AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-11-2014, 01:52   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP'de 30 Mart 2014 Yerel Seçim Hezimeti Depremi: MYK'da Yenilgi Değişikliği
CHP MYK'DA KİMLER GİTTİ KİMLER GELDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A takımını değiştirdi. İşte son değişiklikle Kılıçdaroğlu'nun yeni A takımı.

CHP yönetiminde beklenen değişiklik yapıldı. Adnan Keskin, Umut Oran, Gökhan Günaydın ve Bihlun Tamaylıgil, MYK üyeliğinden alındı.

Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Tekin Bingöl getirildi. Gürsel Tekin’in genel sekreter olması, bu makamın etkinliğinin yeniden artırılacağı şeklinde yorumlandı. Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray ve Burhan Şenatalar, MYK’ya giren yeni isimler oldu.

CHP’de beklenen revizyon gerçekleşti. Önceki günkü MYK toplantısında kurmaylarıyla helalleşen CHP lideri, dün yenilenen MYK’yı kamuoyuna ilan etti. 16 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterden oluşan toplam 17 kişilik yönetimin yaklaşık yarısının değişmesi bekleniyordu.

Revizyonu sınırlı tutan Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirleyen 5 kişilik komisyondan 4’ünü yönetim dışında bırakması, ‘yerel seçimlerde istenilen başarının elde edilmemesinin faturasının aday belirleme komisyonuna kesilmesi’ şeklinde yorumlandı.

Kılıçdaroğlu’nun önceki hafta sonu il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, komisyonda yer alan isimlere yönelik eleştiriler gündeme gelmiş ve birçok bölgede seçimin kazanılamamasında ‘yanlış adayların’ etkili olduğu ifade edilmişti.

Yönetim değişikliğindeki en büyük sürpriz, ‘partinin ikinci adamı’ olarak nitelenen örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Adnan Keskin’in MYK dışında kalması oldu.

Bu koltuğa, daha önce Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen Parti Meclisi (PM) üyesi Tekin Bingöl getirildi.

CHP’nin yeni mali yapısını oluşturan ve önemli yapısal reformlar gerçekleştiren Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın yönetim dışında kalması bir diğer sürpriz oldu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de yönetimden çıkarıldı. Bu isimlerin tamamı aday belirleme komisyonunda yer alıyordu. Komisyonda yer alıp yönetimde kalan tek isim seçim bölgesi Aydın’da seçimlerin kazanıldığı Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu. Komisyonda bulunmayıp, yeni yönetimde yer almayan isim ise Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’dı.

Eski görevlendirmede basından sorumlu genel başkan yardımcısı olan ve partinin önemli isimleri arasında yer alan Gürsel Tekin’in genel sekreterlik makamına getirilmesi, CHP tarihi boyunca partide ‘ikinci adamlık’ koltuğu olan ancak Kılıçdaroğlu döneminde zayıflatılan genel sekreterlik makamının yeniden güçlendirileceği şeklinde yorumlandı. Genel başkan yardımcılarından Erdoğan Toprak, Haluk Koç, Sezgin Tanrıkulu, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Yakup Akkaya, Emrehan Halıcı, Şafak Pavey ve Sencer Ayata görevlerini sürdürecek. MYK’ya yeni giren isimler ise Tekin Bingöl’ün yanı sıra Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray ve Burhan Şenatalar oldu.

CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nun üyeleri ve görev alanları şöyle: Tekin Bingöl-parti örgütü ve örgüt yönetimleri; Haluk Koç-idari ve mali işler; Bülent Tezcan-hukuk ve seçim işleri; Seyhan Erdoğdu–parti içi eğitim; Sezgin Tanrıkulu-insan hakları; Emel Yıldırım-iletişim, tanıtım, basın ve halklar ilişkiler; Veli Ağbaba-yerel yönetimler; Yakup Akkaya-işçi ve memur sendikaları; Erdoğan Toprak-işveren sendikaları ve kuruluşları; Aytun Çıray-sivil toplum örgütleri; Faruk Loğoğlu–dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmeler; Faik Öztrak–ekonomi politikaları; Burhan Şenatalar-sosyal politikalar; Şafak Pavey–doğa hakları; Sencer Ayata–Ar-Ge bilim, yönetim ve kültür platformu; Emrehan Halıcı–bilgi ve iletişim teknolojileri.

Kaynak

Aktif Haber 09.05.2014

Konu Cihannur tarafından (05-19-2014 Saat 07:00 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)