AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-30-2008, 13:18   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart CHP Geri Adım Attı; Sav'ı Vakit dinledi
CHP, Sav'ın Vakit Gazetesi tarafından dinlendiği ve bunun haberleştirilerek 'Özel Hayatın Gizliliği' ile TCK'nın 132. maddesinin ihlali gerekçesi ile Vakit'e dava açtı. İşte ayrıntılar...

CHP, Genel Sekreter Önder Sav'ın Vakit Gazetesi tarafından dinlendiği ve bunun haberleştirilerek 'Özel Hayatın Gizliliği' ile Türk Ceza Kanunu'nun 132 ve devamındaki maddelerin açıkça işlendiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dava dosyasında Sav'ın odasının olaydan sonra teknik bir firma tarafından dinleme cihazı arama ve taramasından geçirildiği bildirildi
CHP, Sav ile bir merkez valisi arasında geçtiği iddia edilen görüşmenin haberleştirilerek servis edilmesinden dolayı Vakit hakkında yaptığı suç duyurusunda 'Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa'nın 20 ve devamı maddelerinde düzenlenen Özel Hayatın Gizliliği ve TCK'nın 132. ile devamındaki maddelerinde açıkça suç olarak belirtilen fiilleri nedeniyle kim oldukları belirlenemeyen faillerin yakalanmasını istedi. Parti avukatı Ahmet Çörtoğlu, konusu suç teşkil edecek şekilde kendilerine servis edilen ya da konuşan kişilerin rızası olmadan, yasa dışı yollardan elde edilen iki kişinin özel hayatına müdahale eder nitelikte olduğu açık olan ve yayınlanmasında rızalarının bulunmadığı özel sohbet metnini yayınlayan sanıkların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Dava dosyasında işlendiği iddia edilen suç; "Özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, kişisel verilerin kaydedilmesi, elde edilen verilerin hukuka aykırı olarak verilmesi ve basın yayın organlarında yayınlanması" olarak tanımlandı. Dava metninde ayrıca 26 Mayıs 2008 tarihinde Anadolu'da Vakit gazetesinin 1. sayfasında 'Sanki CHP Valisi' başlığıyla yer alan haber hakkında şikayetçi olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez valisi Ali Serindağ arasında geçen bir konuşma metninin aynen yayınlandığı ifade edildi. Dosyada ayrıca olayın 23 Mayıs 2008 tarihinde Sav'ın odasında geçtiği ve kimsenin olmadığı bir dost sohbeti şeklinde gerçekleştiği bildiriliyor.
Sav'ın odasının dinlenme ihtimaline karşı teknik olarak yetkili bir firma aracılığıyla dinleme cihazı arama ve taraması yapıldığı belirtilen dosyada, arama sonucunda herhangi bir cihaza rastlanmadığı, tek ihtimalin dinlemenin dışarıdan ve yüksek teknoloji kullanılarak yapıldığı iddia ediliyor. Yüksek teknoloji dinleme ürünlerinin üreticilerinin izin alarak üretim yaptığı ve bu cihazların sadece devlete satışı yapıldığı ifade edilen dosyada, bu cihazların ancak profesyonellerde ve özel birimlerin elinde olabileceği belirtiliyor.

Haber Editör

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-30-2008, 13:21   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Komik adamlar bu ülkenin gündemini kendi soytarılıklarıyla oyalayıp duruyorlar. Şunları ciddiye alan hükümet yanlısı (!) medya insan olsa belki utanırdı. Muhalefet partileri gerginmiş, dinlendikleri için... Onların gerginliklerini ben bilirim de neyse...
Alt 05-30-2008, 13:22   #3
Kullanıcı Adı
romakudüs
önder savın imajını aldığınız tazminat düzeltmez o yüzden boşuna uğraşmayın
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-30-2008, 13:26   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Savcılık olaya el attı zaten,inadım inat diyip duruyorlar maşallah.Anayasa mahkemesine gitselerdi bari :D
Davayı kazanamazlar zaten,Vakit yalan söylemez asla.Aramışlar,arayana bekle demiş önder sal,o ara kulak misafiri olunmuş :-X O zaman bende dava açayım '1 dakika bekle işim var döncem sana' dediklerime
Alt 05-30-2008, 13:28   #5
Kullanıcı Adı
LüGaT
Ak Parti de CeHaPe ye tazminat davası açmış, Vakit'in zararını karşılarlar belki :-*
Alt 05-30-2008, 13:32   #6
Kullanıcı Adı
Mcht_Ln
Konuşmada söylenenler unutturulmaya çalışılıyor.Bu sözleri Ak Parti'den biri söyleseydi "dinlenme" diye bişey söz konusu olmazdı.

Telekomdan açıklanacak kayıtlar herşeyi ortaya koyacak.Sorun yok yani.
Mcht_Ln isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)