![]() |
#1 |
![]() CHP İlçe Başkanının şikayet ettiği Kur'an kursları hakkında İstanbul Müftülüğü inceleme başlattı.
İstanbul Müftülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin isminin telafuz edilmemesi dikkat çekti. “Bir siyasi partinin Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığının, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde kaçak Kur'an kursları bulunduğu, bu kurslarda anaokulu adı altında 6 yaşlarındaki çocuklara kaçak dini eğitim verildiği yönünde iddiada bulunduğu” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada bunun üzerine ilgili kaymakamlıklardan bilgi istendiğine dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi: “Alınan cevaplarda, şikayetçi siyasi parti ilçe başkanlığının mezkur yazılarında ad ve adresleri verilen yerlerden Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerinde müftülüğümüze ait Kur'an kursu bulunmadığı, Arnavutköy ilçesinde ise kurumumuza ait üç resmi Kur'an kursunun bulunduğu ancak, bu kurslarda yasadışı bir uygulamanın olmadığı, şikayete konu olan bir diğer kursun da Diyanet İşleri Başkanlığı'nca resmi açılışının uygun görüldüğü ve 2008-2009 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceği bildirilmiştir.” Açıklamada, Arnavutköy'deki konuyu incelemek, iddialar hakkında sağlıklı bilgi edinmek ve sonucuna göre işlem yapmak üzere, Kur'an kurslarından sorumlu il müftü yardımcısının görevlendirildiği kaydedildi. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı Vakit'in sorusu üzerine CHP'nin isminin polemiğe girmemek için yazılı açıklamada kullanmadıklarını, müftülük tarafından şikayete konu kurslarda yapılan incelemede de herhangi bir yasadışı duruma rastlanmadığını söyledi. Vakit
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Özellikle doğuda ufacık 'bebeleri' kiliseye sokanların neden peşine düşmüyor chp ? Yoksa islam düşmanımı ?
'chp Din düşmanı değil' diyenler,aslında haklısınız,chp hristiyan dini düşmanı değil ama islam dini düşmanı oldukları kesin. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İşte ben buna CHP USULÜ TEMİZLİK diyorum
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|