AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 04-09-2013, 15:45   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP Grubunda Ulusalcı - Sosyal Demokrat Kavgası
CHP grubunda kavga

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması için başlatılan süreç ve yenianayasa çalışmalarının neden olduğu siyasi atmosfer, CHP içindeki siyasi gerilimin de yükselmesine neden oldu. Farklı görüşlere sahip olan yenilikçi kanat ile ulusalcı kanattan iki milletvekili, grup toplantısında sert bir tartışma içine girdi.

CHP'nin bugün yapılan meclis grubu toplantısının kapalı bölümünde sert bir tartışmanın yaşandığı belirtildi. Alınan bilgilere göre tartışma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasından önce meydana geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı sosyal demokrat Sezgin Tanrıkulu ile CHP Uşakmilletvekili ulusalcı Dilek Akagün Yılmaz arasında tartışma çıktı. Vekillerin birbirinin üzerine yürüdüğü ileri sürüldü. Kavga, diğer milletvekillerinin araya girmesi ile sona erdi.

Kaynak

Milliyet 09.04.2013

Konu Cihannur tarafından (04-18-2013 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-14-2013, 17:15   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP Grubunda 'Ergenekon' Kavgası Patladı
CHP grubunda 'Ergenekon' kavgası patladı

CHP Meclis grubunda yenilikçi kanadın en önde gelen isimlerinden sosyal demokrat Sezgin Tanrıkulu ile ulusalcı kanadın temsilcilerinden Uşak Milletvekili ulusalcı Dilek Akagün Yılmaz tartıştılar ve birbirlerinin üzerlerine yürüdüler.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Diyarbakır Baro Başkanıyken verdiği röportajları okudu. Kulkuloğlu, bu röportajları okuduktan sonra, "Genel başkan yardımcımız Ergenekon davasının müdahili. Yani bu tertibin başındaki isim. ABD'nin planlarının uygulayıcısı. Şimdi biz 40 milletvekili ile dün Silivri'ye neden gittik, davanın bir tarafı ise genel başkan yardımcımız… Biz neye karşı çıktık peki?... Neden Sinan Aygün'ü, Haberal'ı Balbay'ı vekil yaptık; ama Ergenekon'un müdahili parti yöneticisi..." eleştirisini yaptı.

ARKASINDAYIM

Eleştiriler üzerine Tanrıkulu söz aldı. Tanrıkulu, "Ben, 2008 yılında Baro başkanı olarak davaya müdahil oldum. O zaman Ergenekon'da Veli Küçük vardı Levent Ersöz vardı. Bu dava diğer dosyalarla birleştirilmemiş, sulandırılmamıştı. Ben o zaman da aynı şeyleri söyledim şimdi de. ‘Şemdinli, 2005 yılında yaşanmıştı; o zaman üzerine gidilse 2008 beklenmez bu yapı ortaya çıkarılırdı.' dedim. Hâlen aynı düşünüyorum. Ergenekon davasının ilk aşamasında Fırat'ın ötesindeki faili meçhuller araştırılması amacıyla müdahil olduk. Bugünkü Ergenekon denen yapı ile ilk dönem bir değildir. Ben ilk günden beri aynı düşünüyorum." dedi. Tanrıkulu; Aygün, Haberal ve Balbay'ın adaylığını kimsenin sorgulayamayacağını kaydederek, "Bu isimler Ergenekon nedeniyle değil kişisel yetenekleri nedeniyle aday yapıldı. Bunu da kimse sorgulayamaz, PM, MYK ve genel başkanın takdiridir." dedi. Tanrıkulu, sözlerini, "Ben, 50 yaşındayım. Bir gün gizli iş yapmadım. Benim dediklerimi de gazetelerden bulup önüme koyuyorsunuz, aynı düşünüyorum, arkasındayım." şeklinde tamamladı.

ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Sözlerinin bitmesi üzerine Tanrıkulu kürsüden inerken, CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, "3 gün önce partiye geldin, partiyi yönetiyorsun." diyerek Tanrıkulu'nun üzerine yürüdü. Araya giren milletvekilleri Yılmaz'ı durdururken ulusalcı kanattaki bazı vekiller, "Ergenekon'u sen ve senin gibiler başlattı, neyi savunuyorsun?" diyerek Tanrıkulu'na ağır eleştirilerde bulundular. Tanrıkulu da bu sözlere, "Ne alâkası var, ben, 2008'de söylediklerimin arkasındayım." yanıtı verdi. Olay büyümeden yatıştırıldı.

Kaynak

Akşam 09.04.2013

Konu Cihannur tarafından (04-14-2013 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-14-2013, 17:21   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP'de "CIA Ajanısın" Kavgası
CHP'de "CIA Ajanısın" Kavgası

CHP'nin ulusalcı milletvekili Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili sosyal demokrat Sezgin Tanrıkulu için “CIA ajanı” suçlamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM kapalı grup toplantısında, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için “CIA ajanı” suçlamasında bulunması hakkında “Gereğini yapacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, grup başkanvekillerinden de tartışmaya ilişkin rapor istedi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan CHP MYK’nın gündem maddeleri arasında Uşak Milletvekili ulusalcı Yılmaz’ın, İstanbul Milletvekili sosyal demokrat Tanrıkulu’na yönelik suçlamaları vardı. Edinilen bilgilere göre aralarında Faruk Loğoğlu ve Sencer Ayata’nın da bulunduğu bazı genel başkan yardımcıları, Yılmaz’ın, Tanrıkulu’na yönelik suçlamalarını gündeme getirdiler.

GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Kılıçdaroğlu’na, Yılmaz’ın “CIA ajanı” suçlamasıyla Tanrıkulu’nun üzerine yürüdüğünü aktaran bazı MYK üyelerinin de disiplin sürecinin çalıştırılması talebinde bulundukları öğrenildi. Tanrıkulu’nun, MYK’nın, Yılmaz’ın kendisine yönelik suçlamalarının ele alındığı bölümünde konuşmaması ise dikkat çekti. Son söz sahibi olarak konuşan Kılıçdaroğlu da, “Hiç merak etmeyin, elbette bir şeyler yapılmalı. Gereğini yapacağım. Hiç bir arkadaşımız ajan ya da benzer ifadelerle suçlanamayacak kadar değerlidir. Grup başkanvekilli arkadaşlarımız da tam olarak nasıl bir ifade kullanıldığının tespitini yaparak bana iletecekler.” diyerek tartışmalara nokta koydu.

Kaynak

On 5 Yirmi 5 11.04.2013
Alt 04-18-2013, 17:24   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP'de Ulusalcı Dilek Akagün Yılmaz, Disipline Verildi. İşte Perde Arkası
CHP'de Dilek Akagün Yılmaz, disipline verildi. İşte perde arkası

Genel Başkan Yardımcısı sosyal demokrat Sezgin Tanrıkulu'na 'CIA ajanı' dediği öne sürülen Uşak milletvekili ulusalcı Dilek Akagün Yılmaz, disiplin kuruluna sevk edildi.

Kapalı grup toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na, "Üç gün önce geldin şimdi partiyi yönetiyorsun. CIA ajanısın çık dışarı." diye bağıran CHP'li Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, dün toplanan CHP Grup Yönetim Kurulu toplantısında disipline sevk edildi.

Grup Disiplin Kurulu'nda Yılmaz'a, "uyarı" veya "kınama" cezası verilmesi bekleniyor. Yapılan oylamada bir üyenin çekimser, iki üyenin ret, 6 üyenin ise disipline sevk yönünde oy kullandığı öğrenildi. Gülseren Onanç'ın CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasının ardından, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, CHP Uşak Milletvekili Yılmaz'ın disipline sevki için grup yöneticilerine "gereğini yapın" talimatı verdiği belirtiliyor.

ADNAN KESKİN NE DEDİ?

Adnan Keskin ise konunun sorulması üzerine CIA ajanı tartışmasına vurgu yaptı: "Bir milletvekili arkadaşımızın bu tür bir suçlama yapması hoş değil. Böylesi bir suçlama söz konusu. Elbette partimizin yetkili organları tüzüğümüze göre gerekli işlemleri yapacaktır. Sanıyorum arkadaşımız böyle bir sözü söyleyip söylemediğine ilişkin gerekli açıklamayı yapacaktır." dedi.

Kaynak

Akşam 18.04.2013
Alt 04-19-2013, 04:25   #5
Kullanıcı Adı
allora38
bakın cehepenin 10 lafından 9 u yalan 1 ide şüphelidir o yüzden bu oranlara dikkat edin... ;)
allora38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2013, 23:54   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp, chp absürtlükleri, chp grubunda kavga, chp zihniyeti, chp'de kavga, cumhuriyet halk partisi, dilek akagün yılmaz, laikçi ideoloj, sezgin tanrıkulu, sosyal demokrat, sosyal demokrat tanrıkulu, ulusalcı, ulusalcı yılmaz

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)