![]() |
#1 |
![]() CHP kongresinin sonucunu bile beklemeden Gürsel Tekin başkanlığında toplanan CHP İstanbul Yönetim Kurulu ve 32 ilçe başkanı Mart 2009 yerel seçimleri için kolları sıvadı.
CHP İstanbul İl Örgütü, Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için start verdi. Gürsel Tekin yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP İstanbul ilçe başkanları, yerel seçim stratejisinin ana hatlarını belirledi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yerel seçimlerde İstanbul’u yeniden kazanmak için yola çıktıklarını belirterek; “Öncelikle İstanbul’u AKP karanlığından kurtararak, CHP’yi iktidara taşıyacak yolu açacağız” dedi. 22 Temmuz genel seçimlerinin ardından atandığı İstanbul İl Başkanlığı’nda başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarıyla dikkat çeken Gürsel Tekin, 20 kişilik yeni il yönetim kurulu üyeleri ve bir bölümü yeni atanan 32 ilçe başkanı ile Bostancı Prenses Hotel’de bir araya geldi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in de katıldığı “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türkiye’nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ancak toplumun bir kesiminin bunun farkında olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bir anlamda yarın yapılacak referandumla birlikte start alan Anayasa değişiklikleri önemli bir süreç. Bunun yanı sıra TBMM’den çıkan tezkere kararı ile Türkiye artık bir savaşın eşiğine gelmiş durumda. Türkiye için oldukça zor bir dönem başlıyor. Bu süreçte yaklaşık bir yıl sonra yerel seçimler de yapılacak. Bugün yaptığımız bu toplantıyla, bir anlamda CHP olarak İstanbul’da yerel seçim startını veriyoruz. Yeniden oluşturduğumuz yönetim kurulu, ilçe başkanlıkları ve tüm İstanbul örgütü olarak toplumla kucaklaşmaya başlıyoruz. CHP İstanbul İl Örgütü olarak yeniden meydanlara, sokaklara iniyoruz. Toplumun bizi görmek istediği her yerde olacağız. Öncelikle İstanbul’da yerel seçimleri kazanarak, İstanbul’u AKP karanlığından kurtarıp, CHP’yi iktidara taşıyacak yolu açacağız.” 500 bin kişilik Cumhuriyet Yürüyüşü 29 Ekim günü Bağdat Caddesi’nde 500 bin kişinin katılımıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” yapacaklarını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yürüyüşe CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağını söyledi. Cumhuriyete gönül vermiş herkesi bu yürüyüşe beklediklerini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Hangi, parti ve görüşten olursa olsun Cumhuriyete inanan, gönül veren kadın-erkek, 7’den 70’e herkesi Türk bayraklarıyla bu yürüyüşe katılmaya çağırıyorum” dedi. Gürsel Tekin başkanlığındaki 20 kişilik yeni CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu ve 32 İlçe Başkanı, ilk kez hep birlikte kamuoyunun önüne çıkarak medya mensuplarına poz verdi. Daha sonra CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in de katılımıyla “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yapıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. CHP’den Telekom grevine destek CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, toplantı sonrasında bazı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte grevdeki Telekom çalışanlarını ziyaret etti. Türk Telekom’un Acıbadem’deki Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü’ne giden Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, büyük ilgiyle karşılandı. Grevdeki işçilerle tokalaşarak moral destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Telekom çalışanlarının hak arayışına sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. CHP’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten Türk Telekom grev sözcüleri ve sendika yöneticileri ise MHP ve diğer partilerin destek ziyaretinde bulunmamasını eleştirdiler. (www.sariyersentez.com)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Var misin rodosa yüzmesine ama baskanin gibi yan cizme
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Türkçe, Türkçe garip mi kaldın ne ... :-X
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
çankayayıda anadoluyuda ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
deniz baykal'ın mitinglerde(30 sene önceki ,takriben basbakan'ın akıncılar dönemine denk geliyor) hükümete karşı rusya'yı destekleyip desteklemediğini de araştır TÜRKOĞLUTÜRK... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
zühürt tesellisi işte !!! başka ne denebilir ki ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |