08-03-2010, 10:54 | #1 |
CHP'de yine Gürsel Tekin krizi
Genel Başkan yardımcısı olması beklenen Gürsel Tekin'in önünüGenel Sekreter Önder Sav kesmeye hazırlanıyor. CHP kurultayı sonrasında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dışında kalan İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin için son karar, Parti Meclisi (PM) toplantısında verilecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘’MYK’ya girecek ve Genel Başkan yardımcısı olacak’’ açıklamasına rağmen, Genel Sekreter Önder Sav Tekin’in önünü kesmeye hazırlanıyor. Kurultaydan sonra partideki en yetkili organ olan PM’de Genel Sekreter Sav ve ona yakın kişilerin nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. “Bazı PM üyeleri Gürsel Tekin’e karşı çok tavırlı. PM oylarına bizim ambargo koymamız mümkün değil” diyen Sav’ın PM’deki MYK üyeliği seçiminde, Tekin’e karşı İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ı adayı çıkarabileceği belirtiliyor. Sav’ın bu açıklaması krizin işareti sayılırken, bu durumda, CHP’de yeni bir “Tekin krizi” başlayacak. Kılıçdaroğlu’nun da dediği olmayacak. YEREL YÖNETİMLERİ BIRAKIR MI? CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Tekin’i aday gösterecek ve PM’ye sunacak. “Başka aday olup olmadığı” konusunda ise Kılıçdaroğlu, “Onu bilmiyorum sonuçta demokraside kurallar vardır. Başka adaylar çıkar mı, çıkmaz mı bilmiyorum. Daha önceki adayları da ben önermiştim, PM de kabul edilmişti. Sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum” karşılığına verdi. Tekin'in, partideki “5. Genel Başkan Yardımcısı” olması halinde, “Yerel Yönetimlerden sorumlu” olması bekleniyor. Sav’ın ise bugüne kadar etkili olduğu yerel yönetimler konusundaki inisiyatifi, Tekin’e bırakmak istemediği belirtiliyor. Kaynak: Gazeteport
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-03-2010, 12:52 | #2 |
Önder sav istemiyorsa olmaz!
Çok zorlarlarsa yakında gürsel tekinin de bir kaseti çıkabilir. |
|
08-04-2010, 15:28 | #3 |
Gürsel Tekin tek aday CHP MYK üyeliği seçimi başladı, Gürsel Tekin tek aday... CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gürsel Tekin, bugünkü PM toplantısında yapılması beklenen genel başkan yardımcısı seçimine ilişkin değerlendirmesinde "Demokrasilerde her türlü sürpriz olur" demişti. Ayrıntılar geliyor... habervaktim |
|
08-04-2010, 15:30 | #4 |
CHP'de Sav-Tekin düellosu
CHP MYK üyesi Tekin'in Genel Başkanlığı Yardımcılığı'na karşı çıkan Sav'la girdiği kritik mücadele bugün sonuçlanacak. CHP'de kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı başladı. MYK üyesi Gürsel Tekin'in Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi konusunda yaşanan krizde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği ancak Genel Sekreter Önder Sav'ın sıcak bakmadığı Tekin'in bu göreve gelmesi bekleniyor. MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parti içi demokrasiye inanan bir insan olduğunu belirten Tekin, 25 yıllık siyası yaşamında da bunun mücadelesini verdiğini kaydetti. Herhangi bir korkusu ve kaygısı olmadığını belirten Tekin, bir gazetecinin 'Genel Başkan Yardımcılığı olmazsa bir kırgınlık olur mu?' yönündeki soruya ise, "Sayın Genel Başkanımız gereken açıklamayı yaptı" yanıtını verdi. Bir sürpriz bekliyor musunuz? sorusuna Tekin, "Demokrasilerdeher türlü sürpriz yaşanır" karşılığını verdi. Tekin, "Sizin beklentiniz ne" sorusuna ise "Bakalım" cevabını verdi. Öte yandan Genel Sekreter Önder Sav'ın Gürsel Tekin'e karşı desteklediği belirtilen PM üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, gazetecilerin 'Kriz var mı?' yünündeki sorusuna, "Hiçbir kriz yok" karşılığını verdi. Kaynak: Ajanslar |
|
08-04-2010, 15:32 | #5 |
Sanki bulunmaz hint kumaşı...
Cehapede bu adamdan çok var... |
|
08-04-2010, 15:37 | #6 |
İstanbulda etkili bir isimmiş... kılıçtaoğlunun o kadar oy alması onun sayesindeymiş... yani çok yok ondan...
|
|
08-04-2010, 16:22 | #7 |
Sav-Tekin düellosunda kazanan belli oldu CHP MYK üyeliği için Sav-Tekin çekişmesinde kazanan taraf Tekin oldu. CHP Parti Meclisi, kurultayın ardından ilk kez toplandı. Toplantıda, İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin'in MYK üyeliği karara bağlandı. Tekin artık MYK üyesi... Dünya Bülteni / Haber Merkezi |
|
08-04-2010, 16:47 | #8 |
enim bildiğim chp de genel sekreterip genel başkandan daha fazla özelliğe sahip,zaten dandiyide sav yönetiyor deniz baykalı düşürende o
Umarım kabul edilmez de yeni bir muhalif güç doğar kendi içlerinde. Çok ükür bizim partide böle sorunlar yok,sorun çıkaranda direk yallah başka kapıya. Olsa dai yansıtılmıyor haediliyor hemencik. |
|
08-07-2010, 17:21 | #9 |
CHP'de yeniden Gürsel Tekin tartışması CHP'de MYK'ya seçilen Gürsel Tekin'in yeterli oy alamadığı için el altından seçildiği iddia edildi. CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Gürsel Tekin'in Parti Meclisi'nde yapılan oylamada yeterli oyu alamadığı iddia edildi. Parti kaynaklarına göre, toplam 81 üyeden 38'inin oyunu alabilen Tekin ilk turda seçilemedi. Ancak Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğluve Genel Sekreter Önder Sav'ın devreye girmesi üzerine 'boş' olarak kullanılan bazı oylar 'kabul' hanesine eklendi ve Tekin'in 48 oyla seçildiği ilan edildi. CHP'de uzun süredir devam edenGürsel Tekintartışması, önceki gün yapılan PM toplantısı ile sona ermişti. Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine MYK üyesi adayı olarak PM'nin onayına sunulan Gürsel Tekin'in oyçokluğuyla seçildiği açıklanmıştı. AncakCHPkulislerinde durumun böyle olmadığı belirtiliyor. İddialara göre, 53 üyenin katıldığı oylamada 38 'kabul oyu' alabilen Tekin, ilk turda seçilemedi. Oylamanın ikinci tur ile devam etmesi beklenirken, Kılıçdaroğlu ve Sav'dan oylamaya müdahale geldi. Bu durumun CHP'de yeni bir tartışmayı da beraberinde getireceği belirtiliyor. Kaynak: Zaman |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|