislerdi Osmanli yerine bati somurusunu
Alt 10-20-2011, 04:12   #9
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Hasan ERBEK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama herkes hakettigi gibi yasar dostum.Ya ozgurluk ya olum.ya somuru yada bagimsizlik.kendileri secmislerdi Osmanli yerine bati somurusunu
Düsene bir tekmede biz atmayalim.
Bizim bir ayricaligimiz olsun...kurunun yaninda yas'i da yakanlardan olmayalim...ecdadimiz gibi mazlumun yaninda olalim.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 04:18   #10
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Düsene bir tekmede biz atmayalim.
Bizim bir ayricaligimiz olsun...kurunun yaninda yas'i da yakanlardan olmayalim...ecdadimiz gibi mazlumun yaninda olalim.
Tekme attigimiz fln yok.Sadece onlara karsi hissiyatimi dile getirdim.fikirlerim beni beni baglar.baskasi adina genelleme degil.lakin onlar bir kere bizi kendilerinden gormuyorki.Yeni yeni Tayyip Bey sayesinde biraz sever oldular gibi!(emin degilim)Emin ol filistin de sah damarini keseyim fransanin ama onlar olunca uzerime hantallik biniyor

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)