![]() |
#1 |
![]() CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bira Festivali(Oktoberfest)'ne şehirde yaşayan yerleşik yabancılar da tepki gösterdi.
Ülkelerinde her yıl çok sayıda festival düzenlendiğini belirten Almanlar, "Mustafa Akaydın, Almanya'dan örnek alacaksa fakirlerle dayanışma festivalini örnek alsın." eleştirisinde bulundu. Antalya'da bu yıl ikinci kez bira festivali düzenlenecek. Özel bir firma tarafından organize edilen festivalin sponsoru sie Büyükşehir Belediyesi. Bugün ve yarın sürecek festivale Antalyalılar kadar şehirde yaşayan Almanlar da tepki gösteriyor. Almanlar, belediyeyi ve Mustafa Akaydın'ı Türk kültürüne ve örfüne uygun festivallere sponsor olmasını öneriyor. Yerleşik yabancılar Akaydın'a dünyanın birçok yerinde kutlanan Saint Martin (fakirlerle dayanışma) festivalini örnek almasını tavsiye ediyor. Oktoberfest'in Antalya'da yapılmasını doğru bulmayan ve 26 yıldır Türkiye'de yaşayan Antoinette Kılıç (60), festivalin amacının bira tüketmek olduğunu söyledi. Oktoberfest'in bir Alman bayramı olmadığını, tamamen eğlenceye yönelik bir davranış olduğunu kaydeden Antoinette Kılıç, "Geçen gün çarşıya gittim. Dönüşte bir baktım her yerde Oktoberfest yazıyordu. Kendimi bir anda Almanya'da hissettim. Benim için çok acayip bir durumdu. Burası Türkiye dedim. Oktoberfest'in Türkiye'de ne işi var?" diye konuştu. Bira festivalinin Türk örf ve adetlerine yakışmayacağını ifade eden Antoinette Kılıç, Antalyalıların da Mustafa Akaydın'a tepki göstereceğini düşündüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Antalya'ya yarayan bir şeyleri buraya getirsin. Avrupa'nın kültürünü biz istemiyoruz. Tam tersine Almanlar, Türk kültür ve örfüne bayılıyor." FAKİRLERE YARDIM FESTİVALİ YAPILABİLİR Harald Bruno Urban (51) ve Doris Urban çifti de Antalya'ya Oktoberfest'in yakışmayacağını düşünüyor. Almanya'da daha güzel festivallerin olduğunu hatırlatan Harald Urban, bira festivalinin örnek alınmasına bir anlam veremediğini dile getirdi. Almanya'da, Saint Martin adında her yıl düzenlenen bir festivalin amacının fakir çocuklara ve ailelere yardım yapılması olduğunu kaydeden Harald Urban, "Ben Oktoberfest'e gitmeyeceğim. Almanya'da da gitmedim. Türkiye'ye Almanya'dan ya da Avrupa'dan daha güzel şeyler getirilebilir. Mesela teknoloji ya da sağlık alanında yenilikler buraya getirilebilir. Türk kültürü Avrupa kültüründen çok uzakta. İnşallah Türk kültürü benliğini kaybetmez." diye konuştu. Monika Emilie Uzunakkaş (41) da 5 yıldır Antalya'da yaşadığını ve Türkiye'de Oktoberfest düzenlenmesini doğru bulmadığını söyledi. İslamiyet'in alkolü yasakladığına vurgu yapan Monika Emilie Uzunakkaş, Oktoberfest'te birçok kötü ve ahlaki davranışın yaşanabildiğini dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Almanya'da bu festivalin ardından çok keti şeyler oluyor. Kavgalar çıkıyor. Zaman zaman kavgalar ilerleyip insanlar birbirini öldürüyor. Ayrıca bu festivallerden sonra tecavüz vakalarında da ciddi artışlar oluyor." Monika Emilie Uzunakkaş, Antalya'da düzenlenecek Oktoberfest'i protesto edip gitmeyeceğini de sözlerine ekledi. ZAMAN ![]() ![]() ![]()
![]() Konu M.Atilla tarafından (09-25-2010 Saat 09:24 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() azmış da haberi yok...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() rezillik diz boyu Allah ıslah eylesin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() medeniyetten anladiklari...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yaparsa hoca yapar..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Tipe bak şapkalı sirk palyaçosuna benzemiş
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Antalya işgal altındadır ...
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Antalya hak ettiği hizmeti alıyor işte...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() 20.000 litre bira tüketilmiş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |