![]() |
#1 |
![]() "CHP İsrail'e selam çakıyor"
![]() Hatay mitinginde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Hatay mitinginde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan, ''Bir yıldır genel başkan. Şu âna kadar, İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına hiçbir girişimi, hiçbir adımı yok." dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. ''Habib-i Neccar'ın memleketine, Davudi Antaki'nin şehrine, Cemil Meriç üstadın kentine biz tutkuyla bağlıyız.'' diyen Erdoğan, "Suriye'den göç etmek zorunda kalan kardeşlerimize Hatay'da kucak açtık. Suriyeli kardeşimin acısı, bizim acımızdır. Bu acı dayanılmaz hale gelmeden, barışın, huzurun, istikrarın Suriye'ye egemen olmasını gönülden arzuluyoruz.'" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, ''Bir yıldır genel başkan. Şu âna kadar, İsrail'e selam çakmak dışında dış politika adına hiçbir girişimi, hiçbir adımı yok. İsrail medyasında çıkıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanını eleştiriyor. Gidiyor, İngiltere'de, ben olsam Mavi Marmara'nın yola çıkmasına izin vermezdim diyor. Bizim iktidarımızda İsrail ile ilişkiler düzelecek diyor. CHP'nin dış politika vizyonu işte bu kadar. CHP'nin dış politika ufku, Tel Aviv'den öteye geçmez, geçemez. Gazze'yi bilmezler, Kudüs'ü tanımazlar, Refah Sınır Kapısı deseniz, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yanında zannederler.'' diye konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirmesini ciddiye almadığını belirten Erdoğan, "Kendisine, Şam'a kaç kere gittin, Beyrut'a, Amman'a, Kahire'ye, Bağdat'a, Üsküp'e, Priştine'ye, Saraybosna'ya kaç kere gittin diye sormuyorum. Hatta, Bişkek'e, Bakü'ye, Gümülcine'ye, Taşkent'e, gurbetçilerimizin yaşadığı Düsseldorf'a, Strasbourg'a kaç kere gittin diye de sormuyorum. Bunlardan vazgeçtim, Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz, şu Hatay'a kaç kere geldiniz? Ben, Başbakan olarak, dünya başkentlerinde Türkiye'nin hakkını hukukunu savunurken, aynı zamanda 13 kere Hatay'a geldim. Peki siz muhalefet olarak kaç kez Hatay'a geldiniz? Üç buçuk yıllık iktidarınız döneminde Hatay'a kaç kez uğradınız?'' dedi. Kaynak: http://www.haberturk.com/secim/haber...-selam-cakiyor Habertürk 28.05.2011
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|