AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-13-2011, 22:55   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart CHP’nin Mersin listesinde hukuk skandalı!


CHP'de Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde Parti Meclisi'nin kararına rağmen Mersin listesinde oynama yapması bir hukuk skandalına dönüştü.
Kılıçdaroğlu, hukuk yanlışı yaptı Parti Meclisi'nin kararına rağmen Mersin listesinde oynama yaptı. Bunun üzerine harekete geçen CHP'li Öztürk, listedeki sırasına itiraz ederek YSK'ya başvurdu. Bu arada Milletvekili Öztürk, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve hata yaptığını kabul ettiğini söyledi.
CHP’li Öztürk, avukatı Sabri Ergül aracılığıyla CHP Genel Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurarak, YSK’ya verilen listede Mersin sıralamasında madde hata yapıldığını belirtti. Dilekçede, şöyle denildi:
"Yüksek Seçim Kurulu’na verilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesinin internet ortamında yayınlanmasından sonra görülmüştür ki Parti Meclisi’nin kabul ettiği 4. sırada bulunan Vahap Seçer 2. sıraya alınmış ve böylece 2. sırada bulunan İsa Gök 3. sıraya, 3. sırada bulunan müvekkilim Ali Rıza Öztürk 4. sıraya kaydırılarak müvekkilim Ali Rıza Öztürk listedeki yeri 3. sırayken 4. sırada aday gösterilmiştir.
Ali Rıza Öztürk olarak hemen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm ve Parti Meclisi’nin bu kararının hukuken değiştirilmesi mümkün olmadığı halde Yüksek Seçim Kurulu’na 3. sıradan 4. sıraya sıram değiştirilmiş olarak nasıl bildirilebildiğini sordum. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görüşmenin sonucunda bana aynen ‘Haklısın, yanlış yaptım’ dedi."
YSK’YA VERİLEN LİSTENİN DÜZELTİLMESİ İSTENDİ
Dilekçede YSK’ya verilen listede Mersin sıralamasının düzeltilmesi istenilerek, şöyle denildi:
"Parti Meclis’in kararında haksız, hukuksuz, yetkisiz şekilde yapılan bu değişikliğin öncelikle tarafınızdan düzeltilmesini, yasal haklarımı kullanacağımdan ayrıca olası gecikmelerin yasal haklarımı kullanmama sonucunu doğuracağı da dikkate alınarak Yüksek seçim Kurulu’na yapacağım itirazlara belge olarak eklenmek üzere Parti Meclisi bant kayıtlarının ve Merkez Yönetim Kurulu’nun Mersin liste önerisine ait karar ve liste önerisi ile Parti Meclisi üyelerinin imzalarını taşıyan aday listelerinin, önergelerin ve karar tutanaklarının onaylı birer örneğinin tarafımıza verilmesini saygıyla talep ederiz."

t.hafıza


 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-13-2011, 23:16   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
İktidar oldular var sayalım,bir imzayla tüm ülkeyi devir eder bunlar
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi