05-22-2009, 23:41 | #1 |
CHP'li Başkan'dan Atatürkçülük itirafı!
CHP'li Başkan: Türkiye'de Atatürkçü diye geçinen çoğu kesim özde değil sözde Atatürkçü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Türkiye'de Atatürkçü diye geçinen çoğu kesimin özde değil sözde Atatürkçü olduğunu söyledi. Bu durumun Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) gibi derneklerin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade eden Erdoğan, "Atatürkçülük sözde değil özde olmalı. Türkiye geneline baktığınızda Atatürkçü diye geçinen kesimlerin çoğunluğunun sözde olduğunu görüyorum. Bu da ADD gibi derneklerin ortaya çıkmasına neden oluyor." dedi. İnsanların 'özde' Atatürkçü olması halinde ADD'ye bile ihtiyaç duyulmayacağına değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Örneğin bayramlarda, törenlerde bakıyorsunuz herkes Atatürkçü, ancak çoğu sözde. Atatürk'e yeterince sahip çıkılmadığından ADD gibi dernekler ortaya çıkıyor ve bunlar Atatürk'ü anlatmaya çalışıyorlar." Geçtiğimiz günlerde ADD Isparta Şubesi tarafından verilen yemeğe katılan Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in söylediği, "Zaman zaman Atatürk'e karşı mahcup oluyoruz." ifadelerine de katıldığını aktaran Erdoğan, "Sadece belirli günlerde Atatürk'ü anıyor ve söylevlerini yerine getiriyoruz. Onun dışında hiçbir şey yapmıyoruz. Görevlerimizi yerine getiremiyoruz. Bu yüzden de zaman zaman mahcup olduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu. Erdoğan, ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'un Ergenekon davasında yargılanmasıyla derneğin yara alıp almadığı yönündeki bir soruya ise "Olumsuz bir yansıması olacağını düşünmüyorum." cevabını verdi. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|